Lună nouă în Fecioară – 15 septembrie 2023
„Ce poți începe să îmbunătățești în viața ta chiar acum?”

În data de 15 septembrie 2023, la 4:40 (ora României) are loc o Lună nouă în Fecioară: Luna și Soarele se vor afla în Fecioară, la 21°58’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Fecioară – energie și caracteristici generale

▪ Luna nouă în Fecioară este un moment foarte bun pentru a ne adresa câteva întrebări și, în funcție de răspunsuri, pentru a acționa în consecință:

– Ce aș putea să încep să schimb/să îmbunătățesc în viața mea chiar acum, indiferent de domeniu, indiferent de cât de mică sau cât de mare ar fi schimbarea (în loc să tot găsesc scuze și să amân)?
– Ce nu îmi place la mine, la viața mea, la diferite situații cu care mă confrunt și care este primul pas pe care aș putea să îl fac chiar acum pentru a ajunge într-un punct mai bun pentru mine?
– Cum ar fi să îmi asum riscul să încep ceva nou, ce îmi doresc, chiar dacă nu mă simt 100% pregătit, chiar dacă mi se pare că alții sunt mai bine pregătiți decât mine? Ce aș avea de pierdut, dar, mai ales, ce aș avea de câștigat dacă aș îndrăzni să fac asta?
– Cum ar fi să nu mă mai autosabotez, să nu mă mai concentrez doar pe ce nu am, nu știu, nu pot și să acord mai puțină importanță gândurilor negative care mă împiedică să fiu, să devin sau să ajung acolo unde îmi doresc?

Luna nouă în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în trigon cu Jupiter Rx și Uranus Rx în Taur
▪ Luna nouă în trigon cu Pluto Rx în Capricorn
▪ Luna nouă în opoziție cu Neptun Rx în Pești

▪ Luna nouă în Fecioară formează aspecte armonioase cu Jupiter Rx și cu Uranus Rx în Taur, care vorbesc despre tot felul de insight-uri/ momente de inspirație pe care le putem avea cu privire la diferite schimbări pe care a venit vremea să le facem sau chiar despre anumite oportunități care ne pot apărea în acest sens, în perioada următoare. Aspectele armonioase „nu ne forțează”, însă, să acționăm, ci mai degraba ne oferă cadrul, contextul în care o putem face. Tocmai de aceea este important să luăm noi atitudine și să acționăm, așa cum considerăm că este mai bine pentru noi, să ne ascultăm vocea interioară, intuiția, „să profităm” de anumite oportunități, acolo unde este cazul, în loc să ne găsim un milion de motive pentru care nu putem face ce avem de făcut.

▪ Cu Luna nouă în Fecioară în aspect netensionat cu Pluto Rx, la final de Capricorn, pot reveni în atenția noastră tot felul de situații care se cer schimbate, reparate, îmbunătățite (dacă se mai poate), pentru că, pur și simplu, nu mai pot funcționa așa cum au făcut-o până acum. Chiar dacă aspectul este unul netensionat, începuturile care se întrezăresc acum (inițiate de noi sau nu) pot fi însoțite de o anumită intensitate emoțională (frica de schimbare, pe de o parte, precum și atașamentele de ceea ce obișnuiam să fim sau să avem, pe de altă parte).

▪ Opoziția Luna nouă în Fecioară/ Neptun Rx în Pești sugerează două aspecte importante:
– necesitatea de a face pace cu acea parte din noi care a fost rănită, la un moment dat, și care ne împiedică să ne manifestăm natural: „nu ești suficient de bun pentru…”, „alții se descurcă mai bine..”, „niciodată nu o să reușești să faci x, y sau z”;
– necesitatea de a nu ne lăsa copleșiți de toate cele câte se întâmplă în jurul nostru (și care nu stau în controlul nostru), respectiv de toate cele pe care le avem de reparat, îmbunătățit, șlefuit în viețile noastre. Nu trebuie să le rezolvăm pe toate acum, dar ce putem face este să prioritizăm, să adresăm situațiile pe care le simțim ca fiind cele mai importante pentru noi în momentul de față și, mai ales, să le abordăm într-o variantă mai simplă, „pas cu pas, etapă cu etapă”.

Ca să vă dau un exemplu concret, dacă ne dorim să fim mai sănătoși și să slăbim 20 de kg, în mod sigur nu o să reușim să facem asta într-o săptămână. Dar ce putem face (în loc să ne judecăm, să ne criticăm și să rămânem în același punct) este un prim pas: să eliminăm din lista de cumpărături alimentele nepotrivite, să începem să mergem la sală, să căutăm un nutiționist etc. Acest prim pas ne poate duce foarte departe peste n luni, dacă ne ținem de el, și acest prim pas poate fi aplicat în orice domeniu în care ne dorim să obținem alte rezultate decât cele care ne nemulțumesc în prezent. Totul e să avem răbdare și să perseverăm.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *