Lună plină în Gemeni – 27 noiembrie 2023.
„Reconfigurare de traseu.”

În data de 27 noiembrie 2023, la 11:16 (ora României) are loc o Lună plină în Gemeni (Luna în Gemeni se va afla în opoziție cu Soarele din Săgetător, la 4°51’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Gemeni – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Gemenilor și a Săgetătorului, precum și necesitatea de a echilibra cele două arhetipuri) sunt:

▪ nevoia de a ne exprima/de a ne face vocea auzită (Gemeni) cu privire la convingerile, credințele, adevărurile, principiile noastre de viață sau la lucrurile semnificative/care au sens pentru noi (Săgetător);
▪ nevoia de a înțelege, totodată, că perspectiva noastră (Săgetător) asupra diferitelor situații cu care ne confruntăm (oricare ar fi acelea) este una relativă/subiectivă (Gemeni) și că putem învăța ceva, putem găsi o soluție nouă sau ne putem îmbogăți perspectiva doar dacă lăsăm loc și pentru alte convingeri, credințe sau principii decât ale noastre;
▪ trecerea de la abstract la concret, de la teorie la practică: realitatea noastră concretă ne reflectă principiile, convingerile etc.? Dacă nu, ce avem nevoie să ajustăm: principiile (pentru că „nu mai funcționează”) sau realitatea/diferite domenii de viață (pentru că nu ne mai regăsim acolo)?

Luna plină în Gemeni și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în Gemeni în careu cu Saturn în Pești
▪ Marte în Săgetător (în conjuncție cu Soarele în Săgetător și în opoziție cu Luna în Gemeni) în careu cu Saturn în Pești

▪ La această Lună plină se formează un careu în T: Saturn în Pești este în careu cu Luna în Gemeni, precum și cu Soarele și Marte în Săgetător, iar Luna se află în opoziție cu Soarele și Marte. Atmosfera asociată cu această configurație sugerează tensiune, dinamism, nemulțumire, frustrare, dar și un oarecare sentiment de dezamăgire, de trezire la realitate. În sens pozitiv, poate fi catalizatorul unor schimbări pe care în alte condiții nu le-am face, pentru că nu ne-am simți suficient de „motivați”.

▪ Careul Saturn/Lună plină ne poate pune față în față cu anumite dificultăți, greutăți sau restricții și cu necesitatea de a face niște alegeri (în cel mai bun caz, asumate). Dacă ne regăsim în acest scenariu, câteva întrebări care să ne ajute ar putea fi: „Pentru ce trag?”, „Merită?”, „Care e scopul pentru care fac ceea ce fac?”. De exemplu, dacă am construit un castel de nisip și observ că vine apa și îl tot dărâmă, are sens să mai construiesc un alt castel în același loc, pentru a ajunge peste un timp la același rezultat? Sau ar fi mai bine să mă reorientez? Pe de altă parte, dacă scopul meu este să construiesc ceva solid pentru viitor și pentru asta constat că este necesar să depun destul de mult efort, nu ar merita oare să las ceva în urmă (din ce făceam până acum) și să investesc, în schimb, timp, resurse etc. în noul proiect?
▪ Mixul Saturn/Lună plină „ne forțează” (cu sau fără ghilimele) să ne confruntăm cu diferite situații din viața noastră și să luăm niște decizii bazându-ne pe fapte și nu neapărat pe ce ne-ar plăcea sau ne-am dori să fie. De exemplu, dacă ceva s-a bazat pe o iluzie, acum putem experimenta dezamăgirea trezirii la realitate, fapt care să ne determine să încheiem iluzia respectivă. Sau, dacă avem „un vis” pe care ne dorim să îl materializăm, să conștientizăm că nu avem chiar tot timpul din lume la dispoziție și că e cazul să trecem la fapte.
▪ Careul Saturn/Lună plină poate fi echivalat și cu o reconfigurare de traseu, cu nevoia de a fi flexibili și de a ne adapta anumitor schimbări care nu țin neapărat de noi sau pe care nu ni le dorim neapărat. Dacă o ușă se închide în fața mea și primesc toate indiciile că nu sunt binevenit acolo, oare nu ar fi înțelept să încep să găsesc o altă ușă sau măcar să mă opresc din a încerca să o deschid pe cea veche?
▪ Implicarea lui Marte în această Lună plină vorbește despre un sentiment de iritare sau de nemulțumire care poate sta la baza luării anumitor decizii, precum și despre curajul și determinarea de a pune în practică deciziile respective. De exemplu, dacă eu credeam că situația x este într-un anumit fel și aflu acum ceva care mă deranjează /mă dezamăgește foarte tare, pot lua decizia să ies din situația respectivă și să fac altceva mai potrivit pentru mine. Totuși, chiar și în acest scenariu, ar fi înțelept să ne alegem cu grijă „bătăliile” și să reflectăm puțin înainte de a face o schimbare dramatică sau ireversibilă (să nu o facem la nervi, fără să judecăm limpede, fără să privim situația în care ne aflăm din mai multe unghiuri etc.).

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *