Lună plină în Pești – 31 august 2023.
„Granița fină dintre vise, idealuri și iluzii.”

În data de 31 august 2023, la 4:36 (ora României) are loc o Lună plină în Pești (Luna în Pești se va afla în opoziție cu Soarele din Fecioară, la 7°25’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Pești – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Peștilor și a Fecioarei, precum și necesitatea de a echilibra cele două arhetipuri) sunt:

▪ Găsirea unui echilibru între cele mai puternice dorințe, vise, idealuri pe care le avem (Pești) și modul în care reușim să le dăm o formă concretă, practică, să le facem să se materializeze (Fecioară);
▪ Distincția între vise, idealuri și iluzii (Pești) și, implicit, filtrarea acestora (Fecioară);
▪ Găsirea unui echilibru între proactivitate (Fecioară) și pasivitate/receptivitate (Pești);
▪ Armonizarea gândirii logice, raționale (Fecioară) cu cea intuitivă (Pești).
▪ Abordarea holistică a sănătății (Pești/Fecioară).

▪ Unele dintre cele mai mari regrete pe care le putem avea, atunci când privim în urmă, au legătură nu neapărat cu ceea ce am încercat și nu am reușit, ci cu ceea ce a rămas la stadiul de intenție sau dorință. Dacă aveam curaj să fac X, dacă îmi ascultam intuiția, dacă aveam suficientă încredere să îmi urmez visul…poate că viața mea arăta altfel acum…Sau, la polul opus, dacă făceam toate astea cândva, mi-aș fi dat seama că, de fapt, nu erau ceea ce îmi doream/îmi imaginam și puteam să merg mai departe cu inima mai ușoară.

În acest sens, o Lună plină în semnul Peștilor este un moment foarte bun pentru a reflecta la anumite dorințe, vise sau idealuri pe care le avem sau pe care obișnuiam să le avem și la modul în care considerăm că este cel mai bine (sănătos) pentru noi să le abordăm de acum înainte: să facem ceva în privința asta (pentru a încerca să le materializăm/pentru a nu rămâne cu regrete) sau să le lăsăm în urmă (pentru că realizăm, într-un final, că acțiunile noastre repetate nu ne-au dus nicăieri și am obosit să batem la uși închise).

▪ O Lună plină în semnul Peștilor ne reamintește, pe de o parte, că este important să fim perseverenți și să facem (pas cu pas/Fecioară) tot ce ține de noi pentru a ajunge acolo unde ne dorim sau pentru a obține anumite rezultate, dar, în același timp, că este la fel de important să acceptăm că nu putem controla fiecare aspect al vieții noastre, că multe lucruri nu depind de noi, că totul se întâmplă cu un motiv, chiar dacă acesta, uneori, ne scapă (Pești). Mai concret, că este important să învățăm să ne mai oprim din ceea ce facem (dacă ceea ce facem nu are niciun rezultat sau nu are rezultatele dorite), să nu insistăm la nesfârșit, să ne reorientăm și, mai ales, să fim receptivi la ceea ce vine către noi (chiar dacă este diferit față de ceea ce credeam noi că ne trebuie sau că este bun pentru noi).

▪ O Lună plină în Pești este despre armonizarea gândirii intuitive cu cea logică, rațională. Dacă intuiția (inspirația, insight-urile pe care le avem) ne indică „destinația” (Pești) sau ce avem de făcut, logica și rațiunea ne ajută să discernem între variantele, mijloacele, metodele pe care le avem la dispoziție pentru a ajunge acolo (Fecioară).

▪ Nu în ultimul rând, Luna plină în Pești poate aduce în atenția noastră diferite aspecte legate de sănătate cu care să fie necesar să ne confruntăm (cu accent pe tot ce ține de sistemul endocrin sau aspecte legate de imunitate).

Luna plină în Pești și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în conjuncție cu Saturn Rx în Pești

Tranzitul lui Saturn prin semnul Peștilor (2023-2026) sugerează, în special, „dizolvarea” lentă, treptată a unor domenii de viață (la propriu sau în sensul de pierdere a interesului față de domeniile respective), o trezire la realitate (acolo unde realitatea era construită pe niște iluzii), precum și posibilitatea de a începe ușor-ușor să redefinim, să reconstruim acele domenii de viață (cu mai mult sens/pe un fundament mai solid etc.). Despre Saturn în Pești am scris în detaliu aici.

Conjuncția dintre Luna plină și Saturn Rx în Pești subliniază că evenimentele care au loc acum (Lună plină/culminări, concluzii, realizări, rezultate etc.) sunt strâns legate de procesul de transformare, redefinire, schimbare, reorganizare în care au intrat diferite domenii din viața noastră, odata cu intrarea lui Saturn în Pești, în martie anul acesta. În aceste domenii (care stau sub semnul Peștilor, în funcție de harta natală) vom asista la o serie de culminări/încheieri. Totodată, deoarece conjuncția Luna plină și Saturn Rx în Pești este de tip fază nouă, aceasta sugerează și o serie de începuturi care au loc, pornind tot de la evenimentele care s-au produs din martie încoace. Cu alte cuvinte, încheiem (la propriu și/sau la figurat) o etapă și începem o alta sau, măcar, întrezărim ce va însemna următoarea etapă pentru noi.

În anumite cazuri, dacă începuturile nu sunt inițiate de noi, iar sentimentul este unul de dezamăgire, de nemulțumire, acum putem decide (ca urmare a celor întâmplate în ultimele șase luni) să facem ceva în privința asta, poate chiar să ne rupem de contextele respective și să o luăm pe un drum nou.

Dacă ne raportăm la o perioadă mai lungă de timp, la următorii 2-3 ani (Saturn în Pești), unde ne-am dori să fim atunci și ce putem iniția acum pentru a ajunge acolo?

▪ Luna în Pești se află într-o relație de inconjuncție cu Marte în Balanță, ceea ce sugerează necesitatea de a ne ajusta așteptările în materie de relații. Dacă am crezut „orbește” în anumiți oameni, evenimentele care au loc ne pot ajuta să îi dăm jos de pe piedestalul pe care i-am urcat și să îi vedem cu mai multă claritate.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună plină în Pești – 31 august 2023.
„Granița fină dintre vise, idealuri și iluzii.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *