Perioada 29.06-5.07.2020. Conjuncția Jupiter/Pluto în Capricorn.
“Fericirea: un act de responsabilitate”

Este o săptămână extraordinar de importantă din punct de vedere astrologic: nu numai că are loc cea de a treia și ultima eclipsă din acest sezon – Eclipsa de Lună în Capricorn, dar tot acum se produce și cea de a doua conjuncție Jupiter/Pluto din acest an, în același semn zodiacal, iar Saturn revine tot aici, în Capricorn, unde va rămâne până la sfârșitul anului și unde va mai reveni abia peste aproape 30 de ani.

Așa cum am tot scris de-a lungul timpului, domeniile de viață care stau sub semnul Capricornului în harta natală a fiecăruia dintre noi au fost printre cele mai încercate în ultimii ani, având în vedere aglomerația de planete care se găsesc în acest semn zodiacal.

Conjuncția Jupiter/Pluto

Revenind la conjuncția Jupiter/Pluto din Capricorn, aceasta se formeză de trei ori pe parcursul acestui an: pentru prima dată a avut loc la începutul lunii aprilie, a doua oară se va forma acum, la sfârșitul lunii iunie și pentru ultima dată se va produce la jumătatea lunii noiembrie, iar efectele sale se simt cel mai puternic o săptămână înainte/după ce acesta are loc.

Capricornul este asociat cu modul în care este structurată și în care percepem realitatea în care trăim, cu relația pe care avem cu timpul (și implicit cu trecutul, cu istoria, cu tradițiile și obiceiurile „moștenite”), cu ideea de autoritate și de putere și, nu în ultimul rând, cu nevoia de a da dovadă de maturitate și de responsabilitate, de disciplină și de efort pentru a a ne atinge obiectivele.

Pluto în Capricorn ne obligă să privim la microscop toate acestea, să vedem care sunt acele structuri ale realității noastre menite să reziste și unde este necesar să aibă loc „un proces de demolare”, pentru a putea crea ulterior niște structuri mai solide și care să reflecte mai bine nevoia noastră de evoluție (la nivel individual și colectiv). Dincolo de realitatea exterioară și de transformările care au loc acolo, Pluto lucrează la nivel subconștient, aducându-l la suprafață și punându-ne „față în față” cu latura noastră mai întunecată, cu părți din noi pe care “le-am îngropat” și la care nu dorim sau nu avem curajul să privim: frici, obsesii, traume etc. Deoarece vorbim de Capricorn toate acestea sunt legate de putere, autoritate, control și maturizare, de modul în care le utilizăm (“corect” sau abuziv) sau, la polul opus, de modul în care ne-am lăsat privați de ele.

Jupiter în Capricorn expandează tot ce atinge, prin urmare amplifică, în acest caz, energia plutoniană.

La sfârșitul articolului găsiți domeniile de viață impactate pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc conjuncția Jupiter/Pluto), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile pentru Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele pentru Soare („zodie”).

În sens pozitiv, conjuncția Jupiter/Pluto ne poate oferi „oportunitățile” necesare (Jupiter) pentru a face tranformările (Pluto) de care avem nevoie: ne poate veni mai ușor să ne confrunta cu acele frici sau obsesii plutoniene spre a le vindeca/ameliora, situație în care ne va fi mai ușor să ne recâștigăm propria autoritate și să ne asumăm responsabilitatea pentru propria fericire. De reținut, însă, că Jupiter ne poate oferi oportunitățile, dar nu ne „garantează” și rezultatele, depinzând doar de noi ce alegem din ceea ce ni se oferă și ce facem mai departe cu „darurile” primite. De asemenea, în unele cazuri, înainte de a ne bucura de anumite oportunități, pot apărea situații de criză, cum ar fi nevoia de a renunța la ceva care nu mai funcționează (în domeniile impactate), pentru a putea veni apoi cu ceva mai bun în loc.

Câteva exemple:

▪ Ne poate veni mai ușor să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce suntem și pentru ceea ce vrem să devenim (Jupiter în Capricorn); să închidem anumite capitole importante din viața noastră, pentru a începe altele; să dărâmăm anumite structuri, pentru ca apoi să putem începe să construim unele noi, pe o fundație mult mai solidă. Este un proces complex ce presupune voință, efort, timp, perseverență, ieșire din zona de confort, o bună planificare, renunțare la anumite lucruri care ne dau „siguranță emoțională” (de care suntem atașați), dar ale cărui rezultate sunt temeinice și de durată.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru a ne asculta intuiția (Jupiter) cu privire la domeniile de viață pe care dorim să le transformăm (Pluto), pentru a ne seta apoi niște obiective concrete, realiste și pentru a începe să muncim pentru punerea lor în practică.
▪ Profesional vorbind, este o perioadă în care putem crește foarte mult, în care să ne fie recunoscută autoritatea (să dobândim mai mult prestigiu, să fim apreciați etc.) sau, pur și simplu, în care să avem ocazia să ne schimbăm aria de activitate.
▪ Relațiile pe care le avem cu anumite persoane care reprezintă o autoritate pentru noi (șefi, reprezentanți ai unor instituții, părinți, profesori sau chiar parteneri de viață) vor intra în același proces de restructurare. Unele se vor îmbunătăți, „se vor vindeca”, în timp ce altele vor fi lăsate în urmă (acelea care ne împiedică să creștem, în care ne simțim blocați etc.).
▪ Din punct de vedere emoțional, psihologic, putem avea rezultate foarte bune în a identifica, a conștientiza și a ne elibera de anumite modele sau tipare disfuncționale „moștenite”, preluate de la alții. Ne va fi va fi mai ușor, dacă lucrăm în direcția respectivă, să ne asumăm responsabilitatea pentru împlinirea propriilor nevoi emoționale și să renunțăm la aceste „fantome” ale trecutului (trăiri negative care sunt rodul educației, al mediului în care am crescut/trăit, al unor relații toxice, abuzive; sentimentul de vină, rușine, gândul de a nu fi suficient de bun etc.).

Rezumând, este o perioadă excelentă pentru a lucra cu noi înșine, pentru a ne (re)dobândi puterea interioară (pentru a ne elibera de restricțiile, limitările impuse de alții); pentru a depune un efort extraordinar și a ne pune în aplicare planurile; pentru a ne depăși statutul prin efort constant și disciplină; pentru a trece mai ușor prin transformările care au loc (în loc să ne împotrivim procesului natural de evoluție); pentru a lucra cu psihicul nostru în ideea depășirii fricilor, obsesiilor, stările emoționale negative (introspecția, diferite forme de terapie sunt binevenite); pentru a ne îmbunătăți relațiile (prin conștientizarea părților negative și aducerea lor în lumină) etc.

În sens negativ, deoarece Jupiter „expandează” tot ce atinge, mixul Jupiter/Pluto poate spori nevoia de putere și de control și, implicit, abuzurile de putere și tendința de a îi controla pe ceilalți. Tocmai de aceea, este important să folosim cu înțelepciune energia momentului și să adoptăm un comportament integru, matur și responsabil (Capricorn). Alfel, nevoia noastră de putere și control poate fi atât de mare încât putem fi capabili de aproape orice pentru a o obține; putem abuza de situația noastră; putem încerca să îi controlăm pe alții, să îi manipulam; putem intra în tot felul de conflicte din dorința de a ne arăta „autoritatea”; putem acționa mânați de frică, obsesii; putem avea relații obsesiv-compulsive etc.

Cei mai impactați: Capricornii, Racii, Berbecii și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În altă ordine de idei, tot în prima parte a săptămânii are loc conjuncția Soare/MercurR în semnul Racului. Este o perioadă bună pentru a reflecta cu privire la nevoile noastre emoționale și, eventual, pentru a discuta despre ele cu familia sau cu cei apropiați. Atât Soarele, cât și MercurR vor fi în careu cu Chiron în Berbec, ceea ce înseamnă că ne putem simți mai vulnerabili, că ne pot fi atinse puncte mai sensibile, tocmai de aceea este important să le abordăm cu maturitate, să spunem ce ne deranjează (dacă este cazul) și, mai ales, să încercăm să înțelegem care este de fapt cauza reală a disconfortului (să evităm o atitudine pasiv-agresivă). În același timp, faptul că cei doi (Soare/MercurR) vor fi în sextil cu Uranus în Taur, cred că ne va ajuta să ne ancorăm mai mult în realitate (să fim mai puțin emoționali), precum și să abordăm subiectele care ne preocupă dintr-o perspectivă nouă, inovativă. Cu alte cuvinte, să găsim soluții noi pentru probleme vechi sau măcar să le privim dintr-un alt unghi.

Cei mai impactați: Racii, Berbecii, Capricornii și Balanțele, precum și Taurii, Scorpionii, Leii și Vărsătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună).

La mijlocul săptămânii, Saturn intră pentru ultima dată în Capricorn, pentru mulți ani de acum înainte (se va întoarce aici în 2047), unde va rămâne până spre sfârșitul anului, când va intra în Vărsător.

Săptămâna se încheie într-o notă puternică, precum a și început, cu ultima Eclipsa în Capricorn. Dar, despre aceasta, în astro-povestea următoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

…………………………………..
Berbec (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Taur (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Gemeni (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Rac (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Leu (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Fecioara (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Balanta (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Scorpion (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Săgetator (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Capricorn (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Varsator (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Pesti (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
……………………………………….

Aspectele săptămânii:

▪ 30.06.2020 JupiterR în conjuncție cu PlutoR în Capricorn (între 19.06-10.07.2020; conjuncția a mai avut loc pe 5.04 și se va repeta pe 12.11.2020)
▪ 30.06.2020 Soare în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 29.06-1.07.2020)
▪ 1.07.2020 MercurR în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 29.06-2.07.2020)
▪ 1.07.2020 Soare în conjuncție cu MercurR în Rac (între 30.06-1.07.2020)
▪ 1.07.2020 Soare în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 30.06-2.07.2020)
▪ 1.07.2020 MercurR în Rac în în careu cu Chiron în Berbec (între 30.06-3.07.2020)
▪ 2.07.2020 SaturnR reintră în Capricorn (între 2.07-17.12.2020)
▪ 5.07.2020 Eclipsă de Lună în Capricorn (între 2.07-17.12.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *