Astrele în perioada 9-15.11.2020.
“Un fel de trecere în revistă a lui 2020.”

Este o săptămână foarte bogată din punct de vedere astrologic: are loc cea de-a treia conjuncție Jupiter/Pluto în semnul Capricornului, Marte staționează direct în Berbec și avem și o Lună nouă în Scorpion.

Câteva „detalii tehnice”. Așa cum am tot scris pe parcursul acestui an, 2020 este despre tripla conjuncție Jupiter/Saturn/Pluto din Capricorn: Saturn și Pluto s-au întâlnit la 22 de grade Capricorn în ianuarie, iar Jupiter și Pluto la 24 de grade în aprilie și în iunie, respectiv la 22 de grade, în noiembrie. (Saturn a intrat în Vărsător în martie și a retrogradat înapoi în Capricorn în iulie, unde va rămâne până în decembrie, când atât el, cât și Jupiter vor părăsi semnul Capricornului pentru mulți ani de acum înainte.) Adică, în 2020 Jupiter, Saturn și Pluto s-au aflat ori în conjuncție (la același grad), ori la doar câteva grade distanță. Având în vedere natura acestor planete, mișcarea lentă, semnificațiile, impactul pe termen lung, este aproape imposibil să vorbim de conjuncția Jupiter/Pluto, fără să ne raportăm și la Saturn, adică la această triplă conjuncție.

Pe scurt, arhetipul Capricorn/Saturn reprezintă modul în care este structurată realitatea în care trăim (în funcție de factorii spațiu/timp), asumarea responsabilității pentru propria viață („adultul”), modul în care funcționăm la nivel de societate (regulile, obiceiurile, responsabilitățile, obligațiile pe care le avem, munca pe care o desfășurăm, relația cu părinții (în special cu părintele mai strict), cu șefii și cu autoritățile).

Pe parcursul lui 2020, Pluto vine și „dărâmă” (la propriu sau la figurat) anumite structuri din viața noastră, care nu mai funcționează și de care nu mai avem nevoie sau unde atașamentele sunt atât de puternice încât ne împiedică să evoluăm. Pentru unii transformările care au loc sunt cât se poate de practice (încheierea unui job, a unei relații), pentru alții transformările se produc mai degrabă la nivel interior (renunțarea la anumite comportamente, mentalități, modele emoționale etc.). Pluto accentuează aspectele mai puțin plăcute asociate cu arhetipul Saturn/Capricorn, de aceea 2020 este un an în care au ieșit la suprafață tot felul de frici, stări de anxietate, comportamente obsesiv-compulsive, lupte de putere, abuzuri, tendința de a controla, de a manipula etc. Deoarece Pluto acționează la nivel subconștient, iar Saturn la nivel conștient multe dintre încheierile care au loc în 2020 ne pot părea, cel puțin atunci când se produc, extrem de greu de înțeles cu mintea logică, rațională.

Iar Jupiter vine și amplifică mixul Saturn/Pluto. În sens pozitiv, ne oferă oportunitățile necesare pentru a face transformările de care avem nevoie, pentru a ne recăpătă autoritatea, pentru a deveni mai responsabili, mai maturi, pentru a învăță să punem granițe mai ferme între noi și alții, pentru a construi structuri mai solide. În sens negativ, putem fi tentați să abuzăm de puterea pe care o deținem, să ne manifestăm autoritatea asupra altora etc. Despre Jupiter/Pluto am scris și aici.

Revenind la conjuncția Jupiter/Pluto care se formează săptămâna aceasta (aspectul exact este joi), gândiți-vă la cele mai importante momente din viața voastră de anul acesta, plăcute sau mai puțin plăcute, pentru că acestea pot fi reactivate acum: ce ați început și ce ați încheiat, ce ați reușit să construiți și ce s-a dărâmat (cu voia sau fără voia voastră), ce s-a schimbat semnificativ din punct de vedere emoțional, material, psihologic sau ce simțiți că ar trebui să schimbați (chiar dacă nu ați reușit să vă mobilizați până acum). Dar faceți asta cu multă blândețe. Și apropo de blândețe și de toleranță, trigonul Soare/Neptun din prima parte a săptămânii este excelent pentru asta.

Indiferent de ce se întâmplă sau nu se întâmplă în realitatea noastră exterioară, cred că din punct de vedere emoțional săptămâna aceasta va fi destul de intensă, în sensul în care vom avea ocazia să ne mai confruntăm o dată (unii mai mult, alții mai puțin) cu anumiți “scheleți din dulap” și să mai facem o rundă de curățenie. Iar Luna nouă în Scorpion de duminică, în sextil cu Jupiter/Pluto ne va ajuta nu numai să ne privim cu onestitate și să ne gândim ce ar mai trebui lăsat în urmă (dacă este cazul), dar și să ne propunem să facem niște schimbări importante, pornind de la lecțiile prin care am trecut în 2020. Evident, dacă ne dorim.

La nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de iubire), pentru a păstra o atmosferă echilibrată, armonioasă (în special la începutul și la finalul săptămânii) va trebui să depunem un minim de efort pentru a evita impulsivitatea/agresivitatea (Venus/Marte) sau încercările de manipulare (Venus/Pluto), la noi sau la cei cu care interacționăm. De altfel, dacă există anumite situații nerezolvate în relațiile pe care le avem, acestea pot fi readuse acum în atenția noastră: ce vrem noi și ce vor ceilalți, cum reușim să ajungem la un numitor comun, în ce măsură ne proiectăm nevoile asupra celorlalți, cum procedăm când nevoile nu ne sunt împlinite etc.

Marți, Mercur (comunicare, gândire) intră în semnul Scorpionului, unde va rămâne până spre jumătatea lunii viitoare. Deoarece Scorpionul guvernează printre altele, relațiile de cuplu (profunde, asumate) și pentru că, de multe ori, energia Scorpionului vine la pachet cu dorința de transformare prin relație, dar și cu atașamente puternice și cu lupte de putere, mi se pare important ca în această perioadă să fim receptivi la ceea ce spun, gândesc partenerii noștri, să căutăm să devenim mai puternici prin intermediul relațiilor respective, dar să avem în vedere și eventualele distorsiuni (cedarea puterii personale sau abuzurile de putere). În altă ordine de idei, cu Mercur în Scorpion vom fi mai preocupați de tot ce este ascuns, dincolo de suprafață (psihologie, sexualitate, ocult, tabu etc.).

Sâmbătă, Marte își încheie mișcarea aparent retrogradă începută la jumătatea lunii septembrie. A fost o perioadă lungă de timp în care am avut ocazia să ne reevaluăm dorințele, acțiunile, impulsivitatea, pe ce ne consumăm energia etc. Însă, pentru că Marte a făcut, rând pe rând, careuri cu planetele din Capricorn (responsabilitate, restricții, timp, autoritate), a fost nevoie să ne planificăm mai bine acțiunile, să avem mai multă rabdare, pentru că lucrurile nu ne-au ieșit foarte ușor în această perioadă. În sens pozitiv, am reușit (cu efort și perseverență) să rezolvăm anumite probleme, să depășim anumite obstacole. În sens negativ acțiunile noastre au fost „blocate”, cu scopul de a ne face să ne întrebăm, de exemplu, dacă suntem pe direcția bună sau dacă ne-am pregătit îndeajuns. Indiferent de situatie, atmosfera a fost destul de tensionată, frustrantă, conflictuală. Odată ce Marte redevine direct lucrurile nu se vor rezolva peste noapte, ca prin minune, dar nu vom mai avea atât de puternic senzația că cineva ne apasă frâna în timp ce noi ne dorim să accelerăm. Despre Marte retrograd am scris în detaliu aici.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 9.11.2020 Venus în Balanță în opoziție cu Marte Rx în Berbec (între 8-10.11.2020)
▪ 10.11.2020 Soare în Scorpion în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 9-11.11.2020)
▪ 10.11.2020 Mercur intră în Scorpion (între 10.11-1.12.2020)
▪ 12.11.2020 Jupiter în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 5-19.11.2020; conjuncția a mai avut loc pe 5.04 și pe 30.06.2020)
▪ 14.11.2020 Marte staționează direct în Berbec (a fost retrograd între 10.09-14.11.2020)
▪ 14.11.2020 Soare în Scorpion în sextil cu Pluto în Capricorn (între 13-15.11.2020)
▪ 15.11.2020 Soare în Scorpion în sextil cu Jupiter în Capricorn (între 14-16.11.2020)
▪ 15.11.2020 Lună nouă în Scorpion
▪ 15.11.2020 Venus în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (între 15-16.11.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *