Lună nouă în Pești – 10 martie 2024.
„O primăvară intensă.”

În data de 10 martie 2024, la 11:00 (ora României) are loc o Lună nouă în Pești: Luna și Soarele se vor afla în Pești, la 20°16’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Pești

Luna nouă în Pești și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în sextil cu Uranus și Jupiter în Taur
▪ Marte în Vărsător în careu cu Uranus în Taur

Gânduri la Luna nouă în Pești

▪ Luna nouă în Pești la 20 de grade se află între Saturn în Pești, aflat la 11 grade (conjuncție de tip fază nouă) și Neptun în Pești, dispozitorul său, aflat la 27 de grade (conjuncție balsamică), ceea ce sugerează atât ideea unor începuturi, cât și ideea unui final de drum. Mai exact, începuturile care au loc pot contribui la încheierea unor capitole din viețile noastre, în sensul în care putem simți foarte puternic că nu acesta este drumul pe care ne dorim să mergem pe termen mai lung. Asta nu înseamnă că vom lua neapărat decizia de a încheia ceva exact acum (deși, în anumite cazuri, nu este exclus acest lucru), ci doar că, așa cum scriam mai sus, undeva în sufletul nostru, vom simți că nu ne mai regăsim acolo unde suntem, că avem nevoie ca ceva să se schimbe, chiar dacă încă nu ne este foarte clar ce să facem sau încotro să ne îndreptăm.
▪ Dacă ne întoarcem puțin în timp, la primăvara lui 2022, când în luna aprilie avea loc conjuncția între Jupiter și Neptun în Pești, la 24 de grade, ne putem aștepta ca evenimentele care au loc în această perioadă să aibă legătură, într-un fel sau altul, cu evenimente declanșate în acea primăvară și care au contribuit, în timp, la „dizolvarea” anumitor domenii din viețile noastre.
▪ În altă ordine de idei, perioada în care ne găsim, de la jumătatea lunii februarie și până spre finalul lunii aprilie este una dintre cele mai intense perioade din 2024: pe 19 februarie a avut loc conjuncția dintre Nodul Nord și Chiron în Berbec; pe 25 martie are loc Eclipsa de Lună în Balanță; pe 8 aprilie are loc Eclipsa de Soare în Berbec; iar pe 21 aprilie conjuncția dintre Jupiter și Uranus în Taur. Foarte pe scurt, este o perioadă în care, de bunăvoie sau „forțați” de împrejurări, vom avea ocazia să facem o curățenie generală în viețile noastre, să lăsăm în urmă tot felul de situații în care nu ne mai regăsim, în care nu mai e loc de creștere sau de dezvoltare pentru noi, în care nu ne (mai) simțim văzuți sau apreciați, în care nu putem acționa liber, în care nu putem da tot ce avem mai bun etc. Deoarece schimbările vor fi semnificative, chiar dramatice în anumite cazuri, perioada poate fi însoțită de multă confuzie, neclaritate, teamă, în special dacă tendința noastră va fi să nu lăsăm anumite situații să devină parte din trecut (cel puțin până spre finalul lunii martie/începutul lunii lunii aprilie când ne va fi mult mai clar cu ce trebuie să ne confruntăm concret, ce avem de lăsat în urmă, respectiv care e drumul nou care se deschide înaintea noastră).
▪ Revenind la Luna nouă, pe lângă cele menționate mai sus, este important de subliniat faptul că exact odată cu aceasta are loc careul dintre Marte în Vărsător și Uranus în Taur, care poate acționa (în cel mai bun caz) ca un fel de catalizator în procesul de „trezire” și de eliberare din tot felul de conjuncturi în care ne găsim. Ceva ce are loc acum poate funcționa ca un duș rece care să ne scoată dintr-o stare de amorțeală sau de pasivitate și să ne motiveze să acționăm, să luăm atitudine. Mixul acesta poate fi sinonim și cu o stare de nervi și de frustrare, de aceea este important să acționăm spre binele nostru, dar să avem grijă la exagerări (pentru că ne putem supraestima capacitățile, putem ignora anumite pericole etc.). Atenție sporită în acest weekend la condus, la probleme legate de electricitate și la tot felul de alte situații riscante.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *