Lună nouă în Leu – 16 august 2023
„Ascultă-ți inima!”

În data de 16 august 2023, la 12:38 (ora României) are loc o Lună nouă în Leu: Luna și Soarele se vor afla în Leu, la 23°17’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină („ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal („ciclul lung”).

Luna nouă în Leu – influențe generale, energie și caracteristici

Din perspectivă evolutivă, arhetipul Leu/Soare reprezintă, așa cum scriam mai sus:

▪ Sentimentul că avem „un destin special” de împlinit, un scop, o menire.
▪ Principiul împlinirii/realizării de sine prin exprimarea și manifestarea creativității existente în fiecare dintre noi;
▪ Energia/forța vieții, vitalitatea (a trăi cu poftă de viață);
▪ Nevoia de apreciere/validare.

▪ O Lună nouă în semnul Leului ne aduce aminte că există în noi „o flacăra care arde”, ceva special care se cere atins, materializat, împlinit. Dacă simt în adîncul sufletului că scopul meu/menirea mea este să devin X, ce pot iniția acum astfel încât să ajung cu un pas mai aproape de punctul respectiv?
▪ În aceeași idee, o Lună nouă în Leu este despre a face tot ce ține de noi pentru a ajunge cu un pas (măcar) mai aproape de ceea ce am putea numi „versiunea noastră cea mai bună” (care este work-in-progress o viață întreagă). Cum definesc această versiune, în ce constă, cum arată și, din nou, ce acțiuni sunt necesare pentru a trece de la o versiune teoretică/mentală la una cât se poate de concretă?
▪ O Lună nouă în Leu ne reamintește că depinde într-o mare măsură de noi să aducem bucuria, iubirea, entuziasmul în viețile noastre (Leul guvernează inima), chiar și atunci când ne e greu, alegând activități care să ne facă plăcere și care să ne dea energie (și nu să ne-o ia) și înconjurându-ne de oameni dragi, în mijlocul cărora să ne simțim apreciați, iubiți, respectați. Și, implicit, alegând să ne îndepărtăm de contextele în care ni se prezintă întotdeauna jumătatea goală a paharului: ce nu avem, ce nu funcționează, ce nu știm sau nu putem. Nu spune nimeni să nu luăm în considerare și feedback-urile „negative”, dar dacă tot ceea ce primim din anumite direcții sunt astfel de feedback-uri, poate a venit momentul să ne ascultăm inima și să ne reorientăm.
▪ Pentru că energia Leului este despre a fi văzuți, apreciați, admirați, despre curajul de a ieși în lumina reflectoarelor și a străluci, Luna nouă este un moment excelent pentru a scoate mai mult în evidență acele părți din noi de care ne place, de care suntem mândri și pe care suntem gata să le împărtășim și cu ceilalți (calități, abilități, talente, puncte forte, orice considerăm că avem mai bun și ne reprezintă). În același timp, să avem în vedere și manifestările distorsionate ale acestui arhetip: orgoliul exacerbat („eu sunt cel mai bun, cel mai frumos, cel mai deștept..”) sau, la polul opus, neîncrederea în noi înșine, sentimentul că noi nu avem nimic deosebit, spre deosebire de toți ceilalți.

Luna nouă în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Venus Rx în Leu
▪ Luna nouă în careu cu Uranus în Taur
▪ Luna nouă în trigon cu Nodul Nord și Chiron Rx în Berbec și în sextil cu Nodul Sud în Balanță

▪ Conjuncția Lună nouă/Venus retrogradă sugerează că evenimentele de acum, deși noi, au drept punct de plecare rezultatul unui proces de reevaluare a unor situații trecute. Venus retrogradă este o perioadă de reevaluare a relației pe care o avem cu noi înșine și a modului în care această relație se reflectă în interacțiunile pe care le avem cu ceilalți. Dacă relația cu noi înșine este una sănătoasă, restul relațiilor pe care le avem vor fi și ele sănătoase, funcționale, echilibrate. Dacă noi nu ne iubim și nu ne respectăm îndeajuns, le vom permitem și altora să ne trateze într-o manieră similară, pentru că vom considera că nu merităm mai mult. La polul opus, dacă obișnuim să ne punem singuri pe un piedestal și considerăm că totul ni se cuvine, mai devreme sau mai târziu, partenerii noștri vor avea, probabil, un cuvânt de spus în privința asta. În funcție de cazul nostru particular, Luna nouă ne va oferi contextul necesar pentru a ajusta ceva cu privire la modul în care funcționăm în relații. Despre Venus Rx am scris în detaliu aici.

▪ Careul dintre Luna nouă și Uranus sugerează că evenimentele care au loc acum, surprinzătoare sau chiar șocante pentru unii dintre noi, au un puternic caracter eliberator. De exemplu, dacă în urma procesului de reevaluare, despre care scriam mai sus, ajungem la concluzia că situația X nu este de tolerat, acum putem lua brusc decizia să ne desprindem din contextul respectiv (sau chiar din relația respectivă, în anumite cazuri). Idem, dacă am dat dovadă de un comportament nepotrivit față de partenerii noștri, aceștia pot reacționa destul de puternic acum, solicitându-ne să ne revizuim comportamentul (sau, în anumite cazuri, alegând să o ia pe un alt drum). Deoarece atmosfera poate fi, în general, destul de imprevizibilă și instabilă (careul cu Uranus), iar Venus este retrogradă (adică putem să nu avem deocamdată toate elementele puzzle-ului), în situația în care luăm decizia să începem o relație (mai ales să reluăm o relație cu cineva din trecut) sau să încheiem o relație, ar putea fi înțelept să nu ne grăbim, să nu reacționăm la nervi și să nu spunem/facem ceva ce am putea regreta ulterior. Adică, să facem diferența între o situație care cere, într-adevăr, o atitudine/ decizie radicală și una care nu cere asta.

▪ Luna nouă face aspecte armonioase cu Nodurile lunii și cu Chiron Rx în Berbec. Axa Berbec-Balanță pe care se află Nodurile este, printre altele, despre curajul de a fi noi înșine, chiar și atunci când suntem într-o relație și despre relații „de egalitate”, iar Chiron Rx în Berbec despre curajul de a acționa, chiar și atunci când ne e teamă sau ne simțim vulnerabili.
a. Prin urmare, dacă simțim că avem ceva important de realizat (că avem un scop „nobil” de atins, ceva ce ne umple inima de bucurie, dacă simțim că avem o chemare într-o anumită direcție), este important să facem ceva în privința asta, să avem curajul să acționăm, chiar dacă asta înseamnă să ieșim din zona de confort, chiar dacă ne este teamă, chiar dacă nu avem parte neapărat de susținerea unor persoane din cercul nostru etc.
b. La nivel de relații, accentul se pune pe ideea de sprijin reciproc, de egalitate, de echilibru (NS în Balanță): „te apreciez pentru ceea ce ești (Leu) și îți susțin nevoia de independență (NN în Berbec), după cum mă aștept să primesc apreciere și susținere, inclusiv pentru ceea ce intenționez să desfășor pe cont propriu”. În situația în care relațiile nu sunt armonioase/echilibrate, iar unul dintre parteneri încearcă să limiteze libertatea de acțiune a celuilalt și/sau consideră că relația trebuie să graviteze în jurul său, Luna nouă poate trezi în acesta nevoia de a se elibera din relația respectivă, așa cum scriam și mai sus.
Despre Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță am scris aici.

▪ În altă ordine de idei, Lună nouă în careu cu Uranus poate veni „la pachet” cu foarte multă creativitate și inspirație, idei originale etc., care să ne ajute să ne punem în valoare, să ne promovăm și să ieșim în lumina reflectoarelor (Leu).
Totdată, cu Uranus în aspect tensionat cu Luna nouă, atenție la problemele legate de electricitate care pot să apară și, în general, la riscul crescut de accidente din această perioadă.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună nouă în Leu – 16 august 2023
„Ascultă-ți inima!””

  1. Buna ziua, va multumesc frumos pentru cele spuse despre zodia Leu .
    Daca imi puteti spune mai multe in particolar, m-asi bucura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *