Astrele în perioada 25-31.07.2022.
”O perioadă electrizantă.”
Conjuncția dintre Marte, Uranus și Nodul Nord în Taur.

Următoarele aproximativ două săptămâni, în special finalul lunii iulie și începutul lunii august (când au loc conjuncțiile dintre Uranus, Marte și Nodul Nord în Taur) reprezintă una dintre perioadele cele mai tensionate, agitate și pline de răsturnări de situații, dar și de insight-uri și revelații de anul acesta.

Luni, Venus în Rac va fi în careu cu Jupiter în Berbec.
▪ O zi în care putem simți un fel de conflict interior între nevoia noastră de liniște, de confort și de păstrare a lucrurilor “așa cum sunt” și nevoia de a ne elibera din niște situații care, deși aparent confortabile, simțim că nu ne mai reprezintă.
▪ Acest conflict se poate manifesta și la nivel exterior, în special la nivel de relații. Deciziile sau acțiunile noastre îi pot nemulțumi pe partenerii noștri, ceea ce poate duce la anumite discuții mai aprinse. În același timp, putem simți că starea noastră de liniște și de confort este perturbată de evenimentele care au loc în exterior, ceea ce să ducă, din nou, la discuții mai tensionate.
▪ Este o zi foarte bună pentru a discuta deschis despre ce simțim sau despre ce ne dorim (și pentru a acționa în direcția respectivă), atâta timp cât respectul pe care ni-l datorăm nouă reușim să îl arătăm și celor cu care interacționăm.

Marți, Mercur în Leu va fi în careu cu Marte în Taur.
▪ În sens pozitiv, avem ocazia “să luptăm” pentru ceva în care credem, să ne exprimăm cu mai multă forță părerile, să spunem cu ce nu suntem de acord, ce ne deranjează sau nu ne place. Putem fi foarte convingători și ne putem simți foarte motivați să ducem la bun sfârșit un proiect sau ceva în care suntem implicați.
▪ Pe de altă parte, ne putem lăsa ușor conduși de orgolii, astfel încât să nu mai vedem nimic altceva în afară de bucățica noastră de realitate. Ne putem considera atoateștiutori și putem merge până în pânzele albe cu ideile noastre, respingând din start orice alt punct de vedere, ceea ce poate declanșa tot felul de conflicte. Evident, și ceilalți pot proceda într-o manieră similară și, dacă nu avem suficientă încredere în noi, ne putem simți chiar intimidați de autoritatea pe care aceștia încearcă să și-o exercite asupra noastră.
▪ Modul în care vom răspunde evenimentelor care au loc va fi strâns legat de relația pe care o avem cu noi înșine: cu cât avem o relație mai bună, cu atât ne va veni mai ușor să ne exprimăm și să ne susținem părerile, fără să încercăm să le impunem asupra altora; la polul opus, putem avea tendința să compensăm o stimă de sine scăzută printr-o atitudine agresivă, “bătând cu pumnul în masă” pentru a fi ascultați.

Joi are loc o Lună nouă în Leu, despre care voi scrie în detaliu în următoarea astro-poveste.

Tot joi, Jupiter staționează retrograd în Berbec (va fi retrograd până pe 23 noiembrie).
▪ În timpul mișcării de retrogradare, Jupiter va străbate semnul Berbecului până pe 28 octombrie, apoi va reveni în Pești pentru o lună. Pe 23 noiembrie își va relua mișcarea directă în Pești, iar pe 20 decembrie va intra din nou în Berbec.
▪ Jupiter înseamnă creștere și expansiune, iar Berbecul orientare către propria persoană (instinctul de a deveni ceea ce putem să devenim; acțiune, energie, forță, instinct, uneori chiar agresivitate). Despre Jupiter în Berbec am scris aici.
▪ Cu Jupiter retrograd în Berbec avem ocazia să reevaluăm modul în care ne-am raportat la ideea de curaj, independență, libertate, determinare, de la jumătatea lunii mai, când Jupiter a intrat în Berbec, și până în prezent. Cum am acționat pentru a ne împlini anumite dorințe și ce ne-a motivat în acțiunile noastre? Unde am exagerat și ne-am aruncat cu capul înainte și unde nu am acționat îndeajuns? Ce trebuie ajustat? Din tot ce ne-am dorit să obținem în ultimele două luni unde este cazul să acționăm în continuare și la ce este cazul să renunțăm pentru că realizăm că a fost doar “ceva de moment”?

Vineri, Mercur în Leu va fi în careu cu Uranus în Taur.
▪ Putem avea tot felul de insight-uri, revelații, momente de inspirație, idei “outside the box” (originale, creative, inovative).
▪ Conversațiile pe care le avem ne pot scoate rapid și neșteptat din zona de confort; ne pot surprinde și, în anumite situații, chiar ne pot șoca. Pot ieși la suprafață tot felul de informații/adevăruri pe care nu le știam sau pe care nu le conștientizam și, într-un fel, putem avea senzația că “se face lumină” în diferite domenii din viața noastră.
▪ Totodată, putem spune/face lucruri mânați de orgoliu sau ne putem simți lezați noi înșine în orgoliu de vorbele sau de acțiunile celorlalți. Așa cum scriam și mai sus, totul depinde de relația pe care o avem cu noi înșine (dacă acționăm din respect față de propria persoană sau dintr-un ego exacerbat).
▪ Este o zi în care ideal ar fi să nu ne facem “planuri fixe”, să fim cât mai flexibili și, în măsură în care este posibil, să avem un plan de rezervă și să nu ne asumăm riscuri inutile deoarece putem avea parte de tot felul de situații neașteptate (inclusiv unele nedorite) cu privire la tot ce ține de comunicare, mediul online, achiziții, deplasări, mijloace de transport, electronice, electrocasnice etc.

Duminică, Mercur în Leu va fi în opoziție cu Saturn retrograd în Vărsător.
▪ O zi în care va fi necesar să ne mai temperăm nevoia de a fi văzuți, apreciați și admirați (în anumite cazuri, chiar orgoliul exacerbat) cu o doză zdravănă de obiectivitate. De ce? Pentru că dacă nu facem noi asta, o pot face ceilalți pentru noi, iar feedback-urile primite pot fi departe de ceea ce ne dorim (ne pot aduce rapid “cu picioarele pe pământ”).
▪ În interacțiunile pe care le avem putem simți nevoia să ne susținem ceva mai vehement punctele de vedere și să ne scoatem în evidență calitățile, punctele forte, abilitățile, realizările etc. și putem avea chiar succes, atâta timp cât acestea există (dincolo de modul nostru subiectiv de a ne raporta la ele) și atâta timp cât nu ne poziționăm ca fiind unicii deținători ai adevărului sau ai unor astfel de talente, abilități etc. (adică, nu ne suim singuri pe un piedestal).
▪ Este o zi în care putem avea parte de recunoașterea dorită, în măsura în care împărtășim și cu ceilalți ceva din ceea ce avem noi bun, frumos, deosebit, adică în măsura în care nu suntem preocupați exclusiv de binele nostru personal și avem în vedere și un bine colectiv (al grupului din care facem parte sau, în sens mai larg, al societății).

Tot duminică, Venus în Rac va fi în careu cu Chiron retrograd în Berbec.
▪ La nivel de relații, ne putem simți destul de vulnerabili și ne putem atinge destul de ușor punctele sensibile unii altora. Pot fi activate, cu sau fără intenție, anumite răni/vulnerabilități asociate cu familia de origine, cu mediul în care am crescut și în care ne-am format. Tocmai de aceea, în cazul în care ne găsim în acest scenariu, este important să ne întoarcem atenția către momentul prezent și să vedem dacă cel care reacționează acum este adultul din noi sau copilul de altădată.
▪ În același timp, este important să vorbim cât mai deschis cu partenerii noștri despre ce ne deranjează, să nu ne retragem în carapacea noastră, dar să o facem într-o manieră asertivă, punând accent pe comportamentul respectiv și fără a căuta “țapi ispășitori”.

Așa cum scriam în introducere, la finalul acestei luni și la începutul lunii următoare au loc conjuncțiile dintre Uranus, Marte și Nodul Nord în Taur, evenimente astrologice care dau tonul perioadei în care ne aflăm și pe care le simțim din a doua parte a lunii iulie și până spre mijlocul lui august. Pentru a înțelege mai bine întregul context am extins analiza săptămânii și am inclus aici și tranzite care sunt exacte săptămâna următoare.

Conjuncția Nodul Nord/Uranus/Marte în Taur

▪ Duminica aceasta (pe 31 iulie) are loc conjuncția exactă dintre Uranus și Nodul Nord în Taur, luni (pe 1 august) cea dintre Marte și Nodul Nord, iar marți (pe 2 august) conjuncția dintre Marte și Uranus.
▪ Din punct de vedere arhetipal, Taurul reprezintă modul în care ne raportăm la propria persoană, relația pe care o avem cu noi înșine (stima de sine/respectul), instinctul nostru de supraviețuire (la propriu și la figurat), nevoile noastre (inclusiv nevoia de siguranță și stabilitate), resursele noastre (orice fel de resurse, nu doar materiale; abilități, talente), valorile pe care le avem, ce apreciem în viață.
▪ Nodul Nord în Taur (implicat în producerea eclipselor și care ne indică “direcția de evoluție” anul acesta) este o invitație către a ne axa mai mult pe noi înșine, pe ce putem face noi singuri pentru binele nostru (emoțional, material sau de orice altă natură) și mai puțin pe ceea ce putem primi de la ceilalți (Nodul Sud în Scorpion).
▪ Marte este instinct, acțiune, forță, curaj și, în variantele sale distorsionate de manifestare, agresivitate, violență. Marte în Taur reprezintă acțiunile noastre în direcția obținerii celor de mai sus (stabilitate, siguranță, resurse, lucruri pe care le apreciem etc.), dar, atunci când formează aspecte tensionate, poate reprezenta și evenimente din exterior care ne pot activa “instinctul de supraviețuire” (nevoia de a lupta pentru siguranță, stabilitate, resurse, valorile noastre, atunci când le simțim amenințate).
▪ Uranus reprezintă nevoia noastră de individualizare, de exprimare a felului nostru unic, specific, autentic de a fi și, implicit, eliberarea de acele modele mentale, emoționale, comportamentale, „preluate” din familie și din societate, de unde și spiritul de revoltă sau nevoia de libertate. Totodată este asociat cu ideea de progres, de modernizare, de revoluționare a unor aspecte ale realității/societății (spirit vizionar, gândire inovativă, flash-urile de inspirație, ideile “geniale”). Reprezintă și timpul non-liniar (“memoria de lunga durată”) sau “inconștientul individual”, adică accesarea unor informații care țin de trecut (din alte vieți, din viața intrauterină, din viața aceasta, dar care au fost reprimate) sau de viitor (prin intuiție, flash-uri de inspirație, insight-uri/revelații). Când formează aspecte tensionate, poate indica și un potențial de traumă (evenimente șocante cu impact pe termen lung).
Uranus în Taur (tranzit care durează 7-8 ani) implică o schimbare radicală a modului în care ne raportăm la tot ce ține de energia Taurului: siguranță, nevoi de bază, resurse, valori etc. Gândiți-vă la schimbările majore care au avut loc în 2021, odată cu cele trei careuri dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur (despre care am tot scris anul trecut) și care au dus la reconfigurarea anumitor domenii din viața noastră (un al patrulea careu va mai avea loc și în această toamnă, prin urmare energia respectivă rămâne activă și anul acesta).

▪ Având în vedere natura tuturor arhetipurilor implicate în această conjuncție, ne putem aștepta, în primul rând, la o activare a instinctului nostru de supraviețuire, la propriu sau la figurat. De ce avem nevoie, cu adevărat, pentru a ne simți în siguranță (emoțional sau material) și ce este necesar să facem pentru a ajunge acolo? Care sunt nevoile noastre “de bază” (dincolo de hrană și adăpost, deși în anumite cazuri, putem vorbi și de acestea) și cum ni le putem împlini? În contextul tuturor schimbărilor care au loc, pe ce ne mai putem baza (ca resurse)? Taurul vorbește despre simplitate, prin urmare, în situația în care (poate) nu mai avem la dispoziție toate lucrurile/resursele cu care eram obișnuiți, ce schimbări sunt necesare pentru a ne adapta? Dacă nu mai avem jobul x, relația y sau orice altceva care ne dădea siguranță, cum ne putem reorienta “pentru a supraviețui”?
▪ Apropo de modul în care ne raportăm la propria persoană, acest mod (oricare ar fi acela) se poate schimba radical în această perioadă. Poate o bună perioadă de timp sau chiar “o viață întreagă” ne-am văzut fiind într-un anumit fel (având o anumită profesie, un anumit tipar relațional, anumite nevoi, dorințe, aspirații), iar acum realizăm că, de fapt, acel fel de a fi nu mai are sens pentru noi și simțim nevoia să explorăm cu totul altceva. În anumite situații, “revelațiile” de tipul acesta pot veni ca urmare a unor evenimente din exterior, adică să fim puși în situația de a ne reinventa sau de o lua de la capăt în anumite domenii de viață (chiar dacă nu ne doream noi schimbările respective).
▪ Despre nevoile pe care le avem și, implicit, despre resursele necesare pentru împlinirea acelor nevoi am scris puțin și mai sus. Realitatea este că putem trăi cu mult mai puțin decât am fost învățați în societățile bazate pe consumerism din care facem parte. Cheltuim mult, pe lucruri de care nu avem neapărat nevoie și avem tendința de a confunda binele cu bunăstarea materială sau financiară. Este perfect normal să ne dorim să avem bani, bunuri etc. și să prosperăm la acest capitol, ideea este să depunem aceeași energie și la nivel interior, să ne preocupăm și de alte tipuri de nevoi, cum ar fi cele de natură emoțională, intelectuală sau spirituală. Deoarece, chiar și atunci când realitatea noastră exterioară “se zguduie”, ceea ce am devenit/suntem prin cultivarea acelor nevoi nu ne poate lua nimeni. Altfel spus, resursele noastre interioare (abilitățile, talentele, puterea interioară, cunoașterea etc.) ne pot ajuta să dobândim ulterior noi resurse exterioare, dacă este cazul.
Cu Uranus, Marte și Nodul Nord în Taur putem avea tot felul de insight-uri cu privire la noi mijloace prin care să ne sporim resursele (în general), după cum putem fi puși în situația de a fi nevoiți să (re)învățăm să trăim și cu mai puțin sau să căutăm noi mijloace prin care să ne asigurăm existența, dacă resursele pe care le aveam nu mai sunt disponibile.
▪ Indiferent că vorbim de bani, bunuri, talente, abilități, lucrurile care contează cu adevărat pentru noi în viață (tot ce ține de energia Taurului), putem avea astfel de insight-uri, momente de aha, revelații, vise etc., care să ne ajute să începem sau să încheiem anumite capitole din viața noastră.
▪ În același timp, în anumite cazuri (izolate), mixul Marte/Uranus poate fi extrem de impulsiv, agresiv, șocant și cu un impact emoțional (și nu numai) destul de puternic, în sensul că evenimentele care au loc ne pot afecta exact domeniile de viață care ne dau siguranță și stabilitate (sănătate, relații, job, bani etc.) și ne putem simți ca și cum trebuie să luptăm „pentru însăși viața noastră”.
▪ Cu Nodul Nord acolo, evenimentele respective au un caracter karmic destul de pronunțat, ceea ce înseamnă că nu sunt atât de în controlul nostru pe cât ne-am dori să credem. Dar, avem liber arbitru, în ideea că depinde de noi cum acționăm în această perioadă și cum răspundem/reacționăm la ce se întâmplă în jurul nostru.
▪ Fiind o perioadă cu risc crescut de accidente, să nu ne asumăm riscuri inutile, să evităm să ne punem sănătatea sau viața în pericol, să practicăm sporturi extreme, să conducem cu viteză etc. (nu că în alte dăți ar fi indicat, dar acum cu atât mai puțin), să fim mai atenți la tot ce implică foc, electricitate. În ceea ce privește intervențiile chirurgicale, dacă nu sunt urgențe, ar fi o variantă să optăm pentru o altă perioadă (mai liniștită și mai puțin agresivă/imprevizibilă).
▪ Având în vedere că aceste conjuncții au loc în semnul Taurului (semn de pământ), pot avea loc inclusiv cutremure, alunecări de teren, incendii etc.

Obs. Mercur în Leu, prin careurile făcute cu planetele din Taur și prin opoziția cu Saturn în Vărsător activează această conjuncție și careul Saturn/Uranus, încă de la începutul săptămânii. Se formează astfel o cruce pe semne fixe: Taur, Scorpion, Leu și Vărsător. Dacă avem Soare, Ascendent, Lună sau orice altă planetă în a doua parte a acestor semne vom simți cu atât mai mult aceste tranzite.

Despre Nodurile lunare pe axa Taur/Scorpion am scris în detaliu aici.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 25.07.2022 Venus în Rac în careu cu Jupiter în Berbec (între 24-26.07.2022)
▪ 26.07.2022 Mercur în Leu în careu cu Marte în Taur (între 26-27.07.2022)
▪ 28.07.2022 Lună nouă în Leu
▪ 28.07.2022 Jupiter staționează retrograd în Berbec (va fi retrograd între 28.07-24.11.2022)
▪ 29.07.2022 Mercur în Leu în careu cu Uranus în Taur (între 28-29.07.2022)
▪ 31.07.2022 Mercur în Leu în opoziție cu Saturn retrograd în Vărsător (între 30-31.07.2022)
▪ 31.07.2022 Venus în Rac în careu cu Chiron retrograd în Berbec (între 30.07-1.08.2022)
▪ 31.07.2022 Uranus în conjuncție cu Nodul Nord în Taur (între 27.07-11.08.2022)
▪ 1.08.2022 Marte în conjuncție cu Nodul Nord în Taur (între 31.07-3.08.2022)
▪ 2.08.2022 Marte în conjuncție cu Uranus (între 31.07-3.08.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *