Setări de intenții la Luna nouă în Scorpion din 15.11.2020

Duminică, pe 15 noiembrie 2020, are loc o Lună nouă în semnul Scorpionului.

Momentele de Lună nouă sugerează începutul unui ciclu, al unui capitol din viața noastră, așa cum momentele de Lună plină aduc culminări, concluzii, rezultate, adică încheierea unui ciclu. Simbolic, intervalul cuprins între Luna nouă şi Luna plină din același semn zodiacal reprezintă o perioadă de timp în care „semințele” sădite urmează să rodească. Uneori, începuturile și finalurile sunt mai subtile, iar transformările care au loc pot trece ușor neobservate, mai ales dacă obișnuim să ne trăim viața mai puțin conștient, mai puțin prezenți “aici și acum” sau dacă ne raportăm exclusiv la ce se întâmplă în realitatea exterioară; alteori, ceea ce se întâmplă la nivel interior și/sau exterior este atât de puternic, încât începutul sau finalul respectiv nu poate fi trecut cu vederea.

Luna nouă în Scorpion (prin însăși natura acestui arhetip, dar și prin aspectele pe care Luna le face cu ceilalți jucători de pe bolta cerească) este un început și un final de drum, deopotrivă. Metaforic vorbind, ceva trebuie “să moară”, să se transforme, să se regenereze, pentru ca altceva “să se nască”. Despre Luna nouă în Scorpion am scris în detaliu aici.

Printre altele, Luna nouă în Scorpion este o invitație către a săpa adânc în sufletul nostru și a aduce chiar și părțile mai întunecate în lumină, acelea pe care adesea avem tendința să le negăm, să le reprimăm (fricile, obsesiile, atașamentele, posesivitatea, gelozia, tendința de a ne folosi puterea în detrimentul altora, de a controla, manipula sau, la polul opus, sentimentul că suntem lipsiți de putere, că alții dețin controlul asupra noastră etc.). Odată conștienți de aceste părți mai puțin plăcute din noi, avem șanse mai mari, dacă ne propunem și lucrăm la asta (procesul nu este niciodată simplu), să le transformăm, să le vindecăm, adică să evoluăm.

Pornind de la energia Scorpionului, vă las mai jos câteva sugestii de intenții pe care le putem seta la această Lună nouă.

Intenționez:

▪ să fac tot ce ține de mine pentru a evolua (emoțional, mental, spiritual);
▪ să îmi folosesc puterea personală spre binele meu și al altora;
▪ să nu încerc să controlez totul în viața mea și astfel să ajung, de fapt, să nu mai trăiesc;
▪ să accept transformările care au loc și să văd în ele potențialul de creștere, de dezvoltare și de evoluție (să evit “să stagnez”);
▪ să lupt cu atașamentele pe care le am (să înțeleg că, deși în aparență îmi dau o senzație de “securitate emoțională”, mă împiedică să evoluez);
▪ să am relații asumate, profunde, în care să existe un echilibru între ceea ce ofer și ceea ce primesc (să nu ma folosesc de alții și să nu mă las folosit);
▪ să am curajul să-mi exprim vulnerabilitatea (să nu las teama de a fi rănit, trădat, judecat să mă împiedice să mă bucur de viață, în toată complexitatea ei);
▪ să nu pun un semn de egal între iubire și suferință (să resping relațiile toxice, obsesive, care scot “tot ce e mai rău din mine”).
▪ să încerc să învăț ceva din confruntările pe care le am cu ceilalți (să nu rămân blocat în modul meu de a vedea lucrurile);
▪ să caut să înțeleg mai bine evenimente cataclismice prin care trec (să nu mă consider o victimă, să nu dau vina pe alții pentru ceea ce mi se întâmplă).
▪ să am încredere că totul se întâmplă cu un motiv, spre binele și spre evoluția sufletului meu, chiar și atunci când mintea mea logică și rațională nu poate înțelege „de ce”.

Deoarece cuvântul scris este mai puternic decât un simplu gând, vă recomand să notați pe hârtie intențiile și să urmăriți în lunile următoare progresul pe care l-ați făcut.

P.S. Exemplele de mai sus sunt generale; fiecare îşi va formula „intențiile” în funcție de cazul său particular. În ceea ce priveşte modul în care ne exprimăm, nu există „o formulă magică”, vom scrie aşa cum vom simți. Important este să ne dorim schimbarea, să fim autentici în formularea intențiilor şi dispuşi apoi să trecem la treabă.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *