Astrele în perioada 28.03-3.04.2022.
”Privește în urmă cu blândețe și compasiune la cel ce ai fost!”

Săptămâna aceasta este activată axa nodurilor lunare (axa Taur/Scorpion, pe care se produc eclipsele în 2022) și avem și o Lună nouă în Berbec.

Chiar la începutul săptămânii, luni, se produce conjuncția exactă Venus/Saturn în semnul Vărsătorului.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru a reflecta, cu maximă seriozitate, la nevoile noastre de bază, la ce considerăm important, valoros, poate chiar vital, pentru noi; la atitudinea pe care o avem cu privire la resursele noastre (emoționale, materiale, spirituale), la bunurile pe care le deținem etc.
▪ Totodată, este o perioadă foarte bună pentru a ne gândi la relația pe care o avem cu noi înșine (stima, iubirea de sine, respectul față de propria persoană), precum și la relațiile cu cei din jurul nostru.
▪ “Scopul” acestei introspecții este de a vedea în ce măsură modul în care ne raportam la cele de mai sus (la noi sau la alții, la bunuri, la bani etc.) ne reprezintă și în ce măsură este, de fapt, rezultatul felului în care am fost învățați să gândim sau să ne comportăm (în familie sau în mediul în care trăim) și, mai departe, să vedem ce schimbări (mai mici sau mai mari) am putea face la acest capitol, pentru a ne simți mai mulțumiți și mai împăcați cu noi înșine.
▪ Deoarece vorbim de Saturn, cuvintele-cheie sunt seriozitate, asumare, responsabilitate. Lucrurile nu vin “de la sine”, este necesar să facem ce ține de noi pentru a îmbunătăți aspectele pe care le dorim îmbunătățite, să depunem efort, să ne străduim și, în același timp, să acceptăm faptul că orice schimbare presupune timp (deci răbdarea și perseverența sunt, de asemenea, esențiale). Mai mult, să înțelegem că nu tot ceea ce ne dorim este neapărat și posibil (în acest moment sau în general), prin urmare, să avem înțelepciunea de a face pace cu ceea ce nu putem schimba (pentru simplul fapt că nu este în puterea noastră).
▪ În altă ordine de idei, este o perioadă în care putem da dovadă de foarte multă ambiție, determinare și forță de muncă pentru a duce la bun sfârșit un proiect sau orice am avea de realizat. De altfel, contextele în care ne vom afla pot fi de așa natură încât să fie nevoie să ne ocupăm de tot felul de sarcini, fie că ne dorim în mod deosebit asta sau nu.

De la jumătatea lunii martie și până înspre jumătatea lunii aprilie, Neptun formează un aspect armonios cu axa nodurilor lunare, aspect care este exact săptămâna aceasta, marți. În această perioadă:
▪ Putem găsi în noi înșine mai multă înțelegere și compasiune cu privire la anumite situații din trecut care au fost mai dificile, în care poate nu am avut suficientă încredere în noi, în care ne-am simțit vulnerabili sau răniți.
▪ Trecutul nu îl putem schimba, dar ne putem schimba oricând perspectiva asupra sa, singuri sau ajutați de cineva în care avem încredere, iar această schimbare să ne ajute să mergem mai departe cu inima mai ușoară. Diferite forme de terapie sau consiliere, începute acum, pot avea rezultate foarte bune, ne pot ajuta să devenim mai conștienți de modul în care trecutul ne-a influențat sau ne influențează încă acțiunile și deciziile. Toate acestea cu scopul de a ne bucura de un viitor caracterizat de mai multă încredere în ceea ce suntem și putem realiza.
▪ Anumite abilități (“daruri”) pe care le avem, dar de care nu eram conștienți sau pe care nu le utilizam neapărat, pot ieși acum la suprafață. Mai ales dacă au legătură cu practicile oculte, ezoterice.
▪ În relațiile de cuplu, dacă suntem “acolo unde trebuie”, poate fi o perioadă în care să simțim nevoia de mai multă apropiere, de mai multă căldură și sensibilitate. Pe de altă parte, dacă relațiile noastre au fost mai dureroase, avem ocazia să ne judecăm mai puțin aspru pentru ceea ce a fost (fie pentru faptele noastre, fie pentru că am permis anumite lucruri) și să începem să ne concentrăm mai mult pe ce este necesar să schimbăm la noi, astfel încât să minimizăm șansele de a repeta aceleași scenarii iar și iar.

Miercuri, mixul Venus/Saturn în Vărsător va forma un aspect tensionat (careu) cu axa nodurilor lunare. Efectele careului cu Venus le simțim doar în prima parte a săptămânii, dar efectele careului cu Saturn, care este exact pe 11 aprilie, se mențin pe aproape tot parcursul lunii aprilie.
▪ Pe de o parte, este subliniată încă o dată necesitatea de a ne asuma responsabilitatea cu privire la tot ce ține de noi și ne dă siguranță (bani, bunuri, resurse). Prin urmare, orice schimbări ne dorim să facem la acest capitol, să avem în vedere că, dacă sunt radicale/impulsive și nu foarte bine gândite, pot avea un efect direct și nu neapărat plăcut asupra stabilității noastre (emoțională, materială, financiară). Oricât de multă libertate sau independență ne-am dori, oricât de creative ar fi ideile pe care le avem și pe care ne dorim să le implementăm, avem nevoie de un plan bine pus la punct, de o strategie, de o plasă de siguranță.
▪ Pe de altă parte, modul în care noi ne comportăm, schimbările pe care ni le dorim, vor avea un efect direct și asupra relațiilor noastre de cuplu. Din nou, situațiile trebuie tratate cu maturitate și cu responsabilitate, pentru că dacă ne axăm doar pe noi și pe dorințele noastre sau dacă partenerii noștri nu ne împărtășesc viziunea (cu privire la x sau la y) și sunt puși în față faptului împlinit, lucrurile pot degenera destul de ușor într-un conflict.
▪ În același timp, evenimentele care au loc (și pe care nu le inițiem noi), prin natura lor destul de imprevizibilă, ne pot scoate, mai mult sau mai puțin, din zona de confort. Putem simți că, din anumite puncte de vedere, ne este restricționată libertatea, că nu putem face sau spune tot ceea ce ne dorim sau pot apărea anumite dificultăți/restricții de natură financiară sau relațională, cu care să fie necesar să ne confruntăm.
▪ Pentru a înțelege mai bine atmosfera, să luăm câteva exemple de responsabilitate, maturitate, asumare și disciplină, dar și de restricții/limitări, pornind de la scenariile de mai sus: un proiect important cu un deadline foarte strâns, pentru care să fie necesar să renunțăm la alte activități care ne fac plăcere; anumite situații prin care trec partenerii noștri sau alte persoane apropiate, care să necesite toată atenția, timpul și energia noastră. Sau, din altă categorie, un comportament nepotrivit față de noi al acestora care „să ne forțeze” să ne asumăm responsabilitatea față de binele nostru și să luăm atitudine, să nu mai tolerăm situația x sau y. Și tot așa.
▪ În general, deoarece axa Taur-Scorpion are legătură cu siguranța noastră (Taur) și cu evenimente cu impact emoțional destul de puternic (Scorpion), iar un careu (aspect tensionat) dinspre Vărsător are legătură cu situații cu potențial disruptiv, neașteptat, este important ca în această perioadă (de la finalul lui martie până prin a treia săptămână din aprilie) să ne reamintim că, indiferent ce se întâmplă în exteriorul nostru, cea mai importantă resursă pe care o avem și de care este vital să avem grijă suntem noi înșine (Taur).
Despre Nodurile lunare am scris aici.

În a doua parte a săptămânii are loc o Lună nouă în Berbec, în conjuncție cu Chiron și cu Mercur, dar despre aceasta voi scrie în astro-povestea următoare, despre care am scris aici.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 28.03.2022 Venus în conjuncție cu Saturn în Vărsător (între 27-29.03.2022)
▪ 29.03.2022 Neptun în sextil cu Nodul Nord în Taur și în trigon cu Nodul Sud în Scorpion (între 17.03-11.04.2022)
▪ 30.03.2022 Venus în Vărsător în careu cu axa Nodurilor lunare (între 29-31.03.2022)
▪ 1.04.2022 Lună nouă în Berbec
▪ 2.04.2022 Soare în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 1-3.04.2022)
▪ 2.04.2022 Mercur în conjuncție cu Chiron în Berbec (între 2-3.04.2022)
▪ 3.04.2022 Soare în conjuncție cu Mercur în Berbec (între 2-4.04.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *