Jupiter în Pești: mai-iulie 2021; decembrie 2021-mai 2022.
“Dizolvarea credințelor și convingerilor limitative.”

Pe 14.05.2021 Jupiter intră în semnul Peștilor, pe care îl va tranzita în perioadele mai-iulie 2021, respectiv decembrie 2021-mai 2022.

Date semnificative

▪ 14.05.2021 – Jupiter intră în Pești
▪ 20.06.2021 – Jupiter staționează retrograd în Pești (“merge înapoi”)
▪ 28.07.2021 – intră din nou în Vărsător (în mișcare retrogradă)
▪ 18.10.2021 – staționează direct în Vărsător (începe “să meargă înainte”)
▪ 29.12.2021 –intră din nou în Pești, unde va rămâne până pe 11.05.2022
▪ 11.05.2022 – Jupiter intră în Berbec
▪ 28.07.2022 – staționează retrograd în Berbec
▪ 28.10.2022 – Jupiter intră din nou în Pești
▪ 23.11.2022 – staționează direct în Pești, unde va rămâne până pe 20.12.2022

Pentru a putea înțelege ce presupune tranzitul lui Jupiter în Pești, este important să înțelegem mai întâi ce semnifică cele două arhetipuri implicate în acest tranzit, din perspectivă evolutivă.

Arhetipul Jupiter

▪ Arhetipul Jupiter/Săgetător/casa a-IX-a este corelat cu ideea de creștere, expansiune, dezvoltare (la nivel spiritual, mental, material);
▪ Încercarea de a înțelege lumea/Universul din care facem parte dintr-o perspectivă metafizică, cosmologică, spirituală, religioasă etc., de a da un sens vieții (pentru că viața nu se rezumă la realitatea fizică, materială în care trăim);
▪ Formarea unui sistem de credințe și convingeri după care ne ghidăm (“adevărurile personale”);
▪ Utilizarea intuiției pentru înțelegerea unor concepte teoretice, abstracte, care nu pot fi (sau pot fi doar parțial) explicate prin logică și rațiune (Mercur);
▪ Manifestări “distorsionate”: tendința de a exagera, de a supraevalua; înfrumusețarea, trunchierea adevărului, omiterea unor detalii importante /minciuna pentru a ne susține cauzele; neacceptarea altor “adevăruri”, convingeri, credințe; dogmatism, fanatism.

Arhetipul Pești

▪ Arhetipul Pești/Neptun/casa a-XII-a reprezintă conștientul și inconștientul individual și colectiv, lumea văzută și cea nevăzută, “tot și toate”;
▪ Creatorul/Dumnezeu/Sursa; Adevărul absolut, Iubirea universală, necondiționată; Creația universală (Dumnezeu este în toți și în toate, dincolo de orice religie și de orice etichete sau concepte abstracte cu care am putea lucra, iar noi suntem parte a Creației universale și Creatori deopotrivă);
▪ Credința absolută/încrederea nețărmurită pe care o avem în ceva ce depășește capacitatea noastră de înțelegere, în ceva ce poate fi intuit, simțit și nu demonstrat sau măsurat;
▪ Cele mai înalte idealuri și aspirații pe care le avem (și implicit, nevoia de puritate și de perfecțiune);
▪ Nevoia (la nivel conștient sau mai puțin conștient) de a transcende/dizolva granițele realității fizice și de a ne întoarce la Sursă/Dumnezeu (prin meditație, prin rugăciune, prin diferite practici spirituale, prin artă sau, pur și simplu, prin reîntoarcerea la natură).
▪ Manifestări “distorsionate”: inocență, naivitate; iluzii/deziluzii; idealizarea realității: căutarea perfecțiunii în oameni, lucruri, situații (vedem mereu “potențialul” și nu realitatea); fuga de realitate; absența discernământului; adicții.

Jupiter în Pești – câteva direcții generale

▪ Cu Jupiter în Pești vom avea tendința să ne întoarcem către “legile naturale” (crearea unei relații nemijlocite cu Dumnezeu, dincolo de orice religie, dogmă, obicei făcut de om; apropierea de natură; nevoia de a oferi, de a împărtăși, de a deveni una cu ceilalți, de nu ne mai raporta doar la noi înșine; iubirea universală, necondiționată etc.).

▪ Vom acorda o (și) mai mare importanță laturii spirituale a vieții (aici vom simți, poate cel mai mult, nevoia să creștem, să ne dezvoltăm, să evoluăm). Asta nu înseamnă că vom ignora celelalte domenii, ci că pur și simplu vom simți tot mai mult că anumite preocupări mai practice, concrete nu ne mai aduc la fel de multă bucurie și satisfacție (așa cum o făceau până acum, cel puțin pentru unii dintre noi). Activitățile clasice de tipul: mers la job, petrecut timp cu cei dragi, cumpărături, mers în concediu etc. nu vor mai fi îndeajuns pentru a ne simți împliniți, în condițiile în care vom deveni tot mai conștienți că “viața este mai mult decât atât”. Iar acestă nevoie de “mai mult” și uneori chiar un sentiment de insatisfacție față de prezentul în care ne găsim ne vor motiva să începem căutările și să pornim în această călătorie spirituală, cu opriri și destinații specifice pentru fiecare dintre noi.
▪ Inclusiv acele domenii “concrete” din viața noastră marcate de tranzitul lui Jupiter în Pești vor căpăta o “nuanță spirituală” (nu va mai fi suficient să facem lucruri, ci vom căuta în ele un anumit sens, raportându-le la un context mult mai larg decât acela în care ne aflăm noi). De exemplu, putem fi mai interesați să stabilim relații cu persoane care să corespundă mai bine nevoilor noastre spirituale (atracția emoțională, mentală, fizică nu va mai fi îndeajuns), putem începe să studiem tot felul de domenii legate de spiritualitate, putem fi mai interesați de activități profesionale care să aibă o componentă spirituală sau care să vizeze “binele general” și nu doar binele nostru individual etc.
▪ Sistemul nostru de credințe și convingeri va intra într-un proces de curățenie generală, în urma căruia vor fi eliminate, “dizolvate” acele credințe și convingeri limitative, de care nu mai avem nevoie și care ne împiedică să evoluăm. De exemplu, dacă obișnuiam să credem că relațiile trebuie să se desfășoare într-un anume fel sau că profesional vorbind nu suntem buni decât la x sau la y, tranzitul lui Jupiter în Pești va dizolva aceste convingeri: fie că realizăm noi înșine că a venit vremea să facem o schimbare, fie că suntem nevoiți să facem schimbarea respectivă (pentru că acele relații, joburi etc. sunt dizolvate/eliminate din viața noastră). Obs. Nimic din ceea ce ne mai este necesar din punct de vedere evolutiv nu va fi îndepărtat.
▪ De multe ori, trecerea de la “vechiul sistem de credințe și convingeri” către „noul sistem de credințe și convingeri” se face printr-o perioadă marcată de haos, ambiguitate, poate chiar deznădejde, pentru că, pierzând acele elemente pe care le consideram importante, de care eram atașați și în care credeam, nu mai știm în ce să mai credem și ce mai are sens pentru noi. Metaforic vorbind, sentimentul poate fi că plutim în derivă.
▪ În această perioadă, gândirea logică, rațională (Mercur) nu ne mai poate ajuta să găsim răspunsurile de care avem nevoie și doar intuiția ne poate fi “busolă”. De aceea, mai ales dacă anumite aspecte concrete ale realității noastre sunt eliminate și ne simțim “pierduți”, dezorientați, este important să ne întoarcem către noi înşine, să medităm și să căutăm chiar „aici” răspunsurile (să renunțăm la a-l căuta mereu pe Dumnezeu oriunde altundeva decât în interiorul nostru).
▪ Cu tranzitul lui Jupiter în Pești capacitatea noastră de a intui direcțiile către care să ne îndreptăm va fi accentuată. Putem descoperi că “știm” anumite lucruri, fără să avem nici cea mai vagă idee de unde le știm.

Posibile distorsiuni:
▪ Tendința de a folosi “spiritualitatea” ca scuză pentru a nu ne ocupa de problemele concrete care trebuie rezolvate în viața noastră (de exemplu, ne ducem la n cursuri de yoga și meditație, dar ne așteptăm ca de nevoile noastre materiale să se ocupe alții).
▪ Acțiunile noastre nu reflectă ceea ce “propăvăduim”/ nu practicăm ceea ce “propăvăduim” (de exemplu, vorbim de bunătate, generozitate, dar ne preocupăm doar de binele personal).
▪ Fuga de realitate/ adicțiile (refugierea în băutură, diferite substanțe, relații, jocuri, filme, muncă pentru a nu ne confrunta cu anumite aspecte mai dificile ale realității).
▪ Sacrificiul de sine (tendința de a nu avea “granițe sănătoase” în raport cu ceilalți, de a ne sacrifica, de a accepta statul de “victimă”; să nu uităm că pentru a îi putea iubi pe ceilalți trebuie mai întâi să ne iubim și să ne respectăm pe noi înșine).
▪ Fanatism religios, lipsă de toleranță față de credințele altora („Dumnezeul meu este cel bun, adevărat etc.”, „adevărul meu este singurul adevăr”).

Cum ne impactează la nivel individual tranzitul lui Jupiter în Pești

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Jupiter va tranzita una dintre cele 12 case astrologice care formează harta (cea care stă sub semnul Peștilor) și va impacta domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte, cu recomandarea de a vă uita mai întâi la Ascendent și apoi la Soare („zodie”).

Să ne fie acest tranzit aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

………….

Berbec (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Taur (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Gemeni (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Rac (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Leu (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Fecioara (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Balanta (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Scorpion (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Săgetator (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Capricorn (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Vărsător (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Pesti (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.).

fb-share-icon0

2 comentarii la „Jupiter în Pești: mai-iulie 2021; decembrie 2021-mai 2022.
“Dizolvarea credințelor și convingerilor limitative.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *