Lună plină în Rac – 27 decembrie 2023.
„Am grijă de binele meu emoțional.”

În data de 27 decembrie 2023, la 2:33 (ora României) are loc o Lună plină în Rac (Luna în Rac se va afla în opoziție cu Soarele din Capricorn, la 4°58’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Rac – influențe generale, energie și caracteristici

Din perspectivă evolutivă, arhetipul Rac/Lună reprezintă, așa cum scriam mai sus:
▪ Identitatea noastră, imaginea noastră de sine, ca rezultat al mediului în care am crescut (familie, casă, societate);
▪ Universul nostru interior, tiparele noastre emoționale;
▪ Sentimentul de „acasă” – ce ne face să ne simțim protejați și în siguranță (confortabil din punct de vedere emoțional), indiferent unde ne-am afla.

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Racului și a Capricornului, precum și necesitatea de a echilibra cele două arhetipuri) sunt:

▪ nevoia de a ne asuma responsabilitatea (Capricorn) pentru binele nostru emoțional (Rac), de a face tot ce ține de noi pentru acel „bine”;
▪ găsirea unui echilibru între ceea ce „trebuie” să facem (obligații, îndatoriri, responsabilități /Capricorn) și ceea ce simțim să facem (Rac);
▪ stabilirea unor limite (mai) ferme între noi și anumite persoane, cu scopul de a ne proteja, dacă simțim că persoanele respective „ne încalcă teritoriul”, dacă prezența lor nu ne face bine etc. (pe principiul „dacă noi nu avem grijă de noi, nimeni nu o să facă asta în locul nostru”).

Luna plină în Rac și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în Rac în trigon cu Saturn în Pești
▪ Luna plină în Rac în sextil cu Jupiter Rx în Taur
▪ Mercur Rx în Săgetător în careu cu Neptun în Pești pe 27.12
▪ Chiron staționează direct în Berbec pe 27.12

▪ Luna plină în Rac face aspecte armonioase cu Saturn în Pești (trigon) și cu Jupiter Rx în Taur (sextil), ceea ce sugerează că evenimentele care au loc în această perioadă (culminări, încheieri, concluzii) au atât o notă de stabilitate și de ancorare în realitate (Saturn), cât și o notă de optimism și de încredere în forțele proprii sau în oportunitățile care pot apărea acum (Jupiter). Fie că suntem noi inițiatorii anumitor schimbări, fie că schimbările respective au loc în jurul nostru, dar suntem și noi impactați de ele, rezultatul poate fi un sentiment de bine, de mulțumire și de satisfacție. Totodată, cu Saturn implicat în această Lună plină, tendința poate fi să ne raportăm la planuri pe termen mediu spre lung și nu doar la ce ne încântă pe moment. Cu alte cuvinte, dacă luăm într-adevăr decizia să facem anumite schimbări semnificative, vom avea în vedere mai degrabă efectele pe un termen mai îndelungat ale acestor schimbări și nu doar un bine temporar.
▪ Deoarece Mercur Rx în Săgetător este în careu cu Neptun în Pești, iar Chiron staționează în Berbec chiar în ziua cu Luna plină, în anumite cazuri izolate, încheierile care au loc pot avea la bază un sentiment de dezamăgire (Mercur/Neptun) acumulat în timp, precum și nevoia de a pune capăt unor situații pe care simțim că nu le mai putem tolera (pentru că am fost răniți de prea multe ori în trecut, pentru că nu ne-am simțit respectați, pentru că nu ni s-a permis să fim noi înșine etc.). Altfel spus, din nevoia de a ne fi bine și de a ne proteja (Rac), ne putem asuma responsabilitatea pentru ce se întâmplă în viețile noastre (Capricorn) și putem lua decizia să lăsăm în urmă anumite situații sau anumiți oameni care ne-au tot dezamăgit (Mercur/Neptun) sau chiar rănit (Chiron), iar decizia respectivă să vină cât se poate de natural și să vizeze binele nostru pe termen mai lung (Jupiter/Saturn).
▪ Nu în ultimul rând, dacă am lucrat la un proiect în ultimele șase luni (de pe la jumătatea lunii iulie), acum putem ajunge în punctul în care să închidem acel proiect, iar rezultatele să fie unele îmbucurătoare.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *