Astrele în perioada 16-22.11.2020.
“Lupta pentru putere și relațiile.”

Săptămâna aceasta se păstrează mare parte din atmosfera săptămânii anterioare, iar printre schimbări se numără intrarea lui Venus în Scorpion și a Soarelui în Săgetător.

Începem săptămâna aflați încă sub influența Lunii noi din Scorpion, care a activat conjuncția Jupiter/Pluto/Saturn din Capricorn. Pentru a nu relua tot ce am scris deja, vă recomand să (re)vedeți analiza momentului de Lună nouă (click aici) și analiza săptămânii trecute (click aici).

Pe scurt, unele dintre cele mai importante evenimente, situații, transformări pe care le-am experimentat anul acesta sunt readuse în atenția noastră în această perioadă. Putem avea o mai mare claritate asupra a ceea ce a reprezentat 2020 pentru fiecare dintre noi (conjuncția din Capricorn), iar Luna nouă ne poate ajuta să începem să punem în practică anumite schimbări, în funcție de concluziile la care am ajuns anul acesta. Dar asta doar dacă suntem cât se poate de sinceri cu noi înșine, dacă facem multă introspecție și săpăm adânc în sufletul nostru (Pluto/Scorpion), adică dacă avem curajul să ne uităm și la acele părți din noi de care poate nu suntem chiar atât de mândri (frici, obsesii, atașamente foarte puternice etc.) și suntem dispuși să facem ceva în privința lor.

După careul cu Pluto de la finalul săptămânii trecute, Venus aflată în Balanță continuă săptămâna aceasta să formeze careuri cu Jupiter și cu Saturn din Capricorn, ceea ce înseamnă că la nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de cuplu) atmosfera poate fi ceva mai tensionată, mai conflictuală și că va trebui să depunem ceva mai mult efort pentru a păstra echilibrul, armonia atunci când interacționăm cu ceilalți (Balanță). Dacă există anumite aspecte care ne deranjează în relațiile noastre și până acum nu am avut curajul să le abordăm, săptămâna aceasta putem găsi în noi resursele necesare pentru a ne susține cauza. Important este să nu exagerăm (Jupiter) și să nu încercăm să ne impunem autoritatea (Capricorn) sau, invers, să nu ne lăsăm intimidați de puterea pe care alții pot încerca să o exercite asupra noastră.

În prima parte a săptămânii, Mercur în Scorpion va fi în opoziție cu Uranus Rx din Taur, ceea ce înseamnă că pot ieși la suprafață tot felul de informații (în urma unor discuții sau pe care să le aflăm noi singuri, întâmplător) care să ne scoată din zona de confort, să ne surprindă sau chiar să ne șocheze. Deoarece Mercur a fost retrograd (găsiți aici articolul) și acest aspect s-a mai produs în luna octombrie, “revelațiile” pe care le avem acum pot avea legătură cu situații cu care ne-am mai confruntat în octombrie (adică nu sunt 100% noi).

Sâmbătă, Venus intră în Scorpion, unde va rămâne până la jumătatea lunii noiembrie. Deoarece Scorpionul, ca arhetip, are legătura cu relațiile de cuplu (profunde, intime, asumate), în această perioadă ne vom preocupa mai mult de relațiile pe care le avem sau, dacă suntem singuri, vom simți o nevoie mai mare să avem pe cineva în viața noastră. În sens pozitiv, cu Venus în Scorpion va crește nevoia de intimitate la nivel de relații (din punct de vedere emoțional, mental, fizic) deoarece Scorpionul are nevoie de o conexiune puternică pentru ca o relație să funcționeze, iar superficialitatea este totalmente neatrăgătoare pentru el. Cu Venus în Scorpion realizăm că devenim mai buni prin relațiile pe care le avem, că ne transformăm și că devenim mai puternici (Scorpion).

Pe de altă parte, să avem în vedere că Venus nu reprezintă doar relațiile de iubire, ci și “instinctul nostru de supraviețuire”, nevoile, valorile și resursele noastre, fără de care simțim că nu putem trăi, respectiv stima noastră de sine (Venus ca guvernatoare a Taurului) și că este important să stăm bine la acest capitol pentru a putea avea relații funcționale. Cu Venus în Scorpion focusul foarte mare fiind pe partener, pe relație, pe tot ceea ce împărțim (de la bani, bunuri la intimitate), tendința poate fi de a ne pierde cumva “individualitatea” în cadrul relației. În anumite cazuri se poate ajunge la tot felul de distorsiuni, cum ar fi tendința de a manipula pentru a obține ceea ce ne dorim și apoi, eventual, de a abandona, atunci când nevoile ne-au fost satisfăcute (trădările specific scorpionice) sau, la polul opus, de a accepta anumite situații abuzive, pentru că avem senzația că fără persoana X noi nu valorăm mare lucru sau că nu putem “supraviețui”. Sunt situații extreme, dar e bine să le avem și pe acestea în vedere.

Tot sâmbătă, Soarele intră în Săgetător, unde va rămâne până pe 21 decembrie. Odată intrați în sezonul Săgetătorului, atmosfera devine ceva mai optimistă și mai jovială (versus perioada în care Soarele a fost în Scorpion). Ca arhetip, Săgetătorul reprezintă sistemul nostru de credințe, lucrurile în care credem și care dau vieții noastre un sens (“motivul pentru care ne trezim dimineața”), adevărurile noastre personale, iar cu Soarele în Săgetător, acestea sunt ariile care “vor străluci” pentru fiecare dintre noi, în perioada următoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 12.11.2020 Jupiter în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 5-19.11.2020; conjuncția a mai avut loc pe 5.04 și pe 30.06.2020)
▪ 15.11.2020 Venus în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (între 15-16.11.2020)
▪ 16.11.2020 Venus în Balanță în careu cu Jupiter în Capricorn (între 15-17.11.2020)
▪ 17.11.2020 Mercur în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur (între 16-18.11.2020; aspectul a mai avut loc pe 7.10 și pe 20.10.2020)
▪ 19.11.2020 Soare în Scorpion în sextil cu Saturn în Capricorn (între 18-20.11.2020)
▪ 19.11.2020 Venus în Balanță în careu cu Saturn în Capricorn (între 18-20.11.2020)
▪ 21.11.2020 Venus intră în Scorpion (între 21.11-15.12.2020)
▪ 21.11.2020 Soarele intră în Săgetător (între 21.11-21.12.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *