Primul careu dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur din 2021– 17.02.2021
“Reconfigurarea realității. Între nevoia de confort și nevoia de libertate.”
Astrele în perioada 15-21.02.2021.

Anul 2021 este marcat de cele trei careuri dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur: primul are loc săptămâna aceasta pe 17 februarie, al doilea pe 15 iunie, iar cel de-al treilea pe 24 decembrie.

Așa cum am tot scris de la începutul anului, 2021 este un an de transformări majore, în care modul în care percepem și ne raportăm la realitatea noastră de zi cu zi (Saturn) va intra într-un proces de reconfigurare (Uranus). Bineînțeles, acesta este doar începutul, iar schimbările vor avea loc pe parcursul întregului an, februarie, iunie și decembrie reprezentând “perioadele de maximă intensitate”.

Saturn reprezintă relația pe care o avem cu factorii timp/spațiu, precum și suma “condiționărilor” pe care le avem (dinspre familie, societate, mediu etc.) și care ne influențează modul în care percepem și ne raportăm la realitatea de zi cu zi. Faptul că trăim într-o anumită perioadă de timp (de exemplu, acum și nu cu trei secole în urmă) și într-un anumit spațiu (într-o anumită familie, societate, țară etc.) are o influență puternică asupra modului în care gândim și ne comportăm, în ideea în care suntem “condiționați” de tradițiile, obiceiurile, regulile timpului/spațiului respectiv (Saturn). Pentru a putea funcționa, pentru a fi acceptați, trebuie să le respectăm, să ne conformăm, iar aderarea la un anumit mod de a gândi sau de a face lucrurile (așa cum le-am mai făcut și cum au mai fost făcute) ne oferă o anumită senzație de confort și de stabilitate. Fără Saturn, fără reguli, ordine și disciplină, am trăi în haos și în anarhie. Saturn ne aduce aminte și că nu suntem nemuritori (în planul fizic), că avem cu toții “o dată de expirare”, prin urmare, pentru a ajunge la anumite rezultate avem nevoie de o strategie, de efort susținut, de perseverență și de consecvență (pentru că, oricât de mult ne-ar plăcea să credem, nu avem tot timpul din lume la dispoziție). Cu Saturn timpul este liniar: ne naștem, creștem, ne maturizăm, culegem roadele și, într-un final, ne încheiem călătoria, iar în tot acest proces mintea noastră înțelege ce a fost (trecutul) și este (prezentul) și, cel mult, poate planifica ce va urma (viitorul).

Pe de altă parte, Uranus este “inconștientul individual” (tot ceea ce există la nivel individual, dar de care nu suntem conștienți), precum și nevoia prezentă în fiecare dintre noi (într-o măsură mai mică sau mai mare) de a ne exprima individualitatea, unicitatea, ceea ce suntem cu adevărat și, implicit, de a ne elibera de acele condiționări care și-au pus amprenta asupra noastră de-a lungul timpului. Mai ales dacă lucrurile sunt duse la extrem și simțim că regulile/obiceiurile ne îngrădesc libertatea, nevoia de eliberare și de revoltă față de acestea se poate manifesta destul de puternic (Uranus). În același timp, Uranus este și timpul non-liniar, respectiv “memoria de lungă durată” (amintiri din alte vieți sau flash-uri din viitor): pe lângă timpul liniar, cronologic, de care suntem cu toții conștienți (Saturn), există și un timp non-liniar în care trecutul, prezentul și viitorul ajung să se întrepătrundă: ne amintim ceea ce am fost (în alte vieți) și întrezărim ceea ce vom fi (în viitor).

Careul dintre Saturn și Uranus, doi dintre cei mai importanți (și cu greutate) jucători de pe bolta cerească vine să zguduie din temelii (la figurat sau chiar la propriu, în anumite situații) modul în care înțelegem și se desfășoară realitatea în care trăim, astfel încât versiunea “finală” la care ajungem să reflecte într-o măsură mai mare ceea ce suntem. Uranus va declanșa un proces de individuare (de eliberare), un fel de “revoluție personală” în anumite domenii din viața noastră (în special în acelea care stau sub semnul Taurului și al Vărsătorului).
▪ Careul indică niște situații tensionate, conflictuale, care nu mai funcționează, pe care suntem nevoiți să le adresăm și, implicit, anumite schimbări pe care nu mai avem cum să le evităm: fie că suntem noi cei care le inițiază, fie că schimbările vin din exterior, iar noi suntem “forțați” să reacționăm.
▪ Având în vedere natura lui Uranus, ne putem aștepta ca schimbările să se producă destul de rapid, neașteptat, surprinzător, iar evenimentele în sine care au loc să ne scoată din „zona de confort” (din nou, acesta este doar începutul). Tocmai de aceea, este important să fim cât mai flexibili, deschiși și să ne adaptăm “din mers”: să profităm de oportunitățile care pot apărea, dar și să facem pace cu încheierile care au loc, dacă este cazul. Bineînțeles, lucrurile sunt mai simple în teorie decât în practică, iar tendința naturală poate fi să ne opunem schimbărilor și să ținem cu dinții de ce avem, știm sau obișnuim să facem: de exemplu, de joburile sau de relațiile pe care le avem, de anumite surse de venit sau de grupurile din care facem parte etc. Unele dintre acestea pot dispărea “peste noapte”, după cum altele pot apărea la fel de rapid.

Posibilități de manifestare:

▪ o nevoie crescută de independență și de libertate;
▪ spirit puternic de revoltă, de rebeliune, impulsivitate;
▪ schimbări semnificative (poate chiar radicale), situații surprinzătoare, șocante care ne pot scoate din “zona de confort” și care ne pot activa “instinctul de supraviețuire”;
▪ orientare către viitor (idei noi, planuri, strategii);
▪ invenții, inovații;
▪ intuiție crescută; inspirație; revelații;
▪ dorința de a învăța lucruri noi, de a ne extinde orizontul cunoașterii;
▪ presiune la nivel mental, stres, suprasolicitare nervoasă;
▪ probleme legate de electricitate; risc mai mare de accidente, incendii, cutremure, alunecări de teren etc.
▪ reactivarea unor traume/situații șocante din trecut (din această viață sau din alte vieți) cu scopul de a le conștientiza și de a ne elibera de ele.

Alte aspecte de săptămâna aceasta:

▪ 18.02.2021 – Soarele intră în Pești (între 18.02-20.03.2021)
O perioadă marcată de mai multă empatie, compasiune și toleranță față de ceilalți; o preocupare crescută față de activități legate de artă, cultură, spiritualitate; creativitate; tendința de a idealiza realitatea; iluzii, proiecții; sacrificii.

▪ 20.02.2021 – Venus în Vărsător în careu cu Marte în Taur (între 18-21.02.2021)
O anumită impulsivitate în iubire/relații; nevoie crescută de libertate, independență; atracții puternice; chimie, sexualitate; discuții aprinse.

▪ 21.02.2021 – Mercur staționează direct în Vărsător (a fost retrograd între 30.01-21.02.2021)
Începând de acum, timp de două-trei săptămâni încep să se clarifice anumite situații apărute cât Mercur a fost retrograd (primim mai multe informații, vedem dacă ne-am grăbit să tragem anumite concluzii, putem să ajustăm anumite decizii în funcție de clarificările apărute). Despre Mercur retrograd am scris aici.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *