Lună plină în Berbec – 29 septembrie 2023.
„Recuperează-ți părțile din tine la care ai renunțat pentru a le fi pe plac altora.”

În data de 29 septembrie 2023, la 12:58 (ora României) are loc o Lună plină în Berbec (Luna în Berbec se va afla în opoziție cu Soarele din Balanță, la 6°).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Berbec – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Berbecului și a Balanței, precum și necesitatea de a echilibra cele două arhetipuri) sunt:

▪ Găsirea unui echilibru între dorințele, nevoile, plăcerile noastre individuale (Berbec) și cele la nivel de relații/ale partenerilor noștri (Balanță);
▪ Curajul de a ne face vocea auzită cu privire la cele de mai sus (Berbec), dar cu o mai mare atenție la modul în care transmitem (Balanță) ceea ce credem/ ne dorim etc. (cu respect și înțelegere față de ce au și ceilalți de spus, fără să jignim, fără să atacăm, fără să încercăm să ne impunem punctele de vedere etc.);
▪ Nevoia de libertate și de a funcționa pe cont propriu (Berbec) versus nevoia de a funcționa în echipă/relație cu ceilalți (Balanță);
▪ Curajul/nevoia de a începe/încheia anumite lucururi, situații (Berbec), chiar dacă partenerii noștri (în general, nu doar de cuplu/Balanță) nu ne susțin sau nu sunt de acord cu deciziile noastre.

▪ Luna plină în Berbec este un moment excelent pentru a reflecta la anumite părți importante din noi la care simțim că „am renunțat” (dorințe, nevoi, libertatea de acțiune și/sau de exprimare etc.) pentru ca anumite relații să funcționeze. Am făcut-o „de bunăvoie” sau pentru că altfel nu am fi fost tolerați, acceptați, apreciați? Am făcut-o „de bunăvoie” sau dintr-o teamă de respingere? Cu siguranță nu ne putem comporta într-o relație ca și când am fi pe cont propriu, nu ne putem raporta doar la noi înșine, dar dacă ajungem să renunțăm la noi pentru „binele” celorlalți, mai devreme sau mai târziu numai bine nu ne vom simți.
Prin urmare, unde am dat prea mult, fără să primim nimic (sau prea puțin) înapoi, unde am făcut prea multe compromisuri, unde am renunțat la lucruri care contează cu adevărat pentru noi? Ce a venit vremea să ajustăm, să îndreptăm, să echilibrăm, astfel încât să avem (din nou) sentimentul că suntem regizorii propriilor acțiuni și nu doar cei care execută?

Mai multe informații despre perechea Berbec/Balanță găsești aici, în articolul dedicat Nodurilor lunare aflate pe această axă.

Luna plină în Berbec și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în Bebec nu face aspecte importante cu alți „jucători” de pe bolta cerească, dar
▪ Marte în Balanță, dispozitorul Lunii în Berbec, se află în careu cu Pluto Rx în Berbec și în relație de inconjuncție cu Uranus Rx în Taur, iar
▪ Venus în Leu, dispozitoarea Soarelui în Balanță, este în careu cu Uranus Rx în Taur.

▪ Având în vedere cele de mai sus, evenimentele care au loc la nivel de relații (dar nu numai) pot avea un caracter destul de intens (Pluto), imprevizibil și radical (Uranus). Tocmai de aceea, ar fi înțelept să fim puțin mai atenți la ce și cum spunem și să nu luăm decizii care nu au fost foarte bine gândite înainte (să nu le luăm la nervi sau la primul impuls).
Pe de altă parte, în anumite cazuri, Luna plină poate oferi contextul potrivit pentru a ne elibera din anumite relații în care, din diferite motive (precum cele menționate în prima parte) simțim că nu mai putem funcționa.
În orice caz, situațiile cu care va trebui să ne confruntăm fiecare dintre noi (mai confortabile sau mai puțin confortabile) ne vor ajuta să avem o imagine mai clară cu privire la realitatea relațiilor respective și să acționăm așa cum considerăm că este cel mai bine pentru noi.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *