Eclipsă de Lună în Săgetător – 26.05.2021
“Ce credințe și convingeri personale a venit vremea să lași în urmă?”

În data de 26 mai 2021, la 14:19 (ora României), are loc o Eclipsă totală de Lună/Lună plină în Săgetător (Luna în Săgetător se va afla în opoziție cu Soarele din Gemeni, la 5°25’).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață.
▪ În astrologie, Luna reprezintă personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional” (universul emoțiilor noastre). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră (“filtrul” prin care integrăm toate celelalte elemente din harta natală).
▪ Eclipsa de Lună (ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu anumite rezultate, culminări, concluzii în diferite domenii din viața noastră.
▪ Efectele unei eclipse de Lună se simt începând cu o saptamână/două înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ o lună după ce aceasta a avut loc.
▪ Perioada “cea mai intensă” (cu cele mai multe evenimente/trăiri emoționale) este cea dintre eclipse: în cazul de față, perioada cuprinsă între Eclipsa de Lună în Săgetător din 26 mai și Eclipsa de Soare în Gemeni din 10 iunie.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit indică vindecarea, eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această viață.

Eclipsele din 2021

În 2021 avem 4 eclipse:
▪ mai: Eclipsă totală de Lună în Săgetător
▪ iunie: Eclipsă inelară de Soare în Gemeni
▪ noiembrie: Eclipsă parțială de Lună în Taur
▪ decembrie: Eclipsă totală de Soare în Săgetător
* Nodurile lunare se află pe axa Gemeni/Săgetător în perioada mai 2020 – ianuarie 2022

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Lună în Săgetător

▪ Eclipsa de Lună va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Săgetătorului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Lună în Săgetător – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege ce presupune Eclipsa de Lună în Săgetător, este important să înțelegem mai întâi ce semnifică arhetipul Săgetător/Jupiter/casa a-IX-a, din perspectivă evolutivă și anume:

▪ Ideea de creștere, expansiune, dezvoltare (la nivel spiritual, mental, material);
▪ Încercarea de a înțelege lumea/Universul din care facem parte dintr-o perspectivă metafizică, cosmologică, spirituală, religioasă etc., de a da un sens vieții (pentru că viața nu se rezumă la realitatea fizică, materială în care trăim);
▪ Formarea unui sistem de credințe și convingeri după care ne ghidăm (“adevărurile personale”);
▪ Utilizarea intuiției pentru înțelegerea unor concepte teoretice, abstracte, care nu pot fi (sau pot fi doar parțial) explicate prin logică și rațiune (Mercur);
▪ Manifestări “distorsionate”: tendința de a exagera, de a supraevalua; înfrumusețarea, trunchierea adevărului, omiterea unor detalii importante /minciuna pentru a ne susține cauzele; neacceptarea altor “adevăruri”, convingeri, credințe; dogmatism, fanatism.

▪ Odată cu Eclipsa de Lună în Săgetător, lăsăm în urmă anumite credințe și convingeri pe care le avem cu privire la diferite domenii din viața noastră, credințe și convingeri care nu ne mai ajută în prezent să creștem și să evoluăm. Acestea ne-au fost utile la un moment dat, ne-au dat un sens, ne-au ajutat să devenim ceea ce suntem astăzi, ne-au definit personalitatea și, poate, pentru mulți dintre noi, au reprezentat (pentru o bună perioadă de timp) “motivul” pentru care ne trezeam dimineața. Numai că, acum a venit vremea să le reevaluăm, să vedem ce mai funcționează și ce nu mai funcționează în cazul nostru. Ca să putem continua să creștem și să ne dezvoltăm, este necesar să nu rămânem ancorați în trecut, rigizi în credințele și convingerile noastre (varianta distorsionată de manifestare a Săgetătorului), ci periodic să le reînnoim, în funcție de experiențele pe care le avem și de ceea ce ne spune intuiția că este adevărat sau că are sens pentru fiecare dintre noi (varianta “sănătoasă” de manifestare a Săgetătorului, care sugerează o continuă expansiune).
▪ De ce este important să învățăm din experiențele noastre și să nu rămânem fixați în anumite convingeri? Gândiți-vă că ne-am născut și am trăit într-o familie, într-un mediu, într-o societate în care ni s-a tot spus ce este “bine”, “corect”, “frumos” și ce este “rău”, “greșit”, “urât” etc., ce “se face” și ce “nu se face”, cum ar trebui să ne comportăm și cum nu ar trebui să ne comportăm, cum ar trebui să se desfășoare relațiile noastre, ce joburi ar fi onorabil să avem și tot așa. De-a lungul timpului, poate am ajuns să adoptăm și noi aceste “etichete”, pentru a fi acceptați, tolerați sau pentru că nu am acordat suficient timp lucrului cu noi înșine, astfel încât să facem distincție între “adevărurile noastre” și “adevărurile altora”, între ce are sens pentru noi și ne face să ne simțim împliniți și ce are sens pentru alții, însă în cazul nostru nu (mai) funcționează. Ei bine, această Eclipsă de Lună, prin evenimentele concrete care au loc sau prin “revelațiile” pe care le avem, ne poate ajuta să avem mai multă claritate la acest capitol.
▪ Deoarece Eclipsa de Lună are loc pe axa Gemeni/Săgetător, cu Luna în Săgetător și Soarele în Gemeni, este important să echilibrăm cele două arhetipuri, adică să luăm teoria abstractă (ce are sens, ce considerăm a fi adevărat, bun etc./Săgetător) și să vedem cum putem implementa în realitatea noastră concretă, practică (Gemeni) această teorie, astfel încât cele două planuri să fie aliniate (“Practice what you preach!”). Un contra-exemplu în acest sens îl constituie acei guru, mentori etc. care propăvăduiesc lecții de viață morală, spirituală, compasiune, în timp ce viața lor personală este plină de abuzuri de natură emoțională și/sau fizică.

Eclipsa de Lună/Luna plină în Săgetător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Săgetător în careu cu Jupiter în Pești

* Jupiter în Pești presupune o întoarcere la “legile naturale”: crearea unei relații nemijlocite, directe cu Dumnezeu (în calitate de Creatori și parte a Creației universale, deopotrivă), dincolo de orice religie, dogmă, obicei făcut de om; apropierea de natură; nevoia de nu ne mai raporta doar la noi înșine, ci de a trăi în comuniune cu ceilalți, de a oferi, de a împărtăși din ceea ce suntem sau avem (iubirea universală, necondiționată) etc. Despre Jupiter în Pești am scris aici.
* Numai că, Jupiter în Pești este într-o relație tensionată cu Luna plină, de aceea este important să avem în vedere și tendința de a îmbrățișa unele manifestările “distorsionate” ale arhetipului Pești/Neptun, în special absența discernământului și fuga de realitate (de exemplu, refugierea în diferite practici spirituale, în artă, filme, jocuri, substanțe, sex etc. pentru a nu ne confrunta cu realitatea).
* Având în vedere toate acestea, să fim ceva mai atenți la cei care încearcă să își impună credințele și convingerile asupra noastră, pentru că pot fi extrem de convingători, iar noi să ajungem să nu mai știm ce să credem și să preluăm informațiile primite ca atare, fără să le mai trecem prin filtrul intuiției și al gândirii proprii (absența discernământului).
* De asemenea, să fim ceva mai atenți și la modul în care ne exprimăm noi înșine credințele și convingerile (de orice natură), în această perioadă. Jupiter expandează tot ce atinge, iar granița dintre adevăr/minciună poate fi extrem de ușor de trecut, astfel încât ne putem propăvădui adevărul până-n pânzele albe, îl putem cosmetiza ca să obținem ce ne dorim etc.

Chiar dacă noi suntem convinși de adevărurile noastre, să nu devenim habotnici și să evităm tentația de a declanșa “un război” împotriva celor care cred în altceva decât noi. Nu de alta, dar Adevărul în sine este unul singur (Dumnezeu/Sursa, Iubirea Universală, Binele), ceea ce diferă este modul în care noi îl înțelegem sau ne raportăm la el și cu cât credința noastră în ceva este mai puternică, cu atât vom simți mai puțin nevoia să o demonstrăm sau să îi judecăm pe alții pentru credințele lor.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

………………………………………………………….

Berbec (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Taur (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Gemeni (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Rac (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Leu (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Fecioară (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Balanță (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Scorpion (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Săgetator (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Capricorn (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Varsător (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Pești (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”).

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *