Jupiter în Berbec: mai-octombrie 2022; decembrie 2022-mai 2023.
“În fiecare dintre noi stă ascuns un erou. Totul e să îi dăm glas și să îl lăsăm să se manifeste.”

Pe 11.05.2022 Jupiter intră în semnul Berbecului, pe care îl va tranzita în perioadele mai-octombrie 2022, respectiv decembrie 2022-mai 2023.

Momente-cheie

▪ 11.05.2022 – Jupiter intră în Berbec
▪ 28.07.2022 – staționează retrograd în Berbec
▪ 28.10.2022 – Jupiter intră din nou în Pești
▪ 23.11.2022 – staționează direct în Pești
▪ 20.12.2022 – Jupiter intră din nou în Berbec, unde va rămâne până pe 16.05.2023

Pentru a putea înțelege ce presupune tranzitul lui Jupiter în Berbec, este important să înțelegem mai întâi ce semnifică cele două arhetipuri implicate în acest tranzit, din perspectivă evolutivă.

Arhetipul Jupiter

▪ Este corelat cu ideea de creștere, expansiune, dezvoltare (la nivel spiritual, mental, material);
▪ Încercarea de a înțelege lumea/Universul din care facem parte dintr-o perspectivă metafizică, cosmologică, spirituală, religioasă etc., de a da un sens vieții;
▪ Formarea unui sistem de credințe și convingeri după care ne ghidăm (“adevărurile personale”);
▪ Utilizarea intuiției pentru înțelegerea unor concepte teoretice, abstracte, care nu pot fi (sau pot fi doar parțial) explicate prin logică și rațiune;
▪ Manifestări “distorsionate”: tendința de a exagera; înfrumusețarea, trunchierea adevărului, minciuna pentru a ne susține cauzele; neacceptarea altor “adevăruri”, convingeri, credințe; dogmatism, fanatism.

Arhetipul Berbec

▪ Este asociat cu nevoia de a acționa instinctiv pentru a ne împlini dorințele (focus pe propria persoana); curaj, determinare, spirit de luptător;
▪ Învățarea prin “încercare și eroare”, în funcție de rezultatele obținute și de feedback-ul primit (accentul se pune pe inițierea de acțiuni și nu neapărat pe finalizarea acestora);
▪ Ideea de pionierat; deschizător de drumuri; erou;
▪ Nevoia de libertate și de independență pentru a ne putea manifesta;
▪ Sexualitate (instinct, dorințe).
▪ Manifestări “distorsionate”: narcisism, egoism, dezinteres față de dorințele/nevoile altora; mânie, agresivitate verbală și/sau fizică (dacă dorințele nu sunt împlinite sau dacă libertatea este îngradită).

Jupiter în Berbec – câteva direcții generale

▪ Jupiter petrece aproximativ un an în fiecare dintre cele 12 semne zodiacale, iar revenirea sa în semnul Berbecului (cel dintâi semn zodiacal) reprezintă deschiderea unui nou ciclu de 12 ani în ceea privește modul în care ne raportăm la lumea în care trăim și la lucrurile care dau sens vieții noastre.
▪ Cu Jupiter în Pești (ultimul semn zodiacal, unde s-a aflat Jupiter până acum), sistemul nostru de credințe și convingeri a intrat într-un proces de curățenie generală, cu scopul de a elimina anumite credințe și convingeri limitative, de care nu mai aveam nevoie și care ne împiedicau să evoluăm. De multe ori, trecerea de la “vechiul sistem de credințe și convingeri” către „noul sistem de credințe și convingeri” se face printr-o perioadă marcată de haos, ambiguitate, poate chiar deznădejde, pentru că, pierzând acele elemente pe care le consideram importante, de care eram atașați și în care credeam, nu mai am mai știut în ce să mai credem și ce mai are sens pentru noi. Ei bine, cu Jupiter în Berbec a venit vremea să ne împrospătăm acest sistem de credințe și covingeri, să descoperim noi lucruri în care să credem, care să ne motiveze și care să dea sens vieții noastre. Evident, toate acestea vor deveni “adevărurile” noastre, pe care le vom susține cu îndârjire și pentru care vom lupta, dacă este cazul.
▪ Jupiter înseamnă creștere și expansiune, iar Berbecul orientare către propria persoană (instinctul de a deveni ceea ce putem să devenim), prin urmare, pe parcursul acestui tranzit putem găsi în noi înșine mai mult curaj și mai multă determinare, care să ne ajute să obținem ceea ce ne dorim să obținem sau măcar să încercăm. Spun “să încercăm” pentru că vom avea ocazia să ne dăm seama dacă ceea ce ne propunem este și bun pentru noi, în funcție de rezultatele pe care le obținem sau de feedback-ul pe care îl obținem de la ceilalți. De exemplu, dacă rezultatul nu este cel scontat, putem să căutăm noi mijloace de o obține rezultatul dorit (să schimbăm strategia, să acționăm diferit) sau efectiv să ne schimbăm atitudinea față de acel obiectiv (să realizăm că ceea ce ne-a stârnit inițial interesul nu ne mai pare la fel odată obținut).
▪ Gândiți-vă la un deschizător de drumuri, la cineva care a avut curajul să facă ceva ce nu s-a mai făcut înainte, la un erou, la un lider în cel mai bun sens al termenului. Cu Jupiter în Berbec avem ocazia să redescoperim eroul existent în fiecare dintre noi, să ne depășim anumite limite personale, să ne luăm viața în propriile mâini și să acționăm așa cum considerăm că este cel mai bine pentru noi. În sens pozitiv, avem ocazia să folosim această energie și în folosul celorlalți, pentru a-i inspira, pentru a-i motiva, pentru a le insufla curajul de care au nevoie.
▪ Deoarece Jupiter în Berbec vine cu o energie proaspătă, o energie a intrării pe un teren necunoscut, a descoperirii de noi direcții către care să ne îndreptăm, acest tranzit poate fi însoțit și de o anumită nesiguranță, cât se poate de firească (pentru că nu știm încă unde ne vor duce aceste noi direcții, cum vom proceda, care e cea mai bună strategie etc.).
▪ În casele din harta natală/domeniile tranzitate de Jupiter, ne putem bucura de o serie de oportunități care să ne ajute să creștem, să ne dezvoltăm, dar este important să reținem că nu orice aparentă “oportunitate” înseamnă cu adevărat creștere sau dezvoltare. Tocmai de aceea este important să nu ne aruncăm cu capul înainte (atenție la tendința de a exagera specifică lui Jupiter), să analizăm puțin detaliile înainte de a da curs acelor oportunități și, mai ales, să ne ascultăm intuiția (Jupiter) și instinctul (Berbec). O cale simplă de a face asta este să fim receptivi la mesajele pe care trupul nostru ni le transmite cu privire la acele oportunități (să vedem dacă simțim bucurie, încântare, entuziasm, sau, mai degrabă, frică, anxietate). Mintea analitică ne poate juca feste și poate găsi justificări nenumărate pentru a face sau nu x sau y, dar trupul nostru știe destul de bine răspunsurile. Ca un exemplu concret, gândiți-vă la oamenii pe care i-ați cunoscut de-a lungul timpului și pe care, teoretic, nu aveați motive să îi respingeți (motive “raționale”), dar în legătură cu care intuiția v-a transmis că ar fi mai bine să stați deoparte și ce s-a întâmplat pentru că nu ați ascultat-o. Este o diferență foarte mare între teama firească de nou/necunoscut și senzația de respingere, încercați să faceti distincție între cele două.
▪ Și tot referitor la oportunitățile asociate cu Jupiter, de multe ori, înainte de a beneficia de anumite oportunități, înainte de a asista la o creștere în domeniile respective, este necesar să facem puțină curățenie, adică să înlăturăm elementele care nu ne mai sunt necesare sau care împiedică tocmai creșterea respectivă. De aceea, mai ales începutul acestui tranzit poate fi corelat, în anumite cazuri, cu o pierdere (evident, o simțim ca pe o pierdere dacă nu inițiem noi “curățenia” respectivă și o fac alții în locul nostru).
▪ Deoarece Berbecul guvernează dorințele noastre și modul în care acționăm pentru a ne împlini aceste dorințe, putem constata și la aceste capitol (ca și în cazul convingerilor/credințelor pe care le avem) o schimbare destul de puternică. Ceea ce ne doream și ne motiva înainte acum poate să nu ne mai stârnească interesul: putem descoperi că avem cu totul alte dorințe și că suntem capabili de mult mai multe pentru a încerca să transformăm acele dorințe în realitate (de mai mult curaj, de mai multă determinare, de mai multă forță, putere etc.).
▪ Acest tranzit va accentua (Jupiter) nevoia de libertate (Berbec), necesară pentru a acționa în direcțiile noi care se deschid în fața noastră. Iar dacă simțim că această libertate ne este îngrădită, putem avea tendința să înlăturăm din viețile noastre “sursele de îngrădire” (ceea ce ne împiedică să acționăm așa cum dorim, când dorim, cum dorim). Gândiți-vă la un personaj pe care îl considerați un erou, un deschizător de drumuri, un model bun de lider etc. Ce s-ar fi întâmplat dacă acel personaj ar fi ținut cont de toate sfaturile primite (de a nu risca, de a merge în continuare pe un teren “sigur”), dacă ar fi făcut prea multe compromisuri, dacă nu și-ar fi ascultat vocea interioară și nu ar fi acționat în consecință? Și acum încercați să aplicați aceleași principii în viețile voastre.
▪ Acest tranzit va avea un impact și asupra relațiilor noastre (Balanța ca punct de polaritate pentru Berbec) în sensul în care dorințele, nevoile noastre în materie de relație vor începe și ele să se schimbe. Și aici vom simți nevoia de mai multă libertate, să nu ne simțim limitați, restricționați de către partenerii noștri, să avem parteneri care să ne susțină în demersurile noastre și care să își prețuiască, la rândul lor, propria libertate.

Posibile manifestări distorsionate:
▪ Tendința de a ne impune convingerile, credințele, adevărurile personale, cauzele “cu forța” și de a le ignora/respinge pe restul;
▪ Egocentrism, egoism în raport ceea ce își doresc sau au nevoie alții;
▪ Exprimarea trăirilor “negative” într-o manieră distructivă sau agresivă, față de noi înșine sau față de ceilalți; mânie, agresivitate verbală și/sau fizică;
▪ Inițierea de relații și menținerea lor atâta timp cât nevoile noastre sunt împlinite (pe modelul “mă simt atras de x, îl am, mă plictisesc (pentru că nu mai e nimic de cucerit), renunț la x, mă simt atras de y…și tot așa”).

Cum ne impactează la nivel individual tranzitul lui Jupiter în Berbec

▪ Jupiter va tranzita una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (cea care stă sub semnul Berbecului) și va impacta domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc tranzitul), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Să ne fie acest tranzit aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.
……………….

Berbec (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Taur (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Gemeni (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Rac (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Leu (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Fecioară (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Balanță (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Scorpion (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Săgetator (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Capricorn (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Vărsător (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Pești (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde.

fb-share-icon0

6 comentarii la „Jupiter în Berbec: mai-octombrie 2022; decembrie 2022-mai 2023.
“În fiecare dintre noi stă ascuns un erou. Totul e să îi dăm glas și să îl lăsăm să se manifeste.””

  1. Sunt în zodia Berbec și Îmi place foarte mult ce ați scris aici.sunt născut la data de 21.03.1981.Va mulțumesc frumos.

  2. Excelent articolul!

    O întrebare doresc să adresez. Pentru o fecioară cu ascendent în capricorn, jupiter va expansiona două case complicate, din câte am citit. Casa a 8 a, prin soare, si casa a 4-a, prin ascendent. Ce se intampla daca luna e chiar in berbec in casa a 4 a în harta natală? Plus ca, guvernatorul hartii, saturn, e in balanta conjunct cu mercur, jupiter si pluto. Ca asta inca nu imi e clar si mi-e teama!

    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *