Conjuncția Jupiter-Uranus în Taur– aprilie 2024
„Un fel de revoluție personală.”

În data de 21 aprilie 2024 are loc conjuncția dintre Jupiter și Uranus în semnul Taurului. Cei doi se întâlnesc la fiecare aproximativ 14 ani: ultima conjuncție a avut loc în 2010-2011 în Pești, iar în semnul Taurului ultima conjuncție s-a produs în 1940-1941.

Intro. Câteva cuvinte despre arhetipurile implicate în această conjuncție

Arhetipul Jupiter reprezintă:
▪ principiul creșterii, al expansiunii, al dezvoltării (la nivel mental, spiritual, material);
▪ modul în care înțelegem lumea/Universul, precum și sistemul nostru de credințe și convingeri (adevărurile noastre);
▪ folosirea intuiției pentru a înțelege acele lucruri care sunt dincolo de realitatea fizică în care trăim și care nu pot fi înțelese cu mintea logică, rațională.

Arhetipul Uranus:
▪ eliberarea de ceva care ne este cunoscut, familiar („freedom from the known”/ J.W.Green); eliberarea presupune să lăsăm ceva în urmă, să ne desprindem de o situație sau de un mod de a gîndi cu care ne-am obișnuit, care ne-a devenit familiar, pentru a o lua „de la zero”, pentru a vedea lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă decât am făcut-o până acum.
▪ Energia uraniană este surprinzătoare, neașteptată, disruptivă, tocmai pentru că ne scoate dintr-o zonă de confort (indiferent de domeniul de viață la care ne raportăm) și ne aruncă (la propriu sau la figurat) în necunoscut.

Arhetipul Taurului:
▪ relația pe care o avem cu noi înșine: cum ne raportăm la propria persoană (respectul, stima de sine), ce nevoi avem și cum ni le împlinim („instinct de supraviețuire”, independență, putere interioară, autosuficiență), resursele noastre (interioare și exterioare; abilități, talente, bunuri etc.); valorile pe care le avem (valori care stau la baza principiilor noastre de viață).

Conjuncția Jupiter/Uranus – între vechi și nou

▪ În luna aprilie se încheie un ciclu Jupiter/Uranus și începe unul nou și, cum aceste cicluri Jupiter/Uranus se întâmplă rar (la aproximativ 14 ani), trecerea de la o etapă la alta poate fi marcată de o serie de încheieri și începuturi semnificative care au loc în viețile noastre. Deoarece suntem abia la începutul unui ciclu (iar aspectele asociate cu acesta se vor desfășura pe parcursul a mulți ani de acum înainte) ceea ce putem simți mai puternic în această primăvară este mai degrabă încheierea unui drum decât începutul unuia nou. Ca să vă dau un exemplu foarte concret, imaginați-vă că la un moment dat luați decizia să plecați din țară. Este o schimbare semnificativă, să spunem că v-ați dorit să faceți asta, dar nu aveți cum să știți în punctul acesta cum va arăta viața voastră acolo x ani mai târziu (puteți cel mult să vă imaginați). Ceea ce simțiți momentan, dincolo de „bucuria începutului” este închiderea unei etape semnificative.

▪ Ce se încheie (Jupiter/Uranus)? Modul în care ne raportăm la/înțelegem (Jupiter) anumite lucruri care până în acest moment în care ne aflăm ne-au dat un sentiment de stabilitate și siguranță (Taur), care au însemnat ceva pentru noi cândva, cu care ne-am identificat. Poate fi vorba de orice: o relație, un job, un loc în care obișnuiam să trăim, anumite convingeri pe care obișnuiam să le avem etc. Orice consideram la un moment dat că este „al nostru”. Pentru unii dintre noi această încheiere poate veni cumva natural, în sensul în care să simțim „prin toți porii” că nu ne mai regăsim în contextele x, y, z (pentru că între timp am crescut, ne-am dezvoltat, am evoluat și nu mai avem ce să căutăm „acolo”) și atunci să ne fie mai ușor să ne desprindem și să o luăm pe un alt drum. Pentru alții, însă, trecerea de la vechi la nou poate fi însoțită de un sentiment de teamă (teama de schimbare, teama de nou, teama de necunoscut). De ce? Pentru că ori de câte ori este activată energia Taurului ne este activat „instinctul de supraviețuire” (iar ceea ce percepem pe moment ca fiind „o pierdere”/o separare/o ruptură poate fi resimțit foarte intens, exact ca „o luptă pentru supraviețuire”).

▪ De multe ori se vorbește despre energia Taurului în asociere cu verbul „a avea” și „a valoriza” (a pune preț pe) și pe bună dreptate, însă această abordare poate fi ușor superficială pentru că ce avem și, implicit, ce prețuim, reflectă sau ar trebui să reflecte, de fapt, ceea ce suntem la nivel interior. Dacă nu se întâmplă asta, dacă interiorul și exteriorul nu sunt în armonie, pe fundalul conjuncției Jupiter/Uranus, ne putem simți suficient de nemulțumiți de ceea ce experimentăm pentru a declanșa un fel de revoluție personală. De exemplu, dacă până acum am acceptat o situație „călduță” pentru că ne dădea o formă de stabilitate, acum prăpastia între ceea ce suntem și ne dorim de la viețile noastre și ceea ce trăim poate deveni atât de evidentă încât să nu mai lase loc de negocieri. Altfel spus, conjuncția Jupiter/Uranus în Taur este despre cine suntem noi cu adevărat, este despre autenticitate și despre a trăi consecvent cu principiile noastre de viață. Nu ne garantează nimeni fericirea, bunăstarea sau liniștea sufletească dacă o luăm pe un alt drum, dar ce e aproape sigur e că rămânând pe același drum și făcând aceleași alegeri ca în trecut lucrurile nu au cum să se schimbe în mai bine.

▪ Un catalizator pentru schimbările care au loc în această perioadă pot fi „conflictele” (Scorpionul ca semn de polaritate pentru Taur) în care intrăm cu alte persoane. Rolul conflictelor (în sens pozitiv) este de a ne face să vedem lucrurile și dintr-o altă perspectivă (chiar dacă nu ne place asta/Taur) sau de a ne face să vedem lucruri pe care nu ne doream să le vedem sau cu care nu ne doream să ne confruntăm (pentru a păstra aparenta stabilitate/Taur).

▪ Este o perioadă excelentă pentru a ne asculta intuiția/vocea interioară sau oricum vrem să îi spunem cu privire la tot ce înseamnă a deveni o versiune a noastră mai apropiată de cine suntem noi cu adevărat. Nu înseamnă că trebuie să facem o schimbare radicală fix acum, ci că este important (măcar) să nu respingem gândurile/insight-urile/revelațiile pe care le putem avea în direcția asta. Cu alte cuvinte, să nu lăsăm mintea logică, rațională să ne saboteze (mai ales dacă ne dorim ceva și găsim imediat contra-argumente: că nu știm exact cum putem face asta, că nu am mai făcut asta, că nu suntem în stare, că este greu, că ne este frică etc.). Dacă vrem ca viața noastră peste x ani să arate într-un anumit fel, ce schimbări mici (sau mari) putem începe să facem chiar acum? Aceași atitudine de curiozitate/receptivitate față de nou este de aplicat și în cazul oportunităților pe care le putem avea.

▪ Pentru că traversăm o perioadă destul de tumultuoasă, despre care am tot scris de la începutul anului (cu conjuncția dintre Nodul Nord și Chiron în Berbec din februarie, Eclipsa de Lună în Balanță din martie, cea de Soare în Berbec din aprilie și acum cu conjuncția Jupiter/Uranus din Taur), simt nevoia să închei astro-povestea reluând câteva aspecte generale (dar pe care ne poate fi util să ni le reamintim):
-evoluția se petrece cu sau fără voia noastră și cu cât suntem mai receptivi la schimbare (sau cu cât ne împotrivim mai puțin), cu atât ne este mai ușor să gestionăm situațiile prin care trecem;
– oportunitățile vin și pleacă, depinde strict de noi dacă „profităm” de ele;
– dacă o ușă se închide în fața noastră este, de multe ori, pentru că în locul respectiv nu mai era loc de creștere/evoluție pentru noi și pentru că de bunăvoie nu l-am fi părăsit;
– nu le putem impune altora ce alegeri să facă, însă suntem singurii responsabili de alegerile pe care le facem noi;
– o schimbare majoră nu se întâmplă de azi pe mâine, dar fiecare pas mic pe care îl facem în direcția respectivă ne poate duce acolo dacă avem răbdare și perserverență;
– a fi preocupați de binele nostru nu înseamnă, nici pe departe, să îi tratăm fără empatie și compasiune pe cei care ar putea avea nevoie de asta.

Să ne fie perioada aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

▪ Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

▪ Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *