Astrele în perioada 18-24.07.2022.
”Blândețea și compasiunea sunt o alegere.”

Săptămâna aceasta doi dintre jucătorii de pe bolta cerească schimbă semnele zodiacale în care se află și un altul își începe mișcarea retrogradă: Soarele și Mercur intră în Leu, iar Chiron staționează retrograd în Berbec.

Luni, Soarele în Rac va fi în trigon cu Neptun Rx în Pești, iar Mercur în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn.
▪ Într-o anumită măsură, se păstrează atmosfera de la finalul săptămânii trecute, în sensul în care este o zi
bună pentru a reflecta la nevoile noastre emoționale și pentru a discuta deschis despre ele.
▪ Numai că, este important să fim puțin mai atenți la cum facem asta, pentru că putem avea tendința să ne lăsăm copleșiți de ceea ce simțim și să luăm totul foarte personal, dacă observăm că nevoile noastre nu sunt împlinite în interacțiunile pe care le avem.
▪ Pentru unii dintre noi, discuțiile pot fi ceva mai intense și pot stârni chiar senzații de frică, de anxietate. Dacă ne regăsim în acest scenariu este important să ne întoarcem atenția către momentul prezent și să încercăm să vedem dacă ceea ce simțim acum are legătură într-adevăr cu ce se întâmplă “aici și acum” sau reacționăm de fapt la ceva similar care s-a întâmplat în trecutul nostru.
▪ Este o zi în care este important să ne aducem aminte că este spre binele nostru să fim responsabili față de tot ceea ce ține de noi: de la modul în care răspundem la evenimentele care au loc (în loc să reacționăm pe pilot automat) și până la a ne trata cu blândețe și compasiune (fie că ne raportăm la trecut, fie că ne raportăm la prezent).

Tot luni, Venus intră în Rac, unde va rămâne până spre mijlocul lunii august.
▪ Este o perioadă în care, atât când ne raportăm la noi înșine, cât și când ne raportăm la relațiile pe care le avem, vom pune mai mult accentul pe nevoia de a ne simți “acasă”, oriunde ne aflăm, protejați și în siguranță (mai ales din punct de vedere emoțional).
▪ Orice activitate care simțim că “ne hrănește” din punct de vedere emoțional, material sau spiritual, că ne dă o senzație de bine și de confort este binevenită.
▪ La nivel de relații, dacă simțim că suntem unde trebuie, ne poate veni mai ușor să ne exprimăm sentimentele față de partenerii noștri, să comunicăm cu ei și să facem tot felul de lucruri împreună, menite să ne apropie și mai mult și să consolideze relațiile respective. În general, putem avea tendința să îi protejăm mai mult, să le acordăm mai multă atenție și, în general, să ne preocupăm mai mult de binele lor și, implicit, de binele acelor relații. Bineînțeles, ne vom simți foarte bine în relațiile în care există o reciprocitate, în care partenerii noștri sunt la fel de sensibili și de receptivi la nevoile noastre.
▪ Să fim atenți, însă, că putem reacționa foarte ușor la tot ce se întâmplă în jurul nostru și că orice gest care ne atinge anumite butoane sensibile (chiar și fără intenție) ne poate face să ne retragem în carapacea noastră sau să reacționăm pasiv-agresiv. Prin urmare, dacă ceva ne nemulțumește, să încercăm să discutăm cât mai deschis cu partenerii noștri, în loc să așteptăm “să ghicească” ei ce ne-a deranjat.

Marți, Chiron staționează retrograd în Berbec (va fi retrograd până pe 23 decembrie).
▪ Chiron retrograd în Berbec are legătură cu reevaluarea anumitor răni, vulnerabilități pe care le avem cu privire la modul în care acționăm sau cu însăși capacitatea noastră de a acționa. Adică, cu reevaluarea unor situații în care poate nu am avut suficient curaj să acționăm, în care nu ni s-a permis să acționăm sau în care ceva din structura noastră fizică nu ne-a permis să facem tot ceea ce ne-am fi dorit să facem.
▪ Chiron vorbește despre vindecarea acestor răni, iar Chiron retrograd despre căutarea a noi mijloace prin care această vindecare să poată avea loc. Numai că vindecarea în acest caz nu înseamnă neapărat “rezolvarea” unor situații (în sensul de a le șterge cu buretele, ca și când nu s-ar fi întâmplat), cât mai degrabă acceptarea a ceva ce nu poate fi schimbat și transformarea acelor experiențe dureroase din trecut în niște daruri pe care să le putem folosi ulterior, atât pentru noi, cât și pentru alții care se confruntă cu situații similare. Astfel de daruri, de exemplu, sunt înțelepciunea pe care o putem căpăta în urma unor astfel de experiențe, precum și un mod mult mai profund de a ne raporta la viață: nu poți aprecia cu adevărat frumusețea și complexitatea vieții dacă nu ai cunoscut și suferința, după cum nu poți avea compasiune față de alții până nu ai învățat să ai compasiune față de tine însuți.
▪ Revenind la Chiron Rx în Berbec și la eroul rănit din noi, cum ne putem schimba abordarea față de rănile noastre? Unde este cazul să luăm atitudine, să ne recăpătăm curajul și să luptăm pentru ce ne dorim și unde este cazul să facem, pur și simplu, pace cu rănile noastre (să le acceptăm ca atare, să le integrăm, să aducem mai multă alinare), pentru a nu le lăsa să ne împiedice pe viitor să ducem o viață cât mai împlinită?

Tot marți, Mercur intră în Leu, unde va rămâne până pe 4 august.
▪ Este o perioadă în care ne va veni mai ușor să ne exprimăm și să ne manifestăm creativitatea, să ne punem în valoare și “să strălucim”, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. Implicit, vom simți mai mult nevoia să fim văzuți și apreciați pentru ceea ce spunem și facem, să ni se recunoască meritele, talentele, realizările etc.
▪ Ne putem susținem punctele de vedere cu mai multă încredere și putem fi mult mai convingători cu privire la ceea ce transmitem.
▪ Ne putem orienta mai mult către activități care ne fac plăcere, care ne aduc bucurie. Chiar și în zona profesională putem obține rezultate mai bune dacă reușim să îmbinăm “utilul cu plăcutul”, dacă realizările noastre sunt recunoscute de către ceilalți (ne vom simți mai motivați).
▪ În raport cu ceilalți, putem fi foarte generoși, atâta timp cât ne simțim, la rândul nostru, apreciați.
▪ Atenție la orgolii în această perioadă, la tendința de a ne impune autoritatea (Leul este orientat către sine însuși), precum și la această nevoie, uneori exagerată, de a primi aprecierea celorlalți. Puțină obiectivitate (Vărsătorul ca semn opus Leului) este binevenită.

Miercuri, Soarele în Rac va fi în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn.
▪ La nivel interior, putem simți această opoziție ca pe o tensiune între nevoie noastre emoționale (copilul din noi) și ceea ce “trebuie” să facem (adultul din noi).
▪ De asemenea, putem simți că evenimentele care au loc în exterior au un impact emoțional destul de puternic asupra noastră și aduc la suprafață anumite trăiri, emoții, gânduri pe care le-am mai experimentat în trecut, când am fost expuși unor situații similare. Așa cum scriam și în cazul opoziției Mercur/Pluto de luni, este important să rămânem în momentul prezent și să ne asigurăm că răspundem evenimentelor de acum și nu reacționăm pe pilot automat.
▪ În interacțiunile pe care le avem cu ceilalți putem asista la tot felul de jocuri de putere, la tendința de a ne impune autoritatea unii asupra altora, de a ne domina reciproc, inclusiv la tendința de a manipula prin cuvinte pentru a obține ce ne dorim.
▪ Prin urmare să fim ceva mai atenți la comportamentele noastre și la ale celorlalți, să nu reacționăm la primul impuls (să nu ne lăsăm copleșiți de ceea ce simțim) și să tratăm situațiile respective cu cât mai multă maturitate, având grijă de binele nostru, dar fără a ignora ce se întâmplă și cu restul (adică, să încercăm, atât cât putem, să ajungem la un echilibru).

Vineri, Soarele intră în semnul Leului, unde va rămâne până pe 23 august.
▪ Soarele reprezintă principiul împlinirii potențialului nostru creativ și va fi în Leu, semnul pe care îl guvernează.
▪ Este o o perioadă foarte bună pentru a ne reaminti că avem cu toții un potențial creativ de atins și că putem ajunge să ne împlinim acel potențial (să devenim tot ce putem să devenim), atâta timp cât acționăm în direcția respectivă și nu îl lăsăm să se irosească.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru a scoate mai mult în evidență și pentru a lucra cu acea parte din noi pe care o considerăm “cea mai valoroasă” (calități, trăsături, abilități, orice considerăm că ne reprezintă).
▪ În ceea ce privește nevoia de a primi recunoaștere și validare din exterior (specifică acestui arhetip), este ceva perfect firesc, numai că, dacă noi nu ne iubim și nu ne apreciem pentru ceea ce suntem, vom căută mereu iubirea/validarea în afara noastră și, indiferent cât vom primi, niciodată nu ne va fi îndeajuns. Sau, vom face “orice” pentru a primi această validare (manifestările distorsionate ale acestui arhetip).
Prin urmare, înainte de a aștepta să primim recunoaștere de la ceilalți, ce putem face noi pentru a fi mai mulțumiți de propria persoană?

Sâmbătă, Mercur în Leu va în trigon cu Jupiter în Berbec.
▪ Este o zi în care, dacă ne propunem să facem ceva, lucrurile pot să curgă destul de natural, iar rezultatele să fie unele care să ne bucure.
▪ Este o zi bună pentru deplasări, excursii sau, pur și simplu, pentru a petrece timp cu prietenii, pentru relaxare și socializare.
▪ În general, vom fi destul de optimiști, joviali, încrezători în forțele proprii.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 18.07.2022 Soare în Rac în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 17-19.07.2022)
▪ 18.07.2022 Venus intră în Rac (între 18.07-11.08.2022)
▪ 18.07.2022 Mercur în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn (între 17-18.07.2022)
▪ 19.07.2022 Chiron staționează retrograd în Berbec (va fi retrograd între 19.07-23.12.2022)
▪ 19.07.2022 Mercur intră în Leu (între 19.07-4.08.2022)
▪ 20.07.2022 Soare în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn (între 19-21.07.2022)
▪ 22.07.2022 Soarele intră în Leu (între 22.07-23.08.2022)
▪ 23.07.2022 Mercur în Leu în trigon cu Jupiter în Berbec (între 23-24.07.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *