Perioada 6-12.07.2020.
“Mercur își încheie mișcarea retrogradă.”

Începem săptămâna sub influența Eclipsei de Lună în Capricorn, care tocmai a avut loc (ultima eclipsă din această vară și, totodată, ultima eclipsă pe axa Rac/Capricorn) și a conjuncției JupiterR/PlutoR din același semn zodiacal, ceea ce înseamnă că, în domeniile de viață care stau sub semnul Capricornului, experimentăm în continuare (așa cum ne-am obișnuit deja în ultimii ani) unele dintre cele mai mari transformări din viața noastră (încheieri de capitole; obținerea unor rezultate sau concluzii; conștientizări).

La mijlocul săptămânii, MercurR (comunicare/gândire) din Rac va fi într-o relație tensionată cu Marte (impuls, acțiune, instinct) din Berbec. Deoarece Mercur este retrograd și într-un semn emoțional, putem avea tendința de a lua lucrurile foarte personal, de a ne simți mai ușor “atacați” și de a lăsa aceste emoții mai puternice să ne conducă. Tocmai de aceea mi se pare util, în acest context, să tragem aer în piept, să încercăm să ne calmăm puțin (dacă este cazul) și abia apoi să spunem ce avem de spus, eventual după ce ne-am asigurat că am înțeles corect mesajul care ne-a fost transmis. “Tonul face muzica” și ideal ar fi să ne putem susține punctele de vedere într-o variantă directă, asertivă. În sens pozitiv, ne putem exprima cu mai mult curaj și cu mai multă forță de convingere. Tot pentru că Mercur este retrograd, anumite discuții pe care le avem sau situații cu care ne confruntăm pot să fie ceva mai vechi, dar readuse acum în atenția noastră.
> Cei mai impactați: Racii, Berbecii, Capricornii și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În a doua parte a săptămânii, ne putem simți ceva mai vulnerabili în materie de iubire/relații/stimă de sine, dar poate fi și un bun prilej de a reflecta asupra situației noastre și de a discuta despre ea, cu onestitate, în ideea de a căuta o formă de sprijin și de alinare.
> Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele, precum și Berbecii, Balanțele, Racii și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Încheiem săptămâna cu două planete care staționează (când o planetă staționează (“stă pe loc”) energia sa este resimțită cel mai puternic): Chiron staționează retrograd în Berbec, iar Mercur staționează direct în Rac.

Mișcarea retrogradă a lui Chiron va dura până la mijlocul lunii decembrie, interval de timp în care avem ocazia să reflectăm la anumite răni emoționale, sufletești sau de orice natură, care ne trag înapoi, care ne fac să ne simțim inadecvați sau inconfortabil, care nu ne lasă să acționăm sau să ducem viața pe care dorim să o ducem. Pe unele dintre aceste răni poate nu le vom vindeca complet niciodată, dar odată conștientizate, odată ce am înțeles de unde vin și le-am acceptat ca făcând parte din noi, ne va fi mult mai ușor “să le lăsăm în urmă” sau măcar să nu ne mai afecteze într-o măsura atât de mare. Nu putem schimba trecutul, dar putem schimba modul în care ne raportăm la el și putem alege dacă dorim să rămânem în postura de “victimă” sau, la polul opus, de “luptător” cu ceva cicatrici la pachet.

În aceeași zi, Mercur în Rac staționează și se pregătește să își reia mișcarea directă, întreruptă la mijlocul lunii iunie, când a început să retrogradeze. Anumite probleme de comunicare sau neînțelegeri apărute în ultimele trei săptămâni se pot clarifica în perioada următoare. Reluând traseul străbătut de Mercur, situații sau evenimente apărute cât Mercur a fost inițial în mișcare directă (între 2.06.2020– 18.06.2020) au fost reluate, reevaluate în perioada de retrogradare (între 18.06.2020– 12.07.2020), pentru ca rezoluția finală sa vină abia de acum înainte, când Mercur își reia mișcarea directă și străbate pentru a treia oară același segment din semnul Racului (între 12.07.2020– 26.07.2020).
În special dacă de la jumătatea lunii iunie și până acum ne-am grăbit să tragem anumite concluzii, s-ar putea să constatăm că acestea nu sunt de fapt finale, că am omis poate anumite detalii importante, că lucrurile nu sunt așa cum le știam/gândeam noi și că necesită o ajustare. Despre Mercur retrograd am scris aici.

> Cei mai impactați de tranzitul lui ChironR în Berbec, respectiv de tranzitul lui Mercur în Rac: semnele cardinale – Racii, Berbecii, Capricornii și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot duminică, Soarele în Rac va face un aspect “ușor” cu Neptun, astfel încât, dincolo de schimburile de informații sau de clarificările care pot avea loc (Mercur staționar) sau de anumite vulnerabilități (Chiron staționar), cred că vom avea capacitatea de a privi lucrurile cu o doză de toleranță, înțelegere și compasiune, atât față de noi înșine, cât și față de ceilalți. În altă ordine de idei, este o zi excelentă pentru activități care presupun creativitate sau simț artistic, pentru relaxare și odihnă, pentru a petrece timp în mijlocul naturii sau pentru meditație.
> Cei mai impactați: Racii, Berbecii, Capricornii și Balanțele, precum și Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 30.06.2020 JupiterR în conjuncție cu PlutoR în Capricorn (între 19.06-10.07.2020; conjuncția a mai avut loc pe 5.04 și se va repeta pe 12.11.2020)
▪ 8.07.2020 MercurR în Rac în careu cu Marte în Berbec (între 7-9.07.2020)
▪ 10.07.2020 Venus în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 8-12.07.2020)
▪ 12.07.2020 Chiron staționează retrograd în Berbec (între 12.07-16.12.2020)
▪ 12.07.2020 Mercur staționează direct în Rac (a fost în mișcare retrogradă între 18.06-12.07.2020);
▪ 12.07.2020 Soare în Rac în trigon cu Neptun în Pești (între 11-13.07.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *