Lună nouă în Leu – 28.07.2022
”Fac tot ce ține de mine pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.”

În data de 28 iulie 2022, la 20:55 (ora României) are loc o Lună nouă în Leu: Luna și Soarele se vor afla în Leu, la 5°38’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină (“ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal (“ciclul lung”).

Luna nouă în Leu – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Soare/Leu reprezintă, așa cum scriam mai sus, energia/forța vieții, vitalitatea, principiul împlinirii/realizării de sine prin exprimarea și manifestarea creativității existente în fiecare dintre noi.
▪ O Lună nouă în semnul Leului ne aduce aminte că avem cu toții un potențial creativ de atins, că putem deveni cu toții “cea mai bună versiune a noastră” (oricare ar fi aceea), atâta timp cât acționăm în direcția respectivă. Altfel, “potențialul” acela care există în fiecare dintre noi rămâne doar la nivel de potențial, la nivel de teorie sau de dorință. Prin urmare, ce putem face “aici și acum” pentru a ajunge la acea versiune (care este work-in-progress o viață întreagă), ce acțiuni putem întreprinde pentru a fi cu un pas mai aproape de ceea ce simțim că putem să devenim?
▪ Pentru că energia Leului este despre a fi văzuți, apreciați, admirați, despre curajul de a ieși în lumina reflectoarelor și a străluci cu tot ce avem mai bun și mai frumos, este un moment excelent pentru a scoate mai mult în evidență acele părți din noi de care ne place, de care suntem mândri și pe care suntem gata să le împărtășim și cu ceilalți (calități, abilități, talente, puncte forte, orice considerăm că avem mai bun și ne reprezintă).
▪ O Lună nouă în Leu vorbește despre plăcerea de a crea, de a experimenta, de a ne juca, despre a aduce mai multă lumină, iubire și bucurie în viețile noastre, despre a trăi cu poftă de viață și nu doar a supraviețui.
▪ În cazul în care simțim că nu ne iubim, că nu ne apreciem sau că avem nevoie tot timpul de validarea cuiva pentru a avea o părere bună despre noi (ca urmare a unor experiențe mai puțin plăcute din copilărie sau din viața de adult care ne-au știrbit încrederea în ce suntem și putem deveni), ce am putea iniția acum pentru a schimba puțin (sau mai mult) lucrurile? Am scris „puțin sau mai mult” deoarece anumite schimbări necesită timp și efort (în funcție de ce avem de lucrat), nu se petrec peste noapte. Însă, cum fiecare pas în această direcție contează, de ce nu am face un prim pas sau încă un pas chiar acum?

Luna nouă în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în trigon cu Jupiter care staționează retrograd în Berbec
▪ Conjuncția dintre Nodul Nord, Uranus și Marte în Taur, în curs de formare

▪ Aspectul armonios dintre Jupiter (expansiune, creștere, dezvoltare, oportunități) și Luna nouă în Berbec sugerează că începuturile asociate cu acest moment de Lună (fie că le inițiem noi, fie că “vin către noi”) sunt unele îmbucurătoare. Deoarece Jupiter este pe punctul de a își începe mișcarea aparent retrogradă, cred că aceste începuturi (sau măcar o bună parte dintre ele) nu vor fi “100% noi”, ci vor avea, mai degrabă, legătură cu niște acțiuni pe care noi le-am întreprins deja în ultima perioadă de timp, cu niște semințe pe care le-am plantat deja. Ca să vă dau un exemplu concret și ușor de înțeles, să spunem că în ultimele săptămâni am tot aplicat pentru diverse joburi și acum aflăm că am trecut de un ultim interviu la firma x și am fost acceptați. Rezultatul este unul îmbucurător, este un început, dar nu a apărut din senin, ci în urma a ceva ce am inițiat (Jupiter în Berbec) deja.
▪ Dacă ne raportăm la situații cu totul noi, în sensul în care dorim să inițiem ceva prin care să fim văzuți, apreciați, să ne punem în valoare etc., să ne promovăm etc. (Leu), lucrurile pot ieși mai bine decât ne așteptăm (chiar dacă nu neapărat așa cum ne așteptăm), prin urmare este important să nu lăsăm ideile pe care le avem la stadiul de idei. Spun asta deoarece cu aspectul de trigon dintre Lună și Jupiter, putem să ne dorim să facem x, y, z sau putem avea tot felul de oportunități, dar să nu facem nimic în direcția respectivă (este un aspect ușor, netensionat, de aceea “mai leneș”, care nu îndeamnă neapărat la acțiune).

▪ Așa cum scriam în analiza săptămânii, pe care o găsiți aici si pe care vă recomand să o citiți, dacă nu ați făcut-o deja, perioada cuprinsă între finalul lunii iulie și începutul lunii august este marcată de conjuncțiile dintre Nodul Nord, Uranus și Marte în Taur.
▪ Foarte pe scurt, cu toată activitatea care există în semnul Taurului, este o perioadă destul de agitată și tensionată, cu multe schimbări rapide, neașteptate și ceva mai greu de gestionat (pentru că, în general, ne place să deținem controlul asupra a ceea ce se întâmplă în vietile noastre și acum putem avea senzația că lucrurile ne scapă de sub control). Conjuncțiile dintre Nodul Nord, Uranus și Marte în Taur vor schimba destul de radical (în anumite cazuri și destul de rapid) modul în care ne raportăm la noi înșine, ce considerăm că este esențial, vital pentru noi, care sunt nevoile noastre de bază și cum ni le împlinim, modul în care ne raportăm la resursele pe care le avem (cât avem, de unde avem, pe ce cheltuim, pe ce ne putem baza). Adică, ne vor activa “instinctul de supraviețuire”. Cu atâta agitație în jurul nostru, ne putem simți suprasolicitați fizic și nervos, stresați, agitați. Tocmai de aceea este important să facem tot ce putem pentru a ne echilibra (exerciții de respirație, meditație, yoga, mișcare fizică, exerciții, plimbări sau orice altă variantă funcționează pentru noi).
▪ Deși Luna nouă în Leu nu face aspecte cu cei trei, nu putem ignora contextul general în care ne aflăm.
Adică, chiar dacă evenimentele care țin strict de această Lună nouă sunt unele armonioase, contextul general fiind atât de imprevizibil, putem să ne lăsăm prinși în “nebunia” perioadei și să nu mai vedem posibilitățile, oportunitățile pe care le avem (un motiv în plus pentru a încerca să ne echilibrăm, să respirăm, să ne liniștim puțin).
▪ Fac o paranteză necesară pentru înțelegerea contextului general. Arhetipal vorbind, între Taur și Leu există un aspect de careu, foarte relevant pentru modul în care noi ca indivizi funcționăm (în general):
– Dacă avem o relație bună cu noi, nu ne punem problema supraviețuirii, avem nevoile de bază acoperite și resursele necesare traiului zilnic, suntem conștienți de valoarea noastră și ne putem baza pe noi înșine pentru a obține lucrurile de care avem nevoie în viață (suntem “autosuficenți”/Taur), atunci ne putem trăi viața cu bucurie și ne va veni mai ușor să ne preocupăm de versiunea noastră cea mai bună, de tot ce putem deveni (Leu). În schimb, dacă nevoile de bază nu ne sunt împlinite și simțim că doar ne chinuim să supraviețuim (Taur), nici nu ne vom mai pune problema să ieșim în lumina reflectoarelor (Leu), pentru că vom avea cu totul alte priorități. Cât de mult ne iubim (Leu), depinde, așadar, de cât de solidă ne e “fundația” (Taur).
– În același timp, tot ceea ce facem cu pasiune, cu bucurie, cu creativitate și în mod constant și perseverent (Leu) poate să contribuie la realizarea unei fundații mai solide (Taur): o relație mai bună cu noi, mai multe resurse, o viață mai valoroasă.
▪ Am făcut această parenteză deoarece, în contextul în care fundația ne e “zgâlțâită” în această perioadă (cu tot ce se întâmplă în semnul Taurului) și suntem pe punctul de a construi una nouă (chiar dacă momentan nu realizăm exact ce și cum va fi), cred că Luna nouă în Leu (deși nu face aspecte exacte cu planetele din Taur), prin oportunitățile pe care ni le oferă, prin începuturile care au loc sau prin insight-urile pe care le avem, va avea o contribuție semnificativă, pe termen mai lung, la redesignul “fundației” noastre. Adică, ne va ajuta să ne îmbunătățim relația cu noi înșine, să ne reorientăm către ceea ce contează cu adevărat pentru noi și să trăim o viață mai în acord cu noi și cu valorile noastre. Poate este doar un pas mic cel pe care îl facem acum, dar mă îndoiesc că ni se va părea lipsit de importanță atunci când vom privi în urmă.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *