Eclipsă de Soare în Berbec – 8 aprilie 2024
„Aleg să nu mai tolerez situațiile care mă rănesc.”

În data de 8 aprilie 2024, la 21:21 (ora României), are loc o Lună nouă/Eclipsă de Soare în Berbec (Soarele și Luna se vor afla în Berbec, la 19°24).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această existență.
▪ Eclipsa de Soare (ca orice Lună nouă, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu anumite „începuturi” (noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni care apar în viața noastră).
▪ Efectele unei eclipse de Soare se simt începând cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ 6 luni dupa ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit sugerează eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această existență.

Eclipsele din 2024

În 2024 avem 4 eclipse (cu Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță):

▪ 25 martie: Eclipsă de Lună în Balanță
▪ 8 aprilie: Eclipsă de Soare în Berbec
▪ 18 septembrie: Eclipsă de Lună în Pești
▪ 2 octombrie: Eclipsă de Soare în Balanță

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Soare în Berbec

▪ Eclipsa de Soare va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Berbecului) și, implicit, „domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Soare în Berbec – influențe generale, energie și caracteristici

Eclipsa de Soare în Berbec și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Nodul Nord (NN), Chiron și Mercur retrograd în Berbec
▪ Marte (dispozitorul NN) în Pești în conjuncție (balsamică) cu Saturn în Pești

▪ Scriam în ultimele articole că primăvara aceasta este una intensă (în sensul în care avem de-a face cu o serie de transformări semnificative – începuturi și încheieri – cu impact emoțional destul de mare) și că atmosfera va crește în intensitate de pe la jumătatea lunii martie până spre jumătatea lunii aprilie. Ei bine, odată cu Eclipsa de Soare în Berbec multe dintre aspectele care au intrat în atenția noastră în ultimele săptămâni, la care doar am reflectat sau cu care ne-am confruntat în această perioadă, pot ajunge în punctul în care să își găsească o rezolvare, într-o formă sau alta. Altfel spus, ne putem găsi în situația în care să fim mai puțin dispuși să tolerăm ceva ce nu mai funcționează (o situație pe care am tolerat-o prea mult în trecut, în care nu ne mai regăsim etc.) și mai dornici să luăm anumite decizii pentru noi și binele nostru (decât pentru al altora). Sentimentul pe care îl putem avea în această perioadă poate fi că „până aici a fost”, că e momentul „să tăiem răul de la rădăcină” și să o luăm pe un drum nou, oricare ar fi acela. E mai puțin relevant în acest punct unde ne va duce drumul respectiv, atâta timp cât este ceea ce ne dorim cu adevărat, atâta timp cât instinctul ne spune să încercăm și altceva decât drumurile deja bătătorite.

▪ Se spune că a nu a lua o decizie este tot o decizie, iar această expresie este cât se poate de potrivită pentru Eclipsa de Soare în Berbec la Nodul Nord. Dacă noi nu acționăm, dacă nu ne facem vocea auzită, dacă nu îndrăznim să luăm atitudine cu privire la lucrurile care ne deranjează etc., altcineva va lua o decizie pentru noi, altcineva se va exprima în locul nostru și tot așa. Bineînțeles că nu trăim izolați unii de alții și că nu putem să ne comportăm ca și cum doar noi am conta sau ca și cum am fi singuri pe lume, dar cu privire la acele aspecte cu adevărat importante pentru noi (pe care ni le dorim foarte tare sau, la polul opus, pe care nu ni le mai dorim sub nicio formă) nu este momentul să avem o atitudine pasivă. Energia Berbecului nu este despre siguranță și confort, ci despre curajul de a acționa chiar dacă ne este teamă, chiar dacă nu avem planul făcut în detaliu de dinainte și, mai ales, chiar dacă suntem singuri pe drumul pe care pornim.

▪ Chiron în conjuncție aproape exactă cu Eclipsa de Soare în Berbec vorbește despre rănile noastre, despre lucrurile care ne dor, despre un sentiment de inadecvare (nu ne simțim în stare pentru x sau y sau nu ne simțim suficient de buni). Chiron vorbește și despre vindecare, dar de cele mai multe ori nu despre noastră, ci a celor din jur care ajung (în cel mai bun caz) să beneficieze de pe urma înțelepciunii și a cunoașterii noastre, ca efect al experiențelor prin care trecem sau am trecut. Nu orice rană poate fi vindecată 100%, dar putem ajunge (cu efort și voință) să aceptăm și să integrăm rana respectivă astfel încât să nu mai fie o barieră în calea a ceea ce ne dorim să realizăm. În contextul începuturilor cu care este asociată această eclipsă, ne putem aștepta ca unele dintre acestea să fie dureroase, dar absolut necesare. După cum ne putem aștepta ca ceea ce ne motivează să o luăm pe drumul nostru (chiar dacă ne este teamă pentru că nu știm cum vom proceda, încotro ne va duce drumul etc.) să fie chiar dorința de a spune un nu răspicat unor situații care ne rănesc. Atenție, însă, și la reacțiile extreme, la tendința de a nu acționa (pentru că acțiunile celorlalți pot fi de așa natură încât să ne intimideze și să nu avem curajul de a răspunde) sau la tendința de a răni (ne putem apăra și scoate „sabia” chiar și atunci când, de fapt, nu ne atacă nimeni).

▪ Mercur Rx în Berbec sugerează readucerea în atenția noastră a unor situații cu care ne-am confruntat în ultimele săptămâni, dar, mai ales, nevoia de a nu ignora efectele pe care le au cuvintele sau faptele noastre asupra celorlalți (Balanța ca punct de polaritate). Putem să luăm cele mai bune decizii pentru noi, putem începe sau încheia ce considerăm că e cazul să începem sau să încheiem, dar ideal ar fi să o facem într-o manieră civilizată, cu respect pentru alegerile celorlalți, dacă ne dorim ca și ceilalți să ne trateze la fel. În plus, cu Mercur Rx în Berbec, adică o perioadă de reevaluare a modului în care acționăm pentru a obține ceea ce ne dorim, scopul nu e doar să acționăm, ci să fim mai atenți la modul în care o facem de obicei, pentru a ne îmbunătăți rezultatele.

▪ Așa cum scriam și în articolul dedicat Eclipsei de Lună în Balanță de acum două săptămâni, pe care îl găsiți aici, conjuncția Marte/Saturn în Pești (care va fi exactă pe 10 aprilie), cu Marte dispozitorul Nodului Nord, indică încheierea unui ciclu. Prin urmare, o etapă din viața noastră se încheie, iar începuturile care au loc sunt strâns legate de acea încheiere. Cu Marte/Saturn unii dintre noi putem avea și sentimentul unei treziri la realitate, în sensul că ceva în care am crezut foarte tare la un moment dat sau ceva ce am sperat (dar fără un temei real) poate fi „dizolvat” acum, iar dezamăgirea/deziluzia/trezirea la realitate (Pești) să determine în noi curajul (Berbec) de a o lua de la capăt.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.
▪ Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.
▪ Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.
Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

………………………………………………………….

Berbec (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Taur (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Gemeni (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Rac (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai „autoritar”);
Leu (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Fecioară (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie.
Balanță (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Scorpion (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Săgetator (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Capricorn (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Vărsător (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Pești (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde.

fb-share-icon0

2 comentarii la „Eclipsă de Soare în Berbec – 8 aprilie 2024
„Aleg să nu mai tolerez situațiile care mă rănesc.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *