Astrele în perioada 7-13.06.2021.
“Uneori, pe oamenii pe care îi iubim cel mai mult, îi putem răni cel mai tare.”

După Eclipsa de Lună din 26 mai, care a avut loc în semnul Săgetătorului, la mijlocul acestei săptămâni are loc o Eclipsă de Soare în Gemeni.

Deoarece despre această Eclipsă am scris în detaliu aici, voi relua mai jos doar câteva idei de bază:

▪ Eclipsa de Soare (o Lună nouă, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu anumite “începuturi” care au loc în viața noastră.
▪ Deoarece Eclipsa de Soare în Gemeni din 10 iunie este strâns legată de Eclipsa de Lună din 26 mai, poate fi un moment excelent pentru a iniția tot felul de acțiuni, proiecte etc., pornind de la “revelațiile”, concluziile, insight-urile avute în ultimele două săptămâni.
▪ Eclipsa de Soare în Gemeni din 10 iunie ne invită să ne îndreptăm atenția către ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi și să căutăm “fericirea”/să ne bucurăm de ce ne oferă viața noastră “aici și acum”; să fim flexibili, curioși și dornici să învățăm lucruri noi; să interacționăm cu ceilalți și să privim realitatea din mai multe unghiuri, pentru a continua să ne dezvoltăm și să evoluăm.
▪ În același timp, deoarece Eclipsa are loc în conjuncție cu Mercur retrograd și în careu cu Neptun, să ne păstrăm o doză de scepticism cu privire la informațiile pe care le primim acum, să trecem totul prin propriul filtru, pentru a vedea ce este cazul să preluăm și ce nu, ce se aplică în cazul nostru și ce nu. Să nu ne grăbim și să ne ascultăm mai degrabă intuiția și vocea interioară decât mintea logică, rațională, care ne poate juca feste în această perioadă. Să nu fim naivi și creduli (în raport cu ceilalți) și nici să nu ne simțim dezamăgiți dacă lucrurile nu se desfășoară conform “planurilor” noastre.
▪ Să avem încredere că și atunci când lucrurile par să nu aibă o logică, există totuși o logică (pe care gândirea noastră rațională nu o poate desluși), un plan divin (sau cum vrem să îl numim fiecare dintre noi), unde totul se întâmplă așa cum trebuie să se întâmple, spre binele și evoluția sufletelor noastre (Neptun). Dezamăgirile/deziluziile pot să apară dacă “ținem cu dinții” de anumite rezultate, dacă nu lăsăm lucrurile să curgă natural sau dacă ne proiectăm idealurile de perfecțiune, de bine și de frumos în afara noastră, asupra oamenilor cu care interacționăm sau asupra diferitelor situații în care ne aflăm. Altfel spus, dacă ne încăpățânăm să vedem “potențialul” și nu luăm lucrurile așa cum ni se prezintă.

Vineri, Marte intră în Leu, unde va rămâne până spre sfârșitul lunii iulie. Marte reprezintă instinctul nostru de a acționa pentru a ne împlini dorințele (indiferent de natura lor), este energie, forță, curaj (inclusiv agresivitate, dacă ne raportăm la manifestările sale distorsionate), iar Leul (ca arhetip) reprezintă exprimarea, manifestarea potențialului creativ existent în fiecare dintre noi, realizarea de sine.
▪ În sens pozitiv, cu Marte în Leu, tendința naturală va fi să acționăm în așa fel încât să ne punem în valoare și să ne exprimăm creativitatea, ce avem mai bun și mai frumos. Vom simți nevoia “să strălucim”, să fim văzuți, apreciați, admirați pentru ceea ce suntem, spunem și, mai ales, facem.
▪ Să avem, însă, în vedere și extremele, adică tendința de a ne concentra doar pe dorințele și nevoile noastre (egocentrismul) sau acele gesturi, acțiuni, comportamente făcute doar pentru a atrage atenția. Cum orice semn/arhetip se echilibrează prin semnul său opus, puțină obiectivitate și detașare cu privire la calitățile noastre, precum și recunoașterea calităților celorlalți (Vărsător) sunt binevenite.

În weekend, ne putem simți ceva mai vulnerabili, sensibili (Venus/Chiron) și ne putem lăsa destul de ușor răniți (așa cum și noi, la rândul nostru, îi putem răni pe ceilalți, cu sau fără voia noastră). Uneori (dacă nu de cele mai multe ori), pe oamenii pe care îi iubim sau la care ținem cel mai mult îi putem răni cel mai tare, tocmai de aceea, ar ajuta să fim ceva mai atenți, în special în această perioadă, la efectul pe care cuvintele sau gesturile noastre îl pot avea asupra celorlalți.
▪ Cu Venus (relația pe care o avem cu noi înșine, dar și așteptările pe care le avem la nivel de relații) în Rac, avem nevoie să ne simțim “acasă” din punct de vedere emoțional, protejați și în siguranță, fie că suntem singuri, fie că suntem într-o relație. Însă, aspectul tensionat dintre Venus și Chiron în Berbec (vulnerabilitate, durere), sugerează faptul că, în weekend, va fi un pic mai dificil (dar nu imposibil) să ne împlinim această nevoie deoarece ceva sau cineva ne poate zgândări anumite “puncte sensibile”. Întrucât Racul, ca arhetip, este asociat cu mediul în care am crescut și cu familia de origine, aceste “puncte sensibile” pot avea legătură cu cei care s-au ocupat de creșterea și îngrijirea noastră și cu anumite experiențe mai puțin plăcute pe care le-am avut în raport cu aceștia.
▪ Revenind la ce se întâmplă în weekend, în situația în care ceva sau cineva ne provoacă, ar putea fi util să încercăm să identificăm mai întâi cauza reală a “disconfortului”, înainte de a răspunde provocării, precum și să ne asigurăm că acționăm din ipostaza de adult și nu din cea de copil rănit.
▪ Dacă sunt topicuri mai delicate pe care dorim să le abordăm, ar putea fi înțelept să nu o facem chiar acum. Pe de altă parte, dacă sunt anumite situații mai puțin plăcute pe care le-am tolerat de-a lungul timpului și simțim că nu mai putem continua așa, acesta poate fi momentul în care să spunem ce avem pe suflet, iar, ulterior, să ne simțim mult mai bine, că ne-am eliberat de această greutate (Venus/Uranus).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 10.06.2021 Eclipsă de Soare în Gemeni
▪ 11.06.2021 Soarele în conjuncție cu Mercur retrograd în Gemeni (între 10-11.06.2021)
▪ 11.06.2021 Marte intră în Leu ((între 11.06-29.07.2021)
▪ 12.06.2021 Venus în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 12-13.06.2021)
▪ 13.06.2021 Venus în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 12-14.06.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *