Astrele în perioada 4-10.04.2022.
”Croitorul iscusit măsoară de șapte ori și taie o dată.
Acționează strategic, nu impulsiv!”

Săptămâna aceasta este marcată de conjuncția Marte/Saturn în semnul Vărsătorului și de aspectul tensionat pe care cei doi îl fac cu axa Nodurilor lunare, precum și de conjuncția în curs de formare dintre Jupiter și Neptun în semnul Peștilor (exactă la începutul săptămânii următoare) și de aspectele armonioase pe care cei doi le fac cu aceeași axă a Nodurilor lunare.
Prin urmare, evenimentele care au loc săptămâna aceasta sunt o continuare a celor de la finalul lunii martie, iar efectele vom continua să le simțim pe aproape tot parcursul lunii aprilie.

Astfel, după ce săptămâna trecută Venus l-a întâlnit pe Saturn în Vărsător și a format un careu (aspect tensonat) cu axa nodurilor lunare (axa Taur/Scorpion), săptămâna aceasta Marte va face același lucru.
Conjuncția Marte/Saturn, precum și careul dintre Marte și axa Nodurilor lunare sunt exacte marți (efectele le simțim în prima parte a săptămânii), iar careul dintre Saturn și axa Nodurilor lunare este exact lunea următoare (efectele le simțim în special în primele trei săptămâni din aprilie).
▪ Cu mixul Marte/Saturn în Vărsător avem ocazia să ne îndreptăm toată energia, forța, determinarea (Marte) în direcția împlinirii unor scopuri, obiective (Saturn), care ne reflectă individualitatea, unicitatea, felul specific de a fi, care sunt importante și relevante pentru noi ca indivizi (Vărsător).
▪ Pe de altă parte, putem simți nevoia “să ne unim forțele” cu cele ale unor persoane pe care le considerăm “pe lungimea noastră de undă”, cu care avem preocupări, interese, obiective sau cauze comune.
▪ În general, atmosfera poate fi una de rebeliune, de revoltă, în special dacă ceea ce ne dorim noi (Marte) intră în conflict cu anumite reguli, restricții care ne sunt impuse (de către anumite persoane cu autoritate din viața noastră, reprezentanți ai unor instituții etc. (Saturn)).
▪ Deoarece Marte este în careu cu axa Nodurilor lunare, sunt doua aspecte importante pe care ar fi util să le avem în vedere: tendința către agresivitate (a noastră sau a altora cu care interacționăm) și, la polul opus, tendința de a nu ne exprima suficient voința, de a nu acționa (de a îi lăsa pe alții să acționeze în locul nostru, să ia decizii pentru noi etc.).
▪ În același timp, deoarece Saturn va fi și el în careu cu axa Nodurilor lunare la începutul săptămânii următoare (aspectul exact este pe 11 aprilie), este important să dăm dovadă de maturitate și de disciplină, să nu acționăm “la întâmplare”, să nu luăm decizii pripite, negândite, în special dacă ne raportăm la ceea ce ne dă stabilitate/siguranță emoțională, materială, financiară (Nodul Nord în Taur). Idem dacă ne raportăm la relațiile noastre de cuplu (Nodul Sud în Scorpion). Adică să ne asumăm rolul nostru, contribuția noastră în desfășurarea evenimentelor care au loc, să nu așteptăm ca alții să rezolve ce avem noi de rezolvat și să nu căutăm “țapi ispășitori” dacă lucrurile nu se întâmplă așa cum ne-am dori noi să se întâmple.
▪ Prin urmare, mixul Marte/Saturn în careu cu axa Nodurilor lunare este o invitație către acțiune, decizii, schimbare (Marte), dar făcute inteligent, strategic, matur, asumat (Saturn). Forța și agresivitatea nu sunt soluții, oricât de tentați am putea fi să reacționăm astfel, după cum nici neluarea de atitudine, pasivitatea sau victimizarea nu ne vor ajuta foarte mult.
▪ Dincolo de evenimentele concrete care au loc, pentru unii dintre noi această perioadă poate fi destul de apăsătoare, grea, intensă emoțional (poate fi marcată de frică, anxietate etc.), prin urmare este important, dacă ne regăsim în acest scenariu, să facem tot ce putem pentru a ne simți mai bine, pentru a ne liniști, pentru a ne calma (orice activitate care ne poate ajuta în acest sens este binevenită, la fel și discuțiile cu persoane apropiate, în care avem încredere).
Despre Nodurile lunare am scris aici.

Tot marți, Venus va părăsi semnul Vărsătorului și va intra în Pești, unde va rămâne până pe 2 mai, ceea ce va mai îmblânzi puțin atmosfera (nu va mai fi în careu cu axa Nodurilor). La nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de cuplu), cu Venus în Pești vom fi mai blânzi, mai toleranți, mai înțelegători și mai deschiși către nevoile celorlalți.

Joi și vineri, Mercur în Berbec va fi în sextil cu Saturn și cu Marte în Vărsător, activând conjuncția celor doi despre care scriam mai sus. În sens pozitiv, vom simți probabil mai tare nevoia să ne exprimăm punctele de vedere cu privire la schimbările pe care ne dorim să le facem, putem fi destul de hotărâți și de convingători în interacțiunile pe care le avem, după cum putem primi și câteva sfaturi utile, care să ne ajute să obținem ceea ce ne dorim. Vorbele vor fi aliniate cu acțiunile noastre, atenție, însă, la modul în care acționăm, pentru ce luptăm, ce ne dorim să schimbăm (Marte/Saturn) și cum transmitem toate acestea (Mercur).

Jupiter și Neptun, la un pas de conjuncția lor exactă (care va avea loc săptămâna următoare și despre care voi scrie în următoarea astro-poveste) se află în relații armonioase cu axa Nodurilor lunare până spre jumătatea acestei luni. Pentru Neptun, aspectul exact de sextil cu Nodul Nord în Taur și de trigon cu Nodul Sud în Scorpion a avut loc săptămâna trecută, iar pentru Jupiter aceleași aspecte se formează (sunt exacte) săptămâna aceasta, vineri. Deoarece Jupiter amplifică energia neptuniană, reiau mai jos un fragment din analiza săptămânii anterioare, pe care o găsiți aici:
▪ Putem găsi în noi înșine mai multă înțelegere și compasiune cu privire la anumite situații din trecut care au fost mai dificile, în care poate nu am avut suficientă încredere în noi, în care ne-am simțit vulnerabili sau răniți.
▪ Trecutul nu îl putem schimba, dar ne putem schimba oricând perspectiva asupra sa, singuri sau ajutați de cineva în care avem încredere, iar această schimbare să ne ajute să mergem mai departe cu inima mai ușoară. Diferite forme de terapie sau consiliere, începute acum, pot avea rezultate foarte bune, ne pot ajuta să devenim mai conștienți de modul în care trecutul ne-a influențat sau ne influențează încă acțiunile și deciziile. Toate acestea cu scopul de a ne bucura de un viitor caracterizat de mai multă încredere în ceea ce suntem și putem realiza.
▪ În relațiile de cuplu, dacă suntem “acolo unde trebuie”, poate fi o perioadă în care să simțim nevoia de mai multă apropiere, de mai multă căldură și sensibilitate. Pe de altă parte, dacă relațiile noastre au fost mai dureroase, avem ocazia să ne judecăm mai puțin aspru pentru ceea ce a fost (fie pentru faptele noastre, fie pentru că am permis anumite lucruri) și să începem să ne concentrăm mai mult pe ce este necesar să schimbăm la noi, astfel încât să minimizăm șansele de a repeta aceleași scenarii iar și iar.

Duminică, cu aspectul tensionat dintre Mercur în Berbec și Pluto în Capricorn (de careu), interacțiunile pe care le avem cu ceilalți pot deveni ceva mai aprinse. Putem asista la tendința de a ne impune autoritatea unii asupra celorlalți, de a domina sau manipula pentru a obține ce ne dorim. De asemenea, tot felul de informații pot ieși la suprafață, informații care să ne facă să ne simțim destul de vulnerabili și, implicit, să încercăm să ne mascăm vulnerabilitatea printr-o atitudine ceva mai agresivă. Dacă ceva ne deranjează, este perfect normal să spunem și să încercăm să schimbăm acel ceva, doar să fim ceva mai atenți la cum facem asta.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 5.04.2022 Marte în conjuncție cu Saturn în Vărsător (între 3-6.04.2022)
▪ 5.04.2022 Marte în Vărsător în careu cu Nodurile lunare (între 4-7.04.2022)
▪ 5.04.2022 Venus intră în Pești (între 5.04-2.05.2022)
▪ 7.04.2022 Mercur în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător (între 7-8.04.2022)
▪ 8.04.2022 Mercur în Berbec în sextil cu Marte în Vărsător (între 8-9.04.2022)
▪ 8.04.2022 Jupiter în Pești în sextil cu Nodul Nodul Nord în Taur și în trigon cu Nodul Sud în Scorpion (între 3-12.04.2022)
▪ 10.04.2022 Mercur în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn
▪ 11.04.2022 Saturn în Vărsător în careu cu Nodurile lunare (între 1-20.04.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *