Lună plină în Vărsător – 1 august 2023.
„Drumul către autenticitate.”

În data de 1 august 2023, la 21:31 (ora României) are loc o Lună plină în Vărsător (Luna în Vărsător se va afla în opoziție cu Soarele din Leu, la 9°15’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, „corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă („ciclul scurt”), respectiv cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal („ciclul lung”), și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Vărsător – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună plină (având în vedere simbolistica Vărsătorului și a Leului, precum și necesitatea de a echilibra cele două arhetipuri) sunt:

▪ Nevoia noastră de individualizare, de exprimare a felului nostru specific, autentic de a fi și, implicit, eliberarea de anumite modele mentale, emoționale, comportamentale, preluate din familie și/sau din societate (de care nu mai avem nevoie, care ne îngrădesc libertatea, care ne limitează sau care, pur și simplu, nu reflectă ceea ce suntem noi ca indivizi).
▪ Nevoia de apartență la un grup/ nevoia de izolare (dacă nu ne găsim grupul/tribul potrivit)
▪ Capacitatea de a da dovadă de obiectivitate și detașare emoțională (Vărsător) cu privire la creativitatea noastră, la ceea ce considerăm noi că avem mai bun și mai frumos (Leu).

▪ Luna plină în Vărsător „ne invită” să facem un pas în spate și să reflectăm la modul în care abordăm diferite situații din viața noastră: cum ne raportăm la ele (ce gândim/ce ne spunem), cum acționăm, pentru ce acționăm, cu cine ne asociem, pe cine „ținem aproape”, de ce facem ceea ce facem etc. De exemplu, faptul că alegem să mergem pe drumul x este cu adevărat decizia noastră (bazată pe ce ne dorim și gîndim noi) sau procedăm așa pentru că alții ne-au spus că ar fi bine pentru noi? În ce domenii din viața noastră simțim că, poate, am făcut prea multe compromisuri din dorința de a ne conforma unor norme/reguli despre care simțim că, totuși, nu ni se aplică? Dacă cineva a stabilit pentru noi că „așa e bine”, „așa se face”, dar acel „așa” nu ne (mai) reprezintă, poate a venit vremea să spunem „stop” și să ne vedem de propriul drum, adică să ne rescriem, într-o manieră proprie, „așa”-ul.
Ca o paranteză, îmi aduc aminte cum în urmă cu niște ani, la o întâlnire de astro, mi-a spus cineva „să nu mă audă X vorbind de alte vieți și reîncarnare că…”. Nu a completat, dar mi-am imaginat că era ceva de „rău”. M-a surprins și m-a amuzat, deopotrivă, pentru că nu înțelegeam de ce ar fi trebuit să mă cenzurez eu, doar pentru că X respingea ideea. Dacă trebuie să părem ceea ce nu suntem, nu e grupul potrivit pentru noi.

▪ Luna plină în Vărsător „ne invită” să fim ceva mai selectivi cu cei din jurul nostru și să facem puțină curățenie: energia Vărsătorului nu este despre cantitate, ci despre calitate. E o vorbă înțeleaptă care spune: „multă lume, puțini oameni”. La ce ne folosește să avem o grămadă de lume în jur (dacă e cazul), dacă persoanele respective nu sunt pe lungimea noastră de undă, dacă nu avem, de fapt, subiecte în comun, dacă nu ne înțeleg și nu îi înțelegem, dacă nu ne acceptă așa cum suntem, dacă trebuie să renunțăm la o parte (importantă) din noi pentru a ne putea integra în mijlocul lor etc.? Cum am putea să ne găsim tribul/comunitatea, dacă rămânem ancorați acolo unde simțim că, de fapt, nu aparținem? În cazuri extreme, izolarea este de preferat unei companii nepotrivite pentru că ne oferă timpul și spațiul necesare pentru a reflecta la ceea ce suntem și ce ne dorim în jurul nostru.

▪ Luna plină este despre a ne privi cu obiectivitate și detașare (Vărsător) talentele, calitățile, orice considerăm că avem bun, frumos și de promovat în fața celorlalți (Leu). În felul acesta, putem deveni mai conștienți de eventualele exagerări („eu sunt cel mai…”) și le putem ajusta, acolo unde este cazul („eu sunt…, dar nu doar eu; și X este…”). De asemenea, dacă ne dorim apreciere, recunoaștere pentru ceva (Leu), este important să ne gândim cum putem face ca acel ceva să le fie de folos, să îi ajute pe cei a căror apreciere ne-o dorim (Vărsător).
Cu alte cuvinte, Luna plină în Vărsător ne cere să fim „actori” implicați (Leu) și „observatori” detașați (Vărsător), deopotrivă.

Luna plină în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în Vărsător în careu cu Jupiter în Taur

▪ Orice Lună plină în Vărsător are un caracter neașteptat, imprevizibil, surprinzător (sau chiar șocant) prin însăși natura semnului zodiacal unde are loc. Schimbările care au loc se pot produce foarte rapid, fie că vorbim de un insight, care să genereze schimbarea pe care o inițiem noi, fie că vorbim de evenimente inițiate de alții și pe care noi va trebui să le gestionăm, într-o formă sau alta.

▪ Cu Jupiter în Taur în careu cu Luna în Vărsător putem avea tot felul de revelații, de momente de inspirație („aha!”), care să ne ajute să ne eliberăm (Vărsător) din diverse contexte care nu mai sunt potrivite pentru noi. În anumite cazuri, „eliberarea” poate fi percepută și ca o situație „șocantă” dacă (așa cum scriam mai sus), nu suntem noi inițiatorii schimbărilor/încheierilor respective. Energia aceasta este amplificată și de faptul că Uranus (guvernatorul Vărsătorului și dispozitorul Lunii) se află și el lângă Jupiter (conjuncție largă, balsamică).

Notă. Vă reamintesc că perioada cuprinsă între jumătatea lunii iulie și jumătatea lunii august poate fi destul de intensă pentru mulți dintre noi, fiind marcată de careul dintre Pluto Rx în Capricorn și Nodurile lunii, recent intrate pe axa Berbec/Balanță. Cu sau fără voia noastră, schimbări majore au loc în diferite domenii din viața noastră și, de aceea, este important „să cooperăm” și nu să ne împotrivim (evident, mai ușor de spus în anumite cazuri, decât de pus în practică). Despre atmosfera perioadei am scris aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *