„În plin sezon de eclipse.”
Eclipsă de Lună în Balanță – 25 martie 2024. „Testarea relațiilor”.

În data de 25 martie 2024 are loc o Eclipsă de Lună/Lună plină în Balanță (Luna în Balanță se va afla în opoziție cu Soarele din Berbec la 5°7’).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această existență.
▪ Eclipsa de Lună (ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu anumite rezultate, culminări, concluzii în diferite domenii din viața noastră.
▪ Efectele unei eclipse de Lună se simt aproximativ 6 luni (până la următoarea pereche de eclipse), dar cel mai puternic se simt începând cu o saptamână/două înainte ca aceasta să se producă și aproximativ o lună după ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit sugerează eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această existență.

Eclipsele din 2024

În 2024 avem 4 eclipse (cu Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță):

▪ 25 martie: Eclipsă de Lună în Balanță
▪ 8 aprilie: Eclipsă de Soare în Berbec
▪ 18 septembrie: Eclipsă de Lună în Pești
▪ 2 octombrie: Eclipsă de Soare în Balanță

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Lună în Balanță

▪ Eclipsa de Lună va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Balanței) și, implicit, „domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Lună în Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

Eclipsa de Lună în Balanță și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Eclipsa de Lună are loc la Nodul Sud (în Balanță)
▪ La Nodul Nord în Berbec se află: Soarele, Chiron și Mercur în Berbec
▪ Venus (dispozitoarea NS) în Pești în conjuncție (fază nouă) cu Saturn în Pești
▪ Marte (dispozitorul NN) în Pești în conjuncție (balsamică) cu Saturn în Pești
▪ Luna în Balanță în trigon cu Pluto în Vărsător

▪ Eclipsa de Lună în Balanță din 25 martie (cu Luna la Nodul Sud în Balanță și Soarele la Nodul Nord în Berbec) aduce în atenția noastră tema relațiilor pe care le avem (orice fel de relații, nu doar de cuplu) și a tiparelor noastre relaționale. Având loc la Nodul Sud, accentul se pune pe conștientizarea și (în cel mai bun caz) pe eliberarea de anumite modele relaționale care nu ne mai sunt de folos din punct de vedere evolutiv. Balanța este un semn relațional care tinde spre armonie și echilibru, dar care, prin natura sa, nu este echilibrat, așa cum, de foarte multe ori, nu sunt echilibrate nici relațiile noastre. Prin urmare, această eclipsă ne poate ajuta să devenim mai conștienți de acele relații din viața noastră în care există anumite dezechilibre: de exemplu, relații în care oferim prea mult, fără să existe o reciprocitate, în care ne sacrificăm, relații de codependență, relații în care nu ne facem vocea auzită pentru a nu strica o aparentă armonie, relații în care ne-am pierdut individualitatea etc. Sau, la polul opus, relații în care considerăm că totul ni se cuvine și acționăm ca și cum nu am exista decât noi în relațiile respective.
▪ Pentru acele relații unde există armonie și echilibru sau unde ambii parteneri lucrează cu modelele relaționale identificate, această eclipsă poate reprezenta trecerea la un nou nivel de dezvoltare și evoluție și, implicit, la o mai bună „închegare” a relațiilor respective; pentru alte relații, însă, această eclipsă poate reprezenta un moment decisiv, în care nevoia de creștere și de transformare a unuia dintre parteneri să nu fie înțeleasă/susținută de celălalt partener, de unde și sentimentul că relația respectivă a ajuns la o răscruce și nevoia de a lua o decizie importantă cu privire la viitorul acelei relații (rămânerea în relație versus a o lua pe drumuri diferite).
▪ În general, cu Nodul Nord în Berbec, însoțit de Soare, Chiron și Mercur, accentul se pune pe exercitarea propriei voințe, pe exprimarea propriilor nevoi și dorințe, chiar dacă acest lucru ne poate face să ne simțim vulnerabili (pentru că poate nu suntem obișnuiți să o facem, pentru că ceilalți pot opune rezistență, pentru că poate nu ne plac conflictele etc.). Dar, cum nimeni nu este responsabil de binele nostru în afară de noi, dacă ne dorim să obținem ceva, dacă ne dorim să transmitem ceva, acum poate fi un moment foarte bun pentru a încerca să facem asta. Bineînțeles, ceilalți pot primi mai bine sau mai puțin bine afirmațiile, deciziile sau faptele noastre, dar, a tolera la nesfârșit niște situații în care nu ne mai regăsim în mod sigur nu ne va face să ne simțim nici mai împliniți, nici mai fericiți. Într-o relație sănătoasă, armonioasă și echilibrată vom avea spațiul nostru de desfășurare, vom avea suficientă libertate de mișcare pentru a putea fi noi înșine și nu vom avea sentimentul că facem atât de multe compromisuri încât nu mai știm cine suntem.
▪ De la această Eclipsă și până la următoarea, cea de Soare în Berbec din 8 aprilie, atmosfera va crește cumva în intensitate, în sensul că evenimentele care vor avea loc vor fi de așa natură încât să ne arate ce este de păstrat/îmbunătățit și ce este de lăsat în urmă. Prin urmare, în multe situații, acest interval de timp va fi unul mai degrabă de conștientizare, pentru ca punerea în aplicare a deciziilor/schimbărilor să se facă mai degrabă în jurul Eclipsei din 8 aprilie (cu efecte în următoarele luni).
▪ Dispozitoarea Nodului Sud în Balanță și a Lunii este Venus, aflată în Pești, în conjuncție de tip fază nouă cu Saturn în Pești, ceea ce sugerează, în paralel cu lăsarea în urmă a unor tipare relaționale, și un început la acest capitol. Dar, pentru ca acest început să aibă loc, este necesar, înainte de toate, să fim cât se poate de onești cu noi și să analizăm lucrurile la rece. Să ne asumăm partea de responsabilitate, acolo unde este cazul, precum și să dăm la o parte filtrele colorate prin care ne-am raportat la anumite relații, să dăm la o parte iluziile, circumstanțele atenuante oferite la nesfârșit, tendința de a ne sacrifica etc. Adică, să luăm lucrurile exact așa cum sunt.
▪ Dispozitorul Nodului Nord în Berbec este Marte în Pești, aflat într-o conjuncție balsamică cu Saturn în Pești (se încheie un ciclu). Marte îl va ajunge din urmă pe Saturn în preajma Eclipsei de Soare din 8 aprilie (mai exact, pe 10 aprilie). Până atunci putem avea sentimentul că ceva categoric trebuie să se schimbe, să se termine, că avem nevoie de un restart, dar că încă nu avem, poate, suficient de multă energie sau voință pentru a pune degetul pe rană și a lua efectiv o decizie. Aceeași atmosferă crescendo despre care scriam mai sus, care va ajunge la un punct culminant după prima săptămână din aprilie.
▪ Luna în Balanță va face un aspect de trigon cu Pluto în Vărsător. Cu Pluto în Vărsător, în orice fel de aspect, accentul se pune pe individ, nevoi individuale, libertate de exprimare/acțiune și eliberare din situații cu potențial restrictiv. În funcție de tipul de relație în care ne găsim, dacă există dezechilibre la acest capitol, relațiile respective vor suferi transformări majore, astfel încât, într-o formă sau alta, echilibrul să fie restabilit. Astfel, cu sau fără voia noastră, putem ajunge inclusiv să lăsăm în urmă anumite relații pentru că, pur și simplu, ne aflăm (poate de foarte mult timp) într-un punct de stagnare: am trăit tot ce se putea trăi și am învățat tot ce se putea învăța în relațiile respective, iar acum (în perioada următoare) a venit vremea să mergem mai departe (pentru a putea să devenim ceea ce nu am fi putut deveni niciodată în relațiile acelea, în contextele respective). În același timp, alte relații pot apărea acum în viețile noastre, dintr-un trecut mai apropiat sau mai îndepărtat (Nodul Sud)…

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.
▪ Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.
▪ Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

……………………………..

Berbec (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Taur (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Gemeni (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Rac (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Leu (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Fecioară (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde.
Balanță (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Scorpion (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Săgetator (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Capricorn (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai „autoritar”);
Varsător (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Pești (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *