Nodul Nord în conjuncție cu Chiron în Berbec – februarie 2024.
„Despre răni, vulnerabilitate și curaj.”

În data de 19 februarie 2024, Nodul Nord va fi în conjuncție exactă cu Chiron în semnul Berbecului, la 16°45’. Această conjuncție „dă tonul” primelor luni din 2024, efectele sale fiind simțite în special pe parcursul lui februarie.

▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. În prezent, Nodurile lunare se află pe axa Berbec/Balanță, cu Nodul Nord în Berbec, iar Nodul Sud în Balanță.
▪ Nodul Nord în tranzit (indiferent de semnul în care se află) sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această existență. Orice „întâlnire” (conjuncție) dintre Nodul Nord și o planetă semnifică, așadar, nevoia de a îmbrățișa și integra energia respectivă (arhetipurile respective).
▪ Conjuncția Nodului Nord cu Chiron în Berbec vorbește, printre altele, despre curajul de a porni pe un drum nou, necunoscut, de a încerca să facem tot felul de lucruri pe care ni le dorim (și nu neapărat despre rezultate), despre acțiunile noastre (Berbec), dar și despre nevoia de a conștientiza anumite răni, dureri, vulnerabilități (Chiron), care, neintegrate sau insuficient integrate, ne pot face să renunțăm să mai acționăm în direcțiile de interes pentru noi (Berbec).
▪ Sunt răni care se pot vindeca complet în timp și răni care nu se pot vindeca niciodată 100%, iar cele asociate cu Chiron fac parte din cea de-a doua categorie. Asta nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în privința lor, ci doar că este important să avem o atitudine cât mai „realistă” în această privință („sunt conștient că mi-e frică să fac X, sunt conștient că de câte ori voi încerca să fac X va rula pe fundal, într-o formă sau alta, această frică, dar aleg să fac tot ce ține de mine pentru a nu lăsa frica respectivă să mă blocheze”).
▪ Dacă ne „ignorăm” rănile, dacă ne prefacem că acestea nu există (Chiron), putem evita la nesfârșit tot felul de situații care ar putea fi chiar bune pentru noi, pentru a evita, de fapt, necunoscutul, frica de a fi pe cont propriu, rușinea unui eventual „eșec”, judecata celorlalți etc. („mi-aș dori tare mult să fac schimbarea X, dar cred că ceilalți nu ar fi de acord și atunci aleg să nu mai fac nimic în privința asta” sau „mi-aș dori tare mult să încerc să fac X, dar cum mi s-a mai spus că nu sunt suficient de bun, ce rost are să mai încerc?”). De fapt, ceea ce facem, în acest scenariu, este să rămânem într-o zonă de „familiaritate”, de falsă siguranță, sau, mai bine spus, să evităm să trăim așa cum am fi făcut-o dacă nu am fi dobândit rănile respective.
▪ Cu Nodul Nord/Chiron în Berbec, un alt scenariu poate fi acela în care, simțindu-ne la rândul nostru răniți, căutăm (conștient sau nu) să îi rănim și noi pe alții: vedem un potențial pericol, chiar și acolo unde nu există, ne apărăm chiar și când nu suntem atacați, suntem agresivi cu cei din jur pentru că și alții au fost agresivi cu noi etc. Cu alte cuvinte, prin modul în care noi înșine ne exprimăm și ne manifestăm, ținem rana respectivă deschisă și apoi nu înțelegem de ce „ni se întâmplă” ceea ce ni se întâmplă (căutăm „țapi ispășitori” pentru anumite lucruri neplăcute din viața noastră, fără să ne asumăm responsabilitatea pentru rolul jucat de noi în situațiile respective).
▪ Conjuncția dintre Nodul Nord și Chiron în Berbec nu este despre escapism, amorțirea durerii sau despre „soluții miraculoase”, ci despre a sta, vulnerabili, sinceri și asumați, față în față cu ceea ce ne doare. Este despre a face pace cu lucrurile pe care nu le putem schimba și, mai ales, despre a ne schimba atitudinea cu privire la acestea, astfel încât să nu (mai) reprezinte o piedică în drumul nostru. Nu în ultimul rând, este despre a găsi în noi curajul (singuri sau ajutați; chiar dacă ne este teamă) de a începe să facem ceva ce ne dorim (pe principiul „încercare și eroare”, chiar dacă nu știm care vor fi rezultatele, chiar dacă nu știm dacă vom reuși din prima etc.), inclusiv despre curajul de a începe să spunem „nu” (chiar dacă ne este greu) unor situații care nu sunt bune, sănătoase pentru noi.
▪ Pentru cei care își doresc să înceapă un proces terapeutic, este o perioadă excelentă.

Despre Luna nouă în Vărsător din 10 februarie am scris aici.

Să ne fie acest tranzit aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Despre modul în care lucrez și influența astrologiei evolutive asupra analizelor pe care le fac am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsești aici.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Facebook.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *