Lună plină în Scorpion – 24 aprilie 2024.
„Rămâi centrat pe tine.”

În data de 24 aprilie 2024, la 2:49 (ora României) are loc o Lună plină în Scorpion (Luna în Scorpion se va afla în opoziție cu Soarele din Taur, la 4°18’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Scorpion – tematica generală

Luna plină în Scorpion și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în Scorpion în careu cu Pluto în Vărsător
▪ Mercur Rx în Berbec (pe punctul de a staționa direct) în conjuncție cu Nodul Nord – 25 aprilie
▪ Jupiter în conjuncție cu Uranus în Taur – aprilie 2024

▪ Soarele în Taur, Luna în Scorpion și Pluto în Vărsător formează un careu în T (opoziția Soare-Lună, plus cele două careuri dintre Pluto și Soare, respectiv Pluto și Lună) – o configurație dinamică, tensionată, resimțită destul de intens la nivel emoțional. Un mod extrem de simplu de a înțelege această configurație este următorul: Cum reușim să rămânem centrați pe noi înșine (Soare în Taur), în contextul în care resimțim acest tumult interior (Luna în Scorpion), generat de situațiile surprinzătoare/neașteptate cu care trebuie să ne confruntăm (Pluto în Vărsător)?

Dacă descompunem careul în T:

▪ Opoziția Soare în Taur – Lună în Scorpion vorbește despre conflictul interior sau în raport cu ceilalți pe care îl putem resimți între nevoia de schimbare, de transformare (Scorpion) și nevoia de stabilitate, de a menține lucrurile așa cum sunt (Taur). Dacă vom realiza noi înșine necesitatea de a transforma anumite aspecte din viața noastră, asta nu înseamnă că ne va veni și ușor să o facem pentru că va exista acea parte din noi refractară la ideea de schimbare (pentru că schimbarea înseamnă necunoscut, noutate, nesiguranță etc., iar toate acestea generează teamă). Dacă evenimentele exterioare ne vor forța să facem schimbările, cu atât mai mult poate apărea sentimentul de nesiguranță, pentru că în acest caz lucrurile pot părea că nu mai sunt deloc în controlul nostru, în sensul că nu dăm noi tonul schimbării.
Echilibrarea celor două tipuri de energii (Taur-Scorpion/ conservare/transformare) presupune, într-o variantă extrem de simplificată, acceptarea și integrarea transformărilor care să ducă, ulterior, la o stare de mai mare stabilitate și forță interioară. Presupune să ne confruntăm cu o serie de situații care ne fac să ne simțim vulnerabili, dureroase, toxice, dificile etc. și să le aducem „la lumină”, să le conștientizăm, să le lucrăm, să le transformăm sau chiar să le lăsăm în urmă (în funcție de cazul fiecăruia) astfel încât rezultatul final să fie un „eu” mai puternic, mai solid, mai centrat pe sine.

▪ Procesul descris mai sus este „activat” sau „facilitat” de careul dintre Pluto în Vărsător și Luna Plină:
– Scenariul – ceva din realitatea exterioară „ne trezește la realitate”, ne surprinde sau poate chiar ne șochează (o veste, un adevăr de care nu eram conștienți sau pe care nu doream să îl vedem etc.), iar această confruntare cu realitatea poate avea un impact emoțional suficient de puternic încât să genereze transformările despre care scriam mai sus. „Acum că știu, asta trebuie să fac…”.
– Elementul-cheie de integrat – Pluto în Vărsător = o puternică nevoie de individualizare. În contextul evenimentelor care au loc, „privind cu maximă obiectivitate, în tot acest tumult emoțional, cine sunt eu, ce îmi doresc, ce am de făcut, ce este cel mai bine pentru mine?”
– Atenție la tendința de detașare/Vărsător sau, altfel spus, dacă lucrurile sunt prea dureroase, tensionate, intense etc., la tendința de a le minimiza importanța sau de a le trece doar prin filtrul minții raționale, de a le găsi explicații logice. Dacă ceva mă doare, stau în durerea mea, simt ce am de simțit si apoi, în funcție de propria individualitate, mă confrunt cu situația respectivă (în loc să o bag sub preș). Actor și observator în același timp.

▪ Luna plină are loc pe fundalul conjuncției dintre Jupiter și Uranus în Taur despre care am scris aici și pe care am numit-o „un fel de revoluție personală”. Însă pentru ca „o revoluție personală” să aibă loc (deși acum este doar un început în direcția asta) avem nevoie să fim autentici și sinceri cu noi înșine, să trăim în acord cu valorile noastre și să fim pregătiți, atunci când este cazul, să lăsăm în urmă anumite lucruri, situații sau anumiți oameni care nu mai fac parte din ceea ce considerăm a fi „viitorul nostru”. Iar Luna plină poate fi un astfel de moment.

▪ Conjuncția dintre Mercur (care staționează direct a doua zi) și Nodul Nord în Berbec este despre curajul de a ne face vocea auzită și de a acționa așa cum considerăm că este mai bine pentru noi. Scopul nu este de a intra „în război” cu ceilalți, ci, din nou, de a ne asigura că suntem pe drumul nostru și nu pe al altora. Anumite situații din ultima lună pot fi readuse acum în atenția noastră spre a fi rezolvate.

Așa cum scriam în introducere, este o lună plină intensă, în care va trebui să facem un pic mai mult efort pentru a rămâne centrați pe noi, în contextul în care ne putem lăsa ușor copleșiți de toate cele din jur. Tocmai de aceea, vă invit să scrieți în comentarii ce vă ajută pe voi în astfel de perioade să vă centrați. Eu îl ascult de ceva timp pe Krishna Das, iar Om Namah Shivaya mă ajută să îmi țin inima deschisă și să îmi amintesc ce contează cu adevărat pentru mine.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *