Venus retrogradă în Leu: 23 iulie – 4 septembrie 2023
Reevaluarea relațiilor. Iubirea de sine și iubirea de celălalt.”

În perioada 23 iulie – 4 septembrie 2023, Venus se va afla în mișcare aparent retrogradă în semnul Leului.

Arhetipul Venus

▪ Venus reprezintă:
– relația cu noi înșine (modul în care ne raportăm la propria persoană, stima de sine/respectul de sine); instinctul nostru de supraviețuire; împlinirea propriilor nevoi; resursele și valorile noastre, precum și
– relațiile cu ceilalți (nevoile pe care le proiectăm în relații, așteptările pe care le avem de la partenerii noștri, cum ne comportăm în relații etc.).

Arhetipul Leului

▪ Arhetipul Leului reprezintă principiul realizării de sine, prin exprimarea și utilizarea potențialului creativ pe care îl avem, încercarea noastră de a deveni „cea mai bună versiune” posibilă.

Care este rolul unei mișcări retrograde?

▪ Orice mișcare retrogradă are un caracter uranian, oferindu-ne posibilitatea „să accelerăm” procesul evolutiv, prin renunțarea la anumite modele emoționale, mentale etc. pe care le avem (cu privire la arhetipurile respective) și declanșarea unui proces de individualizare. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să redirecționăm energia planetei respective dinspre exterior înspre interior, adică să acționăm mai puțin și să reflectăm mai mult la cum și de ce acționăm, care este scopul, sensul etc. De aceea, perioadele de retrogradare sunt asociate cu activități de tipul: a reanaliza, a reevalua, a regândi, a reface etc. Astfel, devenim mai conștienți de faptul că ceva din vechiul mod de a face/gândi diferite lucruri nu mai funcționează și, implicit, simțim nevoia să venim cu o abordare nouă, una care să ne reflecte mai bine individualitatea.
▪ Venus este în mișcare aparent retrogradă aprox. 6 săptămâni, o dată la un an și jumătate.
▪ Atunci când Venus este retrogradă avem ocazia să reevaluăm modul în care ne raportăm la propria persoană, precum și relațiile pe care le avem cu ceilalți (orice fel de relații, nu doar de cuplu).

Venus retrogradă în Leu. Influențe generale, energie și caracteristici

A. Relația cu noi înșine

▪ Perioada în care Venus este retrogradă în Leu este o perioadă foarte bună pentru a reflecta la modul în care ne raportăm la noi înșine în termeni de iubire, stimă și respect de sine, încredere în forțele proprii și în ce putem să realizăm. Dacă noi nu ne iubim, nu ne respectăm și nu credem în noi, tendința poate fi să căutăm mereu iubirea, aprecierea și validarea în exterior și, oricât de mult am primi, să nu simțim niciodată că este suficient. La polul opus, dacă avem tendința să ne iubim doar pe noi și să considerăm că doar noi contăm, există riscul să nu primim aprecierea de care avem nevoie sau chiar să fim respinși. Astfel, Venus retrogradă în Leu este o invitație de a ne privi cu maximă sinceritate, obiectivitate și detașare (Vărsătorul ca punct de polaritate pentru Leu) pentru a vedea unde ne situăm între cele două extreme și ce avem de ajustat sau de îmbunătățit.
▪ Venus retrogradă în Leu este o perioadă în care avem ocazia să reevaluăm modul în care ne utilizăm creativitatea pentru a deveni „tot ceea ce putem să devenim”. Cu toții avem ceva bun, frumos, deosebit de arătat lumii, de exprimat, de manifestat, de transmis mai departe (talente, abilități, lucruri la care ne pricepem etc.), dar, uneori, tocmai lipsa încrederii în forțele proprii (vezi mai sus) ne poate face să ezităm în a ne arăta calitățile. În acest sens, Venus retrogradă în Leu poate fi o perioadă excelentă pentru a lăsa „rușinea” deoparte și pentru a face un pas în față. Nimeni nu ne garantează „succesul”, dar dacă nu încercăm măcar să facem ceva cu potențialul care există în noi, potențialul nu are cum să se materializeze.
▪ Venus retrogradă în Leu este o perioadă excelentă pentru a reevalua lucrurile care contează cu adevărat pentru noi (valorile pe care le avem), ce ne place, ce ne aduce bucurie, ce ne face să trăim cu poftă de viață (Leul guvernează inima). Indiferent de domeniul la care ne raportăm, dacă nu ne place ceea ce facem sau unde ne găsim, nu putem deveni „versiunea noastră cea mai bună”. Evident, nu ne poate plăcea totul sau ar fi absurd să credem că putem face doar ceea ce ne place, dar dacă inima ne spune limpede că nu ne mai place nimic din modul în care se desfășoară anumite lucruri sau că „nu se mai poate așa”, înseamnă că a venit vremea să reflectăm la schimbările de care avem nevoie pentru a aduce mai multă bucurie în viețile noastre și pentru a nu mai simți că „ne stingem” pe interior.

A. Relațiile cu ceilalți

▪ Venus retrogradă în Leu ne oferă oportunitatea de a reevalua nevoile pe care le avem la nivel de relații (atât noi, cât și partenerii noștri). Ce contează cu adevărat pentru noi la nivel de relații? Într-o relație sunt mulți factori importanți, bineînțeles, dar care sunt acele câteva nevoi esențiale pe care le avem și fără de care nu ne simțim împliniți? Relațiile existente pe care le avem ne acoperă acele nevoi? Din nou, înainte de a ne da răspunsul la această întrebare este important să analizăm lucrurile cu detașare și obiectivitate (Vărsătorul ca punct de polaritate) și să facem distincție între acele nevoi de a căror împlinire trebuie să ne ocupăm noi înșine și cele care țin efectiv de relații. De exemplu, cu Venus retrogradă în Leu nevoia de apreciere și de validare poate fi foarte mare (și este o nevoie firească la nivel de relații), dar dacă noi nu ne apreciem și nu avem încredere în noi, oricât de atenți ar fi partenerii noștri la acest capitol, pentru noi nu va fi suficient (vom fi în continuare nemulțumiți) și putem avea chiar tendința să căutăm „alte surse de validare”.
▪ Ca o continuare a celor menționate mai sus, Venus retrogradă în Leu este o perioadă foarte bună pentru a ne reevalua așteptările în materie de relații raportat la realitatea concretă pe care o experimentăm cu privire la relațiile respective (de exemplu, cât de realiste sau de nerealiste au fost/sunt aceste așteptări; cât de asumate sau nu sunt aceste relații).
▪ Venus retrogradă în Leu este o perioadă excelentă și pentru a analiza anumite pattern-uri pe care le avem în relații: de obicei avem relații echilibrate? / în general, noi suntem cei care oferă iubire, apreciere, susținere celorlalți, fără să primească neapărat ceva în schimb? /avem tendința să considerăm că totul ni se cuvine nouă? În situația în care există anumite dezechilibre puternice la nivel de relații, acum pot deveni și mai evidente, tocmai pentru a face ceva în privința asta.
▪ Deoarece scopul retrogradării este reevaluarea, reanalizarea unor tipare/comportamente, uneori în această perioadă avem ocazia să interacționăm din nou cu persoane din trecut. Este, practic, un prilej pentru a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă, pentru a înțelege ce a funcționat și mai ales ce nu a functionat, care a fost contribuția noastră, care a fost contribuția lor etc., pentru a învăță din experiențele anterioare. Reapariția acestor persoane din trecut nu înseamnă că relațiile în sine trebuie reluate, după cum nu înseamnă nici că reluarea acestora va duce obligatoriu în același punct. Ideea este, mai degrabă, să devenim mai conștienți de motivele pentru care am intrat din start în acele relații, respectiv ce parte din noi a contribuit la modul în care s-au desfășurat în trecut relațiile respective. În același timp, să avem în vedere faptul că nevoia de a fi într-o relație va fi mai puternică în această perioadă și că este mai simplu, în general, să te întorci undeva unde ai mai fost decât să depui efort pentru a începe ceva nou, fapt care să ducă, implicit, la repetarea acelorași scenarii. Adică, să nu confundăm nevoia de a fi cu cineva cu schimbarea propriu-zisă. Unii oameni se schimbă și ceva ce nu a funcționat cândva poate funcționa mai tîrziu, dar pentru asta este nevoie ca ambii parteneri să își dorească acest lucru și să își alinieze faptele cu dorințele și intențiile declarate (ceea ce se poate vedea, arăta, demonstra doar în timp).

▪ Deoarece, în general, cât Venus este retrogradă se intensifică „activitățile venusiene” (tot ce ține de relații, achiziționarea de bunuri, proceduri legate de înfrumusețare, cosmetică etc.), este util să nu ne grăbim să tragem concluzii în această perioadă și, mai ales, să nu ne grăbim să facem lucruri pe care în mod normal nu le-am face (de exemplu, să fim mai rezervați dacă în mod normal nu ne simțim atrași de un anumit tip de parteneri/relații și acum, brusc, ni se pare că „parcă vedem altfel lucrurile”; idem dacă dorim să achiziționăm produse care în mod normal nu sunt pe gustul nostru, mai ales dacă sunt foarte scumpe sau dacă dorim să facem schimbări „radicale” de schimbare a înfățișării etc.).

Să ne fie această perioadă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de serviciile pe care le ofer, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici. Sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *