Lună nouă în Săgetător – 13 decembrie 2023
„Nu tot ce strălucește este aur.”

În data de 13decembrie 2023, la 1:32 (ora României) are loc o Lună nouă în Săgetător: Luna și Soarele se vor afla în Săgetător, la 20°4’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Săgetător – energie și caracteristici generale

▪ Luna nouă în Săgetător este un moment foarte bun pentru a reevalua anumite convingeri, credințe sau principii de viață pe care le avem:
– Ce „adevăruri” personale funcționează încă, în contextul realității noastre de zi cu zi: și-au păstrat sensul în timp; au fost, într-o formă sau alta, „confirmate” sau validate de experiențele pe care le-am avut?
– Și ce „adevăruri” personale încep să pălească, să se dizolve pentru că realitatea experimentată este cu totul alta (sau măcar diferită) față de ceea ce ne imaginam sau credeam noi?

Luna nouă în Săgetător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în careu cu Neptun în Pești
▪ Luna nouă în relație de inconjuncție cu Uranus Rx în Taur

▪ Careul dintre Luna nouă în Săgetător și Neptun în Pești sugerează acest proces de „trezire” la realitate, de ieșire dintr-o formă de iluzie în care ne aflăm, cu privire la diferite domenii de viață.
▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Neptun/Pești reprezintă Realitatea (cu R mare; lumea văzută și cea nevăzută, Adevărul suprem, tot ceea ce există, Binele, Iubirea la modul absolut, Energia creatoare, Sursa etc.), iar arhetipul Săgetătorului reprezintă credințele și convingerile noastre personale, modul în care interpretăm noi realitatea (pe baza experiențelor noastre subiective) etc. Careul existent în mod natural între cele două arhetipuri sugerează tocmai această tendință/posibilitate de a ne autoiluziona (și de a confunda convingerile noastre sau interpretarea pe care o dăm noi diferitelor situații pe care le trăim cu Adevărul absolut), de unde și necesitatea, uneori, de a trece printr-un proces de dizolvare, menit să lase în urmă iluziile.
▪ Am simplificat cât mai mult relația dintre cele două arhetipuri pentru a înțelege mai ușor atmosfera momentului de Lună nouă. Astfel, Luna nouă poate corespunde unei perioade în care să conștientizăm că ceva în care am crezut foarte tare, ceva ce am idealizat sau am sperat să fie într-un anumit fel (aceștia fiind termenii specific neptunieni), dar fără un fundament real, se demonstrează a fi destul de diferit sau în anumite cazuri, cu totul diferit, față de convingerile noastre inițiale. În contextul acesta, realitatea cu care ne confruntăm (chiar dacă nu este neapărat cea pe care ne-o doream) poate deveni un fel de catalizator al transformării convingerilor noastre.
▪ Ca să vă dau un exemplu concret, să ne imaginăm că avem o relație de prietenie, dar care nu este neapărat una echilibrată, în sensul în care noi oferim de fiecare dată mai mult, noi facem efortul de a susține relația, noi facem tot felul de compromisuri etc. Ei bine, dizolvarea iluziei în acest caz poate însemna că, într-un final, vedem cu claritate modul în care se desfășoară relația respectivă și luăm decizia (dezamăgiți, poate, de ceva ce are loc acum) să începem un capitol nou: să ne cerem drepturile, să atragem atenția că nu mai suntem dispuși să tolerăm anumite comportamente, să spunem „nu” sau (în cel mai rău caz) chiar să încheiem relația respectivă, dacă nu există înțelegere de partea cealaltă.
▪ Dizolvarea iluziei înseamnă practic să vedem lucrurile, situațiile, oamenii din viața noastră exact așa cum sunt (și nu așa cum ne-ar plăcea să fie, nu prin prisma „potențialului”) și să acționăm în consecință. Evident, procesul nu este neapărat unul simplu, mai ales dacă avem în mod obișnuit tendința de a vedea binele, frumosul etc. și acolo unde ele nu există, dar este absolut necesar pentru a nu fi dezamăgiți la nesfârșit de aceleași și aceleași situații.
▪ Deoarece atmosfera generală a acestui moment de Lună nouă poate fi marcată de o oarecare ambiguitate, confuzie (ce e real și ce nu e real), în situația în care avem decizii importante de luat și ceva pare prea bun, prea frumos etc. pentru a fi adevărat, ar putea fi înțelept să mai cerem o părere (cât mai obiectivă) din exterior și să verificăm cu ceva mai multă atenție detaliile, contextul etc. De asemenea, să fim ceva mai sceptici cu privire la „soluțiile miraculoase” pe care unii pot încerca să ni le ofere. Nu înseamnă că lucrurile nu pot fi foarte bune, ci doar că este necesar să fim ceva mai precauți și mai pragmatici.

▪ Relația de inconjuncție dintre Luna nouă în Săgetător și Uranus Rx în Taur sugerează că putem experimenta (la nivel interior sau exterior) o situație de „criză” (inconjuncția) între nevoia noastră de libertate, de a ne exprima convingerile, respectiv de a începe anumite capitole conform convingerilor noastre (Luna nouă în Săgetător) și nevoia noastră de stabilitate (Taur). Cu alte cuvinte, că e important să găsim un fel de echilibru între schimbările pe care le facem și ceea ce avem nevoie să păstrăm pentru că ne dă siguranță și stabilitate („să nu aruncăm bebelușul odată cu apa din copaie”).

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *