Ritual pentru Eclipsa de Lună/Luna plină în Capricorn din 5.07.2020

Am ajuns și la ultima Eclipsă din această vară, respectiv ultima Eclipsă care are loc în semnul Capricornului, pentru mulți ani de acum înainte.

Eclipsele de Lună sunt asociate cu încheieri, culminări, având rolul de a ne ajuta să ne eliberăm de anumite tipare emoționale, mentale, spirituale care țin de trecut (karma acumulată în vieți anterioare sau în această existență). De unele dintre aceste tipare suntem mai mult sau mai puțin conștienți și poate lucrăm deja în direcția „rezolvării” lor, în timp ce de altele nu suntem și, în acest caz, evenimentele care au loc în preajma eclipselor au tocmai acest rol, de a ne face să vedem ceea ce nu voiam sau nu puteam să vedem.

Uneori, încheierile care au loc odată cu eclipsele sunt la propriu (terminăm o relație, renunțăm la un job, ne mutăm în altă țară, terminăm o formă de studiu etc.), alteori au o valoare simbolică (renunțăm la un anumit mod de a gândi, de a ne comporta, de a acționa). La fel se întâmplă și cu rezultatele pe care le obținem în această perioadă.

Nu putem controla evenimentele care au loc în preajma eclipselor, dar putem face tot ce ține de noi pentru a ne trăi viața cât mai conștient, astfel încât să avem mai puțin senzația că “ni se întâmplă” lucruri. Într-o versiune extrem de simplificată, Karma presupune nu doar că orice acțiune are un efect, ci și că tendința naturală este de a repeta ceva ce am mai făcut, fie bun sau mai puțin bun. Tocmai de aceea este atât de important să fim conștienți la acele tipare după care acționăm și să încercăm să facem lucrurile diferit, dacă dorim să vedem rezultate diferite.

Luna plină/Eclipsa de Lună reprezintă un moment foarte bun pentru a renunța proactiv la o serie de astfel de tipare emoționale, mentale, spirituale. Având în vedere că Luna plină/Eclipsă de Lună are loc în Capricorn, vă las mai jos câteva teme (cu titlu de exemplu) asociate cu acest arhetip, teme ce pot fi abordate atunci când ne facem „lista de renunțări”:

▪ modul în care ne-am organizat viața (personală și sau profesională)
▪ obiectivele pe care le avem pe termen mediu spre lung
▪ imaginea publică/statutul socio-profesional
▪ asumarea responsabilității pentru propria viață
▪ cum ne raportăm la ideea de autoritate, respectiv relația pe care o avem cu autoritățile din viața noastră (șefi, părinți, profesori, instituții etc.)
▪ relația cu timpul, cu trecutul; răbdarea, perseverența
▪ dificultăți în exprimarea emoțiilor; sentimentul de vină sau însingurare; pesimism.

Câteva exemple pornind de la aceste teme:

▪ Renunț să îmi mai trăiesc viața la voia întâmplării, fără a avea un plan, o strategie, fără niște obiective pe care să îmi doresc să le ating;
▪ Renunț la a nu îmi asuma responsabilitatea pentru ce se întâmplă cu viața mea;
▪ Renunț să mai caut țapi ispășitori pentru problemele mele / să mă mai aștept ca alții să îmi rezolve problemele;
▪ Renunț să mai abuzez de puterea pe care o dețin / să îi mai las pe alții să își impună abuziv puterea/autoritatea asupra mea;
▪ Renunț să mă mai ancorez în trecut;
▪ Renunț să ignor greșelile trecutului și să nu învăț din experiențele anterioare;
▪ Renunț să îmi mai blochez emoțiile / să îmi fie jenă, rușine să mi le exprim;
▪ Renunț să mai văd lucrurile cu pesimism, deznădejde și să nu caut soluții.

Detalii despre Eclipsa de Lună/Luna plină în Capricorn găsiți aici.

Ca ritual, puteți trece toate lucrurile la care vă doriți să renunțați pe o foaie de hârtie (intenția scrisă este mai puternică) şi să îi dați foc (focul purifică). Evident, în condiții de siguranță.

P.S. Exemplele de mai sus sunt generale; fiecare îşi va formula „renunțările” în funcție de cazul său particular. În ceea ce priveşte modul în care ne exprimăm, nu există „o formulă magică”, fiecare va scrie aşa cum va simți nevoia. Important este să fim reali, autentici.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *