Nodurile lunare pe axa Berbec-Balanță: iulie 2023 – ianuarie 2025
„Eu și tiparele mele relaționale.”

În perioada iulie 2023 – ianuarie 2025, Nodurile lunare se vor afla pe axa Berbec-Balanță.
Pe 17 iulie 2023 Nodul Nord a trecut din Taur în Berbec, iar Nodul Sud din Scorpion în Balanță (mișcarea lor este retrogradă), unde vor rămâne până în 11 ianuarie 2025, marcând o nouă etapă de evoluție pentru fiecare dintre noi.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Acestea parcurg întreg zodiacul în 18,6 ani, au o mișcare retrogradă (în majoritatea timpului), iar trecerea de la o pereche de semne zodiacale la următoarea se face la fiecare aprox. 18 luni.
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit implică eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut (și care au ajuns să reprezinte o sursă de limitări și de blocaje), iar NN în tranzit indică direcția către care ne îndreptăm, de evoluție, de creștere emoțională, materială și spirituală.

Eclipsele din 2023

În 2023 avem 4 eclipse:

Cu Nodurile lunare încă pe axa Taur/Scorpion:
▪ 20 aprilie: Eclipsă de Soare în Berbec
▪ 5 mai: Eclipsă de Lună în Scorpion
Cu Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță:
▪ 14 octombrie: Eclipsă de Soare în Balanță
▪ 28 octombrie: Eclipsă de Lună în Taur

Cum ne impactează la nivel individual Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță

▪ Nodurile lunare vor impacta două dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (aflate sub semnul Berbec/Balanță) și, implicit, domeniile asociate cu acestea. Casa tranzitată de NN în Berbec reprezintă direcția de evoluție pentru următorul an și jumătate, iar casa tranzitată de NS reprezintă domeniile în care vom deveni tot mai conștienți că a venit vremea să lăsăm ceva în urmă pentru că nu ne mai identificăm cu acel ceva sau pentru că acel ceva nu mai face parte din călătoria pe care o avem de parcurs de acum încolo.
▪ La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie cu privire la domeniile impacate de NN pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa tranzitată), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile pentru Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”). Pentru a afla domeniile impactate de NS este suficient să vă uitați la semnul opus. De exemplu, dacă am Ascendentul în Gemeni voi citi informațiile pentru acest semn, pentru a vedea domeniile impactate de NN; pentru a afla domeniile impactate de NS voi citi informațiile pentru semnul opus (Săgetător).

Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege ce presupune mutarea Nodurilor lunare pe această axă (ce avem de lucrat în următorul an și jumătate), dincolo de domeniile impactate pentru fiecare dintre noi, este important să înțelegem și ce presupun cele două arhetipuri (Berbec și Balanță).

1. Nodul Nord în Berbec – direcții generale

▪ Berbecul, ca arhetip, reprezintă modul în care acționăm (din instinct) pentru a ne împlini dorințele. Focusul este întotdeauna pe propria persoană: ce vreau eu, ce îmi doresc eu și ce pot face eu pentru a obține ce îmi doresc.
Cu NN în Berbec, în următorul an și jumătate, direcția de evoluție pentru fiecare dintre noi va presupune o orientare cu precădere către propria persoană, către descoperirea propriului drum de urmat și de explorat.

▪ Berbecul semnifică „învățarea prin încercare și eroare”, în funcție de rezultatele obținute și de feedback-ul primit. Accentul se pune pe inițierea de acțiuni și nu neapărat pe finalizarea acestora (important de reținut).
Cu NN în Berbec, atâta timp cât ne dorim ceva, important este să ieșim din zona de confort și să acționăm în direcția respectivă, chiar dacă nu știm exact toate detaliile, chiar dacă ne este teamă (teama pentru că nu am mai făcut asta, teama de necunoscut, teama de eșec, teama că alții nu sunt de acord cu alegerile noastre etc.). Curajul Berbecului nu înseamnă absența fricii, ci acțiunea în pofida acesteia. Iar dacă acțiunile noastre nu sunt cele potrivite (nu ne aduc rezultatul scontat), important este să ne reorientăm, să încercăm o altă variantă, în loc să abandonăm sau să ne pierdem încrederea. De asemenea, feedback-ul celorlalți poate fi foarte relevant, de aceea să nu considerăm că le știm noi pe toate sau că nu avem nevoie de nicio formă de ajutor pentru a obține ceea ce ne dorim.

▪ Berbecul implică ideea de pionierat, este un deschizător de drumuri.
Cu NN în Berbec, cel dintâi semn zodiacal, se deschide o nouă etapă de evoluție în viața noastră. Pentru mulți dintre noi, acest tranzit poate coincide cu o redescoperire de sine, cu o resetare a lucrurilor, situațiilor care ne stîrnesc interesul, care ne motivează, care ne aduc bucurie și poftă de viață, care ne pasionează. Ceea ce ne doream sau ceea ce ne motiva până acum poate începe ușor-ușor să pălească și putem găsi în noi acum „focul” și energia care să ne determine să explorăm noi teritorii, mai tentante și mai atrăgătoare.

▪ Berbecul este sinonim cu o puternică nevoie de libertate și de independență, necesară pentru a ne putea manifesta așa cum ne dorim.
Cu NN în Berbec vom avea nevoie de mai mult timp și spațiu pentru a explora ceea ce ne interesează și, în general, de mai mult timp și spațiu pentru noi. Situațiile care ne limitează sau care ne îngrădesc libertatea de acțiune nu vor fi prea bine tolerate. În anumite situații, vom prefera chiar singurătatea sau izolarea, dacă vom considera că relațiile în care ne găsim sunt „o piedică” în calea împlinirii a ceea ce ne dorim să realizăm.

▪ Berbecul reprezintă și sexualitatea (cum ne manifestăm instinctul sexual, cum ne împlinim dorințele de natură sexuală).
Pentru unii dintre noi, NN în Berbec va aduce o „reîmprospătare” a vieții intime, mai mult curaj în a ne exprima sexualitatea, în a cere ceea ce ne dorim etc.

▪ Manifestări „distorsionate” ale Berbecului, accentuate de NN aici: narcisism, egoism, dezinteres față de dorințele/nevoile altora; mânie, agresivitate verbală și/sau fizică (dacă dorințele nu sunt împlinite sau dacă libertatea este îngradită).

2. Nodul Sud în Balanță – direcții generale

▪ Balanța, ca arhetip, reprezintă relațiile pe care le formăm (orice fel de relații, nu doar de cuplu). Prin relațiile noastre, prin interacțiunile pe care le avem unii cu cu ceilalți (comparându-ne ideile, cunoștințele, valorile, credințele, trăirile, experiențele etc.) ajungem să ne cunoaștem mai bine și să ne dăm seama ce ne place și ce nu ne place, ce avem nevoie și ce nu avem nevoie, cine suntem și cine nu suntem.
NS în Balanță va aduce la suprafață tiparele noastre relaționale, făcându-ne mai conștienți de ce funcționează și ce nu (mai) funcționează în relațiile noastre, ce ne dorim să continuăm și ce a venit vremea să lăsăm în urmă. În ultimul caz poate fi vorba de o anumită abordare a relațiilor, de anumite comportamente pe care nu le mai putem tolera sau chiar de o relație în sine. Să nu uităm, însă, că într-o relație nu este vorba niciodată doar de celălalt, prin urmare, înainte de a ne grăbi să dăm vina unii pe alții pentru ce nu a mers între noi, să ne gândim la modul în care noi înșine am contribuit la desfășurarea relației respective și la ce putem face de acum înainte pentru a îmbunătăți relația respectivă sau pentru a avea, în general, relații mai armonioase în viitor.

▪ Balanța semnifică așteptările noastre în materie de relații.
Cu NS în Balanță putem deveni mai conștienți de diferența existentă între anumite așteptări pe care le avem și realitatea concretă pe care o trăim. Dacă ne așteptăm, de pildă, ca partenerii noștri să se ocupe de împlinirea tuturor dorințelor sau nevoilor noastre sau de împlinirea unor dorințe/nevoi care intră în atribuțiile noastre (ca persoane adulte, autonome), acest tranzit ne poate „forța” să devenim mai independenți și mai realiști. Pe de altă parte, dacă anumite nevoi de bază nu ne sunt împlinite în relațiile existente (de afectivitate, de reciprocitate, de echilibru etc.), acum putem deveni mai „vocali” în a ne cere drepturile, respectiv mai curajoși în a lua deciziile potrivite pentru restabilirea echilibrului.

▪ Balanța nu este echilibrată prin natura sa, ci tinde către echilibru și armonie.
Cu NS în Balanță pot deveni mai evidente anumite dezechilibre existente la nivelul unor relații, în ideea de a schimba ceva în privința asta. De exemplu, dacă oferim prea mult și primim prea puțin sau invers; dacă obișnuim să facem prea multe compromisuri pentru a fi plăcuți sau acceptați și ajungem să ne pierdem identitatea în relațiile respective etc.; dacă oferim ceea ce am avea, de fapt, noi nevoie să primim (și nu ceea ce au nevoie partenerii noștri să primească); dacă știm să ascultăm suficient sau nu etc.

▪ Balanța, ca arhetip, sugerează ideea de codependență în relații (pierderea autonomiei, independenței la nivel de relații).
Tranzitul NS prin semnul Balanței va scoate la suprafață (acolo unde este cazul) tiparele noastre de codependență în relații și „ne va forța” (dacă nu ne străduim noi înșine să lucrăm cu asta), așa cum scriam și mai sus, să fim mai independenți, mai autonomi, mai „pe cont propriu”.

Un fel de concluzie.

La nivel individual, „scopul” acestui tranzit (NN în Berbec) este de a ne oferi mai mult timp și spațiu pentru noi înșine, pentru a descoperi noi direcții pe care să le explorăm, noi capitole pe care să le scrim (Berbec).
La nivel de relații, „scopul” acestui tranzit (NS în Balanță) este dobândirea unui anumit echilibru și înlăturarea extremelor. Pentru a ajunge la acest echilibru (Balanță), avem nevoie „să ne facem vocea auzită”, „să ne cerem drepturile”, să avem curajul să ne manifestăm liber în relațiile în care ne găsim (fără frica de a fi noi înșine, fără frica de a strica o falsă armonie, acolo unde este cazul), avem nevoie să stopăm anumite comportamente care nu ne fac bine, începând cu propriile comportamente (Berbec) etc.
În același timp, să avem în vedere că modul în care alegem să implementăm schimbările pe care ni le dorim (cum ne exprimăm referitor la ele și cum acționăm) ține exclusiv de noi. De exemplu, putem să spunem că avem nevoie de mai mult timp/spațiu pentru noi într-o manieră agresivă sau calmă, dar fermă; putem să ne prețuim mai mult libertatea și, similar, să respectăm nevoia de libertate a partenerilor noștri (sau putem să ne concentrăm doar pe nevoile noastre și să ne așteptăm ca ceilalți să fie ca înainte și chiar să ne deranjeze schimbările inițiate de ei); putem considera că x este responsabil de „binele” sau „răul” nostru și să adoptăm o atitudine pasivă sau putem să ne asumăm responsabilitatea pentru partea noastră de relație și să le cerem partenerilor noștri să procedeze similar cu partea lor etc.
Bineînțeles, nu putem controla ce fac ceilalți, dar acest tranzit „ne invită” să inițiem noi înșine schimbările pe care ni le dorim la nivel individual și/sau relațional și, în funcție de feedbackul primit, să vedem dacă este loc de colaborare (Balanță) sau dacă am ajuns la o răscruce și este mai bine să o luăm pe un drum separat (Berbec).

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.
Obs. Pentru orice analiză astrologică este necesar să îți cunoști ora nașterii.

O emisiune în care am povestit despre modul în care putem echilibra fiecare semn zodiacal, găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

……………………………………

Berbec (1) – modul în care acționați, vă manifestați, vă prezentați în fața lumii; nevoia de libertate și de a explora un drum nou; poate impacta întreaga viață personală și/sau profesională (relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Taur (12) – închiderea unui ciclu; transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Gemeni (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Rac (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Leu (9) – sistemul de credințe și convingeri; adevărurile personale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Fecioară (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Balanță (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Scorpion (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Săgetator (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Capricorn (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Vărsător (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Pești (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde.

fb-share-icon0

3 comentarii la „Nodurile lunare pe axa Berbec-Balanță: iulie 2023 – ianuarie 2025
„Eu și tiparele mele relaționale.””

  1. Buna Kikiana,
    Multumim pentru articol, te citesc de fiecare data cu placere, pentru ca explici foarte pe inteles tot ce e de inteles.
    Am o intrebare ref. la acest tranzit al NN si NS. Eu in harta natala am NN si NS exact invers: NN il am in Berbec si NS in Balanta. Cum ar trebui sa citesc interpretarile? Pentru ascendent si zodie am citit.
    Multumesc si o vara frumoasa!

    1. Bună seara/ bună dimineața,
      Vă mulțumesc pentru mesaj și apreciere. Am răspuns la această întrebare într-un comentariu postat la articolul despre Luna nouă în Rac – postat pe Facebook pe 16 iulie, vă invit să vedeți acolo răspunsul.
      O vară frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *