Astrele în perioada 23-29.11.2020.
“Relațiile și nevoia de libertate.”

Săptămâna aceasta vom acorda o atenție deosebită anumitor topicuri care sunt cu adevărat importante, relevante pentru noi. Vom reflecta mai mult asupra lor, întorcându-le pe toate părțile și căutând tot felul de variante, soluții pentru a le rezolva și le vom discuta alții, dar doar dacă sunt persoane apropiate, în care avem încredere.

Mercur (comunicare/gândire) aflat în Scorpion ne va ajuta “să scormonim” după adevăr, să analizăm lucrurile dincolo de aparențe și să evităm superficialul, iar aspectele “ușoare”, netensionate, pe care acesta le va face (pe parcursul întregii săptămâni) cu Neptun din Pești, respectiv cu Pluto și cu Jupiter din Capricorn ne vor da o doză bună de ancorare în realitate, de încredere, perseverență și determinare.

Deoarece Mercur este în Scorpion, iar Scorpionul ca arhetip guvernează relațiile de cuplu, săptămâna aceasta avem ocazia să reflectăm mai mult și asupra acestora și să discutăm cu partenerii noștri cât se poate de deschis despre dorințele, nevoile, așteptările, îngrijorările sau nemulțumirile noastre.

La mijlocul săptămânii (în special joi), ne putem simți ceva mai vulnerabili (Soare/Chiron), în ideea în care anumite “puncte sensibile” pe care le avem pot fi “zgândărite”, readuse în atenția noastră, într-o formă sau alta. Deoarece aspectul Soare/Chiron este unul ușor, netensionat, poate fi vorba despre o simplă reamintire a unor momente mai delicate din trecut.

Atmosfera devine ceva mai intensă spre sfârșitul săptămânii (vineri), când are loc opoziția Venus/Uranus. Așa cum scriam și în analiza săptămânii trecute, cât Venus se află în Scorpion nevoia noastră de a avea o relație de iubire profundă, cu o conexiune puternică la nivel emoțional, mental, fizic devine mult mai mare decât în mod obișnuit. Însă, dacă relația pe care o avem cu noi înșine nu este una foarte bună (dacă nu ne iubim suficient de mult, dacă nu ne respectăm, dacă stăm prost cu stima de sine), putem ajunge la tot felul de distorsiuni în relațiile cu ceilalți și, mai ales, în relațiile de iubire. De exemplu, putem să ne pierdem “individualitatea” în relație (să acceptăm comportamente toxice, abuzive din teama de a nu fi părăsiți, abandonați etc.) sau să facem orice pentru a obține ce ne dorim (să manipulăm, să trădăm, să abandonăm după ce nu mai avem nevoie de partenerii respectivi etc.). În același timp, cu Uranus nevoia noastră de libertate, de eliberare din tot felul de situații în care ne simțim încorsetați, de a ieși din tipare, de a face lucrurile diferit poate fi la fel de mare sau poate chiar mai mare decât cea de relație.

În sens pozitiv, cu opoziția Venus/Uranus avem ocazia să aducem un aer proaspăt în relație, să îi surprindem plăcut pe partenerii noștri. În sens negativ, putem începe sau termina brusc o relație, putem descoperi diferite lucruri pe care nu le știam despre partenerii noștri, care să ne scoată din zona de confort sau chiar să ne șocheze.

În general, cu Uranus situațiile prin care trecem pot fi destul de imprevizibile, astfel încât nu este cel mai bun moment pentru a ne face niște planuri fixe. Deoarece Venus este asociată și cu resursele noastre (inclusiv banii), este util să fim ceva mai rezervați și când vine vorba de acestea (să ne gândim de două ori înainte de a face cheltuieli semnificative).

Duminică, Neptun staționează direct în Pești. De la sfârșitul lui iunie, când a intrat în mișcare aparent retrogradă, am avut ocazia să reevaluăm cele mai înalte idealuri pe care le avem, dar și să devenim mai conștienți de anumite iluzii în care am crezut sau de anumite proiecții. Deoarece zilele de staționare sunt cele mai puternice ca intensitate, s-ar putea ca duminică (plus/minus o zi, două), această diferență între realitate, respectiv vis/iluzie, în anumite domenii din viața noastră, să ni se pară cât se poate de limpede.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 24.11.2020 Mercur în Scorpion în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 23-24.11.2020)
▪ 26.11.2020 Soare în Săgetător în trigon cu Chiron Rx în Berbec (între 26-27.11.2020)
▪ 27.11.2020 Mercur în Scorpion în sextil cu Pluto în Capricorn (între 26-28.11.2020)
▪ 27.11.2020 Venus în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur (între 27-28.11.2020)
▪ 29.11.2020 Neptun staționează direct în Pești (a fost în mișcare aparent retrogradă între 23.06-29.11.2020)
▪ 29.11.2020 Mercur în Scorpion în sextil cu Jupiter în Capricorn (între 28-29.11.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *