Astrele în perioada 14-20.06.2021.
“Reconfigurarea realității. Versiunea 2.0”

Așa cum am tot scris în ultima vreme, 2021 este marcat de Eclipsele care au loc pe axa Gemeni/Săgetător și de relația tensionată (careu) dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur, iar perioada în care ne aflăm este una dintre cele mai dinamice din acest an.

Pe 26 mai a avut loc o Eclipsă de Lună în Săgetător, pe 10 iunie o Eclipsă de Soare în Gemeni, pe 15 iunie are loc a doua întâlnire tensionată dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur (acum Saturn este retrograd) și în tot acest interval de timp Mercur este retrograd în Gemeni (între 30 mai și 23 iunie).

Oscilăm între trecut și prezent/viitor, ne reevaluăm credințele și convingerile pentru a vedea ce mai are și ce nu mai are sens pentru noi (Eclipsa în Săgetător/Mercur retrograd), ce mai funcționează și ce nu mai funcționează în prezentul în care ne aflăm și, în funcție de concluziile la care ajungem, încercăm să facem noi alegeri, adaptate acestui prezent (Eclipsa în Gemeni/Mercur retrograd în Gemeni). Deoarece Mercur este retrograd, iar Jupiter, respectiv Neptun în Pești au format relații tensionate cu cele două eclipse, putem avea tendința să ne pierdem în multitudinea de informații cu care intrăm în contact, să nu mai știm ce sau pe cine să mai credem, să ne ducem către prea multe direcții sau, din contră, să ținem cu dinții de convingerile și credințele noastre, ignorând ce se întâmplă “aici și acum”. În acest context, ascultarea vocii interioare și a intuiției (încercarea de a mai bloca mintea rațională invadată de gânduri și informații de tot felul), dar și un strop (cel puțin) de deschidere față de ce se întâmplă în jurul nostru ne pot ajuta în luarea unor decizii și în actualizarea vechilor credințe, convingeri sau opinii.

Revenind la ce se întâmplă efectiv săptămâna aceasta, la începutul săptămânii (luni) are loc un careu între Soarele în Gemeni și Neptun în Pești, prin urmare, așa cum scriam și mai sus, mintea logică, rațională nu ne va ajuta foarte mult în a analiza informațiile cu care intrăm în contact acum. Ne poate veni mai greu să ne concentrăm și mai ușor “să visăm cu ochii deschiși”. Este o perioadă foarte bună pentru a ne folosi creativitatea și imaginația și mai puțin bună dacă avem de operat cu informații exacte, cifre etc. De asemenea, putem fi ceva mai sensibili decât de obicei și ne putem demoraliza mult mai ușor dacă ceva nu iese conform așteptărilor noastre (așteptări care pot fi destul de mari și “nerealiste” acum), prin urmare, dacă ne regăsim în acest scenariu, să avem puțină răbdare să se mai limpezească lucrurile și să nu ne judecăm prea aspru pentru ceea ce simțim (să facem tot ce putem pentru a ne ridica moralul).

Marți se formează cel de-al doilea careu exact între Saturn în Vărsător și Uranus în Taur.

▪ Saturn reprezintă realitatea fizică în care trăim, iar această realitate este “condiționată”/influențată de anumite elemente care țin de timpul/spațiul efectiv în care trăim (familia din care facem parte, societatea, mediul etc.; regulile/obiceiurile/tradițiile/legile vremii/timpului în care ne aflăm).
▪ Uranus reprezintă “inconștientul individual” (acele părți din noi de care nu suntem conștienți), precum și nevoia prezentă în fiecare dintre noi de a ne exprima individualitatea, unicitatea și, implicit, de a ne elibera de anumite “condiționări” care și-au pus amprenta asupra noastră de-a lungul timpului.
▪ Careul dintre Saturn și Uranus poate zgudui din temelii (la figurat sau chiar la propriu, în anumite cazuri) diferite domenii ale realității în care trăim (Saturn), astfel încât versiunea “finală” la care ajungem să reflecte într-o măsură mai mare ceea ce suntem (Uranus). Lucrurile se pot desfășura cu viteză maximă (de exemplu, pot fi începute sau încheiate “brusc” anumite joburi, relații etc.), fie că inițiem noi sau nu schimbările respective (putem avea senzația că nu mai putem tolera anumite situații sau, din contră, că suntem puși “în fața faptului împlinit”).
▪ Totodată, atunci când Uranus se află într-o relație tensionată cu alți jucători de pe bolta cerească (cum se întâmplă acum), acesta poate activa o serie de „traume” (mai vechi sau mai noi). Modul în care ne raportăm noi la anumite domenii de viață poate intra în conflict cu regulile, normele generale (ce așteaptă alții de la noi), acțiunile noastre pot intra în conflict puternic cu ale altora și invers etc. și, a merge pe drumul nostru, poate presupune o respingere din partea acestora și, implicit, un sentiment de alienare.
▪ Situațiile mai puțin plăcute pe care le putem experimenta acum pot trimite către “traume”/răni mai vechi, astfel încât să devenim conștienți de ele și să le vindecăm sau măcar să le minimizăm impactul asupra vieții noastre. De aceea, să fim atenți la ce se întâmplă în această perioadă și la reacțiile pe care le avem. De exemplu, dacă în copilărie nu ne-au fost împlinite nevoile emoționale și avem tendința de a ne proiecta asupra partenerilor noștri aceste nevoi (până în punctul în care îi “sufocăm” cu cerințele și așteptările noastre), iar acum ne simțim respinși de către aceștia, cu puțină (sau mai multă) introspecție putem înțelege ce stă de fapt la baza modului în care ne desfășurăm relațiile din viața de adult și anume relația mai puțin funcțională cu familia de origine etc.
▪ Deoarece luna iunie poate fi o perioadă cu tot felul de răsturnări de situații și cu scenarii destul de imprevizibile pentru mulți dintre noi, mi se pare important (chiar dacă teoria este mult mai simplă decât practica) să facem tot ce ține de noi pentru a fi “bine”. Cu alte cuvinte, chiar dacă schimbările din realitatea exterioară ne iau prin surprindere și, pe alocuri, ne destabilizează, să avem tot timpul în vedere că ne avem pe noi, că este “de datoria noastră” să ne iubim, să ne acceptăm (cu tot ceea ce iese la suprafață acum) și să ne purtăm de grijă, pentru că dacă noi nu facem asta, nu o va face nimeni altcineva în locul nostru.
▪ Să fim deschiși oportunităților care apar și să facem acele schimbări pe care poate în alte perioade nu am fi avut curajul să le facem, dar să ne adaptăm și situațiilor mai puțin plăcute, care ne scot din zona de confort și să nu rămânem ancorați în trecut. 2021 este anul unor schimbări radicale, prin urmare cu cât suntem mai flexibili și ne adaptăm mai ușor, cu atât vom profita mai mult de “noua realitate” care se deschide în fața noastră.
Despre careul Saturn/Uranus am scris și aici.

Vineri, Jupiter staționează și apoi își începe mișcarea aparent retrogradă: va retrograda întâi în Pești (unde se află de la jumătatea lunii mai) și apoi va reintra în Vărsător (la finalul lui iulie).
Jupiter retrograd presupune o reevaluare a credințelor și convingerilor pe care le avem, iar cât Jupiter va fi în Pești vom reevalua modul în care ne raportăm la “legile naturale”, relația pe care o avem cu Dzeu (indiferent ce nume îi acordăm), cu natura, cu Universul din care facem parte, precum și o serie de credințe și convingeri cu privire la diferite domenii cât se poate de concrete din viața noastră. De asemenea, dacă ne-am autoiluzionat, dacă am avut tendința să ne proiectăm idealurile de perfecțiune asupra unor situații, lucruri, oameni din viața noastră, acum avem ocazia să ne trezim din iluzie și să vedem mai bine “realitatea”. Despre Jupiter în Pești am scris aici.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 14.06.2021 Soare în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 13-15.06.2021)
▪ 15.06.2021 Saturn Rx în Vărsător în careu cu Uranus în Taur (între 1-26.06.2021); aspectul a mai avut loc pe 17.02.2021 și se va repeta pe 24.12.2021
▪ 20.06.2021 Jupiter staționează retrograd în Pești (se va afla în mișcare aparent retrogradă între 20.06-18.10.2021 întâi în Pești și apoi va reintra în Vărsător)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *