Lună plină în Fecioară – 24 februarie 2024.
„Înoată în direcția curentului, nu împotriva sa.”

În data de 24 februarie 2024, la 14:30 (ora României) are loc o Lună plină în Fecioară (Luna în Fecioară se va afla în opoziție cu Soarele din Pești, la 5°23’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Fecioară – tematica generală/cuvinte-cheie

▪ Orice Lună plină în Fecioară, prin opoziția care are loc între Luna în Fecioară și Soarele în Pești vorbește, printre altele, despre câteva aspecte:
– O formă de „trezire la realitate” – putem vedea acum cu mai multă claritate anumite situații, lucruri, relații etc.; de aici și conștientizarea anumitor diferențe între ceea ce credeam noi că se întâmplă și ceea ce se întâmplă, de fapt, cu privire la situațiile, lucrurile, relațiile respective; această trezire la realitate/ conștientizare ne poate ajuta să luăm anumite decizii dintr-o perspectivă mai degrabă practică (și nu idealistă);
– Tendința de a îmbunătăți diferite aspecte din viața noastră, de a avea o abordare de tipul „pas cu pas”, care să contribuie la realizarea unor planuri, dorințe pe termen mai lung sau cu o valoare emoțională semnificativă (de exemplu, „ce pot face azi/acum/în perioada aceasta pentru a fi cu un pas mai aproape de ceva ce îmi doresc să obțin?”);
– În anumite cazuri, poate apărea tendința de a procrastina, de a amâna ce avem de făcut, pentru că nu ne simțim suficient de buni (în comparație cu alții) pentru a realiza x sau y, pentru că vedem mai degrabă jumătatea goală a paharului sau pentru că ne simțim, pur și simplu, copleșiți de câte avem de făcut, reparat, rezolvat; de aici și necesitatea de a ne concentra pe ce putem face „aici și acum”, de a ne prioritiza activitățile, precum și de a renunța să ne mai comparăm atât cu alții (dacă vrem să ne comparăm cu cineva, indicat ar fi să ne comparăm cu noi înșine și să încercăm să devenim o versiune mai bună a noastră).

Luna plină în Fecioară și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Fecioară în opoziție cu Soarele, Mercur și Saturn din Pești
▪ Jupiter în Taur în trigon cu Luna în Fecioară și în sextil cu Soarele, Mercur și Saturn din Pești

▪ Prezența planetelor din Pești (și mai ales Saturn în Pești) în opoziție cu Luna în Fecioară subliniază ideea de culminare, de încheiere a unei etape. „Rolul” tranzitului lui Saturn în Pești (tranzit care durează aproximativ doi ani și jumătate) este „să dizolve” bucăți din realitatea noastră pentru ca, în timp, aceste bucăți de realitate să fie reconstruite. Procesul este unul „lin”, dar constant și de durată, fiind însoțit, adesea, de un sentiment de nesiguranță (ca și cum am naviga fără busolă sau fără să știm exact încotro ne îndreptăm). Ei bine, Luna plină face parte din acest proces, iar culminările, încheierile care au loc sau concluziile la care ajungem acum reprezintă doar o etapă din procesul respectiv. În acest sens, deoarece Saturn se află deja de ceva timp în Pești (despre acest tranzit am scris aici), evenimentele care au loc acum nu sunt 100% noi, ci mai degrabă au legătură cu evenimente pe care le-am experimentat în ultimul an.
▪ Faptul că poate nu avem (încă) o imagine de ansamblu cu privire la modul în care vor fi reconstruite în timp anumite domenii din viața noastră (cele tranzitate de Saturn în Pești) nu înseamnă că trebuie să adoptăm o atitudine pasivă și să nu facem nimic, ci doar că este util (și înțelept) să navigăm în direcția curentului și nu împotriva lui. În special dacă încheierile care au loc nu sunt neapărat în direcția dorită de noi este important să nu ținem cu dinții de ce a fost și să ne adaptăm situațiilor din prezent. Astfel, adaptarea poate însemna să acceptăm schimbările care au loc și să acționăm în funcție de noile condiții/situații în care ne aflăm (dacă suntem mulțumiți de schimbările respective) sau, la polul opus, să considerăm închis capitolul respectiv și să ne reorientăm/să ne vedem de drum (dacă nu suntem mulțumiți).
▪ Aspectele armonioase făcute de Jupiter cu Luna în Fecioară, respectiv cu planetele din Pești vorbesc atât despre necesitatea a ne asculta intuiția în legătură cu evenimentele care au loc acum (ce simțim că este bine sau că nu este bine pentru noi din ceea ce se întâmplă în jurul nostru), cât și despre oportunitățile pe care le putem avea în această perioadă. De aici importanța de a face distincție, atât cât putem, între „nesiguranța” și chiar teama (Satun în opoziție cu Luna), cât se poate de firești, care însoțesc orice final/început de drum și cele prin care vocea interioară/intuiția „ne avertizează” să spunem „nu” unor situații despre care simțim că nu (mai) sunt benefice pentru noi.
▪ Luna plină are loc pe fundalul conjuncției dintre Chiron și Nodul Nord în Berbec, care subliniază nevoia de a lua atitudine și de a acționa așa cum considerăm noi că este mai bine pentru noi, chiar dacă acest lucru ne face să ne simțim vulnerabili, chiar dacă ne simțim singuri/neînțeleși de alții în alegerile pe care le facem. Despre conjuncția Chiron/Nodul Nord am scris aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună plină în Fecioară – 24 februarie 2024.
„Înoată în direcția curentului, nu împotriva sa.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *