Eclipsă de Soare în Gemeni – 10.06.2021
“Trăiește în prezent, aici și acum! Toate sunt așa cum trebuie să fie.”

În data de 10 iunie 2021, la 13:53 (ora României), are loc o Eclipsă de Soare/Lună nouă în Gemeni (Soarele și Luna se vor afla în Gemeni, la 19°47’).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață.
▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional” (universul emoțiilor noastre). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea (“filtrul” prin care integrăm toate celelalte elemente din viața noastră).
▪ Eclipsa de Soare (ca orice Lună nouă, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu anumite “începuturi” (de exemplu, noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni în viața noastră).
▪ Efectele unei eclipse de Soare se simt începând cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ 6 luni dupa ce aceasta a avut loc.
▪ Perioada “cea mai intensă” (cu cele mai multe evenimente/trăiri emoționale) este cea dintre eclipse: în cazul de față, perioada cuprinsă între Eclipsa de Lună în Săgetător care a avut loc pe 26 mai și Eclipsa de Soare în Gemeni din 10 iunie.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit indică vindecarea, eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această viață.

Eclipsele din 2021

În 2021 avem 4 eclipse:
▪ mai: Eclipsă totală de Lună în Săgetător
▪ iunie: Eclipsă inelară de Soare în Gemeni
▪ noiembrie: Eclipsă parțială de Lună în Taur
▪ decembrie: Eclipsă totală de Soare în Săgetător
* Nodurile lunare se află pe axa Gemeni/Săgetător în perioada mai 2020 – ianuarie 2022

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Soare în Gemeni

▪ Eclipsa de Soare va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Gemenilor) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Soare în Gemeni – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege ce presupune Eclipsa de Soare în Gemeni, este important să înțelegem mai întâi ce semnifică arhetipul Gemeni/Mercur/casa a-III-a, din perspectivă evolutivă și anume:

▪ Nevoia noastră de a înțelege realitatea concretă, fizică în care trăim;
▪ Analizarea, clasificarea/gruparea informațiilor (obiectelor, lucrurilor etc.) preluate din mediul exterior;
▪ Utilizarea gândirii/minții logice, raționale, analitice/emisfera stângă a creierului pentru a înțelege, interpreta realitatea;
▪ Utilizarea limbajului pentru a denumi informațiile (obiectele, lucrurile etc.);
▪ Utilizarea comunicării pentru a transmite mai departe informațiile, pentru a descrie realitatea etc.

▪ Lumea în care trăim este definită de o serie de adevăruri universale (arhetipul Neptun/Pești: Dumnezeu, Conștiința universală, Iubirea necondiționată, Adevărul absolut, Binele existent în Tot și Toate, credința în ceva ce depășește capacitatea noastră de înțelegere, indiferent de denumirea pe care i-o atribuim) și adevăruri personale (arhetipul Jupiter/Săgetător: viziunea noastră personală asupra vieții, direcțiile către care ne îndreptăm, convingerile și aspirațiile pe care le avem, lucrurile care au sens pentru noi).
▪ Numai că, uneori avem tendința să ne atașăm atât de mult de adevărurile noastre, de lucrurile în care credeam și care aveau sens pentru noi, într-o anumită perioadă a vieții, încât “riscăm” să rămânem blocați acolo, să nu mai experimentăm lucruri noi, să nu ne mai dezvoltăm, să nu mai evoluăm. Adică, să ne considerăm un fel de deținători ai adevărului absolut și să respingem alte viziuni asupra vieții sau alte credințe/convingeri decât ale noastre, doar pentru că sunt diferite, doar pentru că nu le înțelegem sau pentru că nu ne-am confruntat cu ele. Sau să ajungem să trăim preponderent într-o lume abstractă, teoretică, ideală, deconectați de la ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi („uităm” să verificăm dacă principiile noastre sunt aliniate cu modul în care trăim, dacă mai sunt de actualitate, dacă mai au sens sau trebuie reîmprospătate).
▪ În acest sens, Eclipsa de Lună în Săgetător din 26 mai ne-a ajutat să facem câțiva pași în direcția conștientizării faptului că a venit vremea să lăsăm în urmă unele dintre credințele și convingerile noastre (indiferent de natura lor) și, în ultimele două săptămâni, am ajuns la anumite concluzii sau am avut anumite “revelații” cu privire la aceste lucruri.
▪ Continuând pe acest drum, Eclipsa de Soare în Gemeni din 10 iunie ne invită să ne îndreptăm atenția către ce se întâmplă concret, practic în viața noastră de zi cu zi și, mai ales, să renunțăm să căutăm mereu “fericirea”/sensul vieții în altă parte sau să le proiectăm într-un viitor abstract, îndepărtat. Cu alte cuvinte, să facem tot ce ține de noi pentru a ne bucura de ele în prezentul în care ne aflăm, “aici și acum”.
▪ Deoarece această Eclipsă este strâns legată de Eclipsa din 26 mai, poate fi un moment excelent pentru a iniția tot felul de acțiuni, proiecte etc., pornind de la “revelațiile”/insight-urile avute în ultimele săptămâni.
▪ Energia Gemenilor presupune foarte multă flexibilitate, schimburi de idei, interacțiuni cu ceilalți, curiozitate, dorință de cunoaștere, prin urmare este un moment excelent pentru ne confrunta gândurile, ideile, părerile cu ale altora, pentru că doar astfel, coborând de pe piedestalul propriei gândiri (schimbându-ne perspectiva, privind realitatea din mai multe unghiuri) putem învăța lucruri noi, ne putem dezvolta și evolua.
▪ Adevărul în sine este unul singur, însă adevărurile noastre personale, individuale (modul în care înțelegem Adevărul, Lumea văzută și cea nevăzută, Conștiința universală) sunt nenumărate, prin urmare este important să rămânem curioși și deschiși la ce se întâmplă în jurul nostru, la ce au ceilalți de transmis, dar să nu uităm să trecem informațiile pe care le primim acum prin filtrele gândirii proprii, pentru a vedea cu ce rezonăm și cu ce nu rezonăm, ce are sens și ce nu are sens, ce poate funcționa și ce nu poate funcționa pentru noi.

Eclipsa de Soare/Luna nouă în Gemeni și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Mercur retrograd în Gemeni
▪ Luna nouă în careu cu Neptun în Pești

▪ Deoarece acestă Lună nouă/Eclipsă de Soare are loc în conjuncție cu Mercur retrograd, putem avea tendința să ne grăbim să începem tot felul de lucruri, fără să ținem cont de anumite detalii care se pot dovedi importante mai târziu, prin urmare, ar putea fi util să reflectăm un pic mai mult la ce ne dorim să începem acum, înainte de a acționa. Să calmăm mintea bombardată de gânduri și informații (vă recomand să citiți articolul despre Mercur retrograd, dacă nu ați făcut-o până acum, pentru a înțelege mai bine contextul), pentru că abia după ce s-a făcut liniște, ne putem asculta vocea interioară și intuiția. Mai departe, odată ce ne este mai limpede ce ne dorim să facem, să căutăm mijloace concrete prin care să implementăm intențiile în realitatea noastră de zi cu zi. Tot deoarece Mercur este retrograd, putem avea sentimentul că “începuturile” care au loc acum nu sunt 100% noi, ci că mai degrabă modul în care înțelegem noi anumite lucruri, situații este nou. De exemplu, pot lua decizia să îmi cumpăr un anumit model de mașină, dar, de fapt, decizia în sine de a cumpăra o mașină o luasem mai demult, acum doar realizez că modelul la care mă gândisem inițial nu era potrivit nevoilor mele și că trebuie să mă reorientez.
▪ Luna nouă/Eclipsa de Soare va fi într-o relație tensionată cu Neptun în Pești, ceea ce poate face ca lucrurile (“începuturile”) să fie destul de ambigue și confuze în această perioadă. Gândirea logică, rațională (Gemeni/Mercur) este alterată de “ceața neptuniană” și ne poate fi destul de greu să analizăm ceva cu mintea analitică sau să rămânem concentrați, focusați pe ce avem de făcut. Neptun “dizolvă” granițele realității, prin urmare noțiuni ca “adevăr”/”minciună”, “real”/”fals”, “corect”/”incorect”, “realitate”/”iluzie” vor fi mai “relative” decât oricând. Cu Luna nouă în conjuncție cu Mercur retrograd și în careu cu Neptun, putem oscila între extreme, între a crede și a lua de bun tot ce ne spunem și auzim (un exces de inocență) și a ajunge să ne îndoim de tot (în urma unui sentiment de dezamăgire ce poate însoți “trezirea la realitate” și deziluziile, mai ales când așteptările ne sunt extraordinar de mari).

* Rezumând, Luna nouă/Eclipsa de Soare în Gemeni ne îndeamnă să ne conectăm la prezentul nostru, la ce se întâmplă “aici și acum” în viața noastră, să fim deschiși și curioși, să învățăm din interacțiunile pe care le avem (să nu ne izolăm de restul) și să înlocuim gânduri, idei, convingeri, credințe învechite care ne țin ancorați în trecut cu unele noi, adaptate la realitatea noastră concretă și trecute prin filtrele proprii.
* În același timp, ne areamintește că există o ordine și o logică în lumea din care facem parte (Neptun), care de multe ori scapă logicii noastre și capacității noastre limitate de înțelegere. Prin urmare, că este important să facem tot ce ține de noi pentru a ajunge acolo unde ne dorim, dar că este la fel de important să acceptăm și să avem încredere (Neptun) că lucrurile se vor așeza, mai devreme sau mai târziu, așa cum este mai bine. Și, cu cât vom încerca să le controlăm mai puțin și cu cât ne vom crampona mai puțin de anumite rezultate, cu atât vom fi mai liniștiți şi mai împăcați cu noi înșine.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

………………………………………………………….

Berbec (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Taur (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Gemeni (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Rac (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Leu (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Fecioară (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Balanță (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Scorpion (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Săgetator (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Capricorn (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Varsător (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Pești (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.).

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *