Conjuncția Jupiter/Neptun în Pești – aprilie 2022.
“Toți suntem Unul. Separarea este o iluzie.”

Pe 12 aprilie 2022 are loc marea conjuncție Jupiter/Neptun la 23°58’ Pești.

Câteva “detalii tehnice”:

▪ Jupiter și Neptun formează o conjuncție (“se întâlnesc”) la aprox. 13 ani. Ultimele conjuncții Jupiter/Neptun au avut loc în 2009, în semnul Vărsătorului.
▪ Cei doi se întâlnesc în același semn zodiacal la aprox. 166 de ani. Ultima conjuncție Jupiter/Neptun în semnul Peștilor a avut loc în 1856.
▪ Jupiter se află în Pești între 14.05.2021-28.07.2021, respectiv între 29.12.2021-11.05.202, iar Neptun se află în Pești între 2011-2026.

Conjuncția Jupiter/Neptun din 12 aprilie este activă în special luna aceasta, dar “efectele” acesteia sunt resimțite pe parcursul întregului an (este începutul unui ciclu Jupiter/Neptun care va dura 13 ani).

Cele două arhetipuri implicate în conjuncție

▪ Arhetipul Jupiter/Săgetător reprezintă principiul creșterii, al expansiunii, al dezvoltării (la nivel mental, spiritual, material);
▪ Modul în care înțelegem lumea/Universul din care facem parte dintr-o perspectivă metafizică, cosmologică, spirituală, religioasă și, implicit, sistemul nostru de credințe și convingeri (adevărurile noastre);
▪ Folosirea intuiției (emisfera dreaptă a creierului) pentru a înțelege acele lucruri care sunt dincolo de realitatea fizică, materială în care trăim și care nu pot fi înțelese cu mintea logică, rațională;
▪ Căutarea de sens.
▪ Manifestări “distorsionate”: tendința de a exagera; înfrumusețarea, trunchierea adevărului, omiterea unor detalii importante /minciuna pentru a ne susține cauzele; neacceptarea altor “adevăruri”, convingeri, credințe; dogmatism, fanatism.

▪ Arhetipul Pești/Neptun reprezintă “tot și toate”; conștientul și inconștientul colectiv; lumea văzută și cea nevăzută; Creatorul/Dumnezeu/Sursa; Adevărul absolut, Iubirea universală, necondiționată; Creația universală (Dumnezeu este în toți și în toate, dincolo de orice religie și de orice etichete sau concepte abstracte cu care am putea lucra, iar noi suntem parte a Creației universale și Creatori deopotrivă);
▪ Credința absolută/încrederea nețărmurită pe care o avem în ceva ce depășește capacitatea noastră de înțelegere, în ceva ce poate fi intuit, simțit și nu demonstrat sau măsurat;
▪ Cele mai înalte idealuri și aspirații pe care le avem (și implicit, nevoia de puritate și de perfecțiune);
▪ Nevoia (la nivel conștient sau mai puțin conștient) de a transcende/dizolva granițele realității fizice și de a ne întoarce la Sursă/Dumnezeu (prin meditație, prin rugăciune, prin diferite practici spirituale, prin artă sau, pur și simplu, prin reîntoarcerea la natură).
▪ Manifestări “distorsionate”: inocență, naivitate; iluzii/deziluzii; idealizarea realității: căutarea perfecțiunii în oameni, lucruri, situații (vedem mereu “potențialul” și nu realitatea); fuga de realitate; absența discernământului.

Conjuncția Jupiter/Neptun în Pești la nivel colectiv

▪ Fiecare întâlnire Jupiter/Neptun deschide un nou ciclu de 13 ani în care sistemul nostru de credințe și de convingeri, modul în care ne raportăm la lumea în care trăim, viziunea noastră asupra vieții și a viitorului, precum și cele mai puternice idealuri pe care le avem (ceea ce contează cel mai mult pentru noi) intră într-un amplu proces de reconfigurare.
▪ Trecerea de la vechiul ciclu la noul ciclu este de multe ori marcată de o perioadă de haos, de dezamăgire, poate chiar de deznădejde, pentru că multe dintre lucrurile în care credeam, în care am investit timp, energie, resurse emoționale, materiale etc. nu ne mai aduc mulțumirea de altădată, avem o altă perspectivă asupra lor sau, pur și simplu, dispar. Ceea ce se întâmplă, de fapt, este “o dizolvare a iluziilor”, tocmai pentru a vedea realitatea așa cum este ea, într-o versiune neidealizată.
▪ Neptun nu dizolvă nimic din ceea ce este real, adevărat, ci doar iluziile, proiecțiile. Prin urmare, anumite părți din viața noastră, unde ne-am proiectat idealurile de bine, de frumos, de iubire, de perfecțiune (oameni sau domenii/situații concrete de viață) pot fi îndepărtate sau se pot dovedi atât de diferite (dezamăgitoare) față de cum le-am perceput noi la un moment dat, încât putem simți noi înșine nevoia să le îndepărtăm. Scopul acestei “curățenii generale” este, așa cum scriam mai sus, renunțarea la iluzii și „inocență”, obținerea de mai multă claritate, “trezirea”, trăirea mai conștientă. Însă, până când lucrurile încep treptat să capete iar sens sau până când realizăm direcțiile noi către care urmează să ne îndreptăm, ne putem simți debusolați, pierduți, ca și cum “am “pluti în derivă”. Perioadele de ceață/confuzie, urmate de claritate, încredere, speranță, redobândirea sensului sunt specific neptuniene.
▪ Noul ciclu Jupiter/Neptun (în semnul Peștilor) sugerează o întoarcere către “legile naturale”, crearea unei relații nemijlocite cu Dumnezeu, dincolo de orice religie, dogmă sau obicei create de om, precum și un interes crescut, în general, față de spiritualitate (indiferent de modul în care ne raportăm la spiritualitate).
▪ Conjuncția Jupiter/Neptun în Pești întărește ideea că, deși în aparență diferiți, “Toți suntem Unul”, iar ceea ce ne separă sunt, de fapt, legile făcute de om, nicicum de către Dumnezeu. Indiferent de etnie, rasă, convingeri religioase, orientare sexuală etc., avem cu toții aceeași Sursă.
▪ La modul mai concret, această conjuncție ne poate face mai deschiși și mai toleranți unii cu ceilalți, mai înțelegători, mai dornici să ne ajutăm, să ne oferim sprijin la nevoie.
▪ Pentru cei care nu au neapărat o orientare către latura spirituală a vieții, conjuncția Jupiter/Neptun se poate traduce printr-o nevoie accentuată de a avea mai mult sens în anumite domenii din viața lor (cele marcate de această conjuncție). De exemplu, nevoia de a avea niște relații mai profunde, de a desfășura o activitate profesională care să aducă și satisfacții de natură emoțională, nu doar materială etc.
▪ În special în luna aprilie când conjuncția este activă, putem simți că gândirea logică/rațională nu ne mai ajută la fel de mult ca înainte, ne poate veni mai greu să ne concentrăm, ne putem simți mai obosiți. Tocmai de aceea, este necesară mai multă odihnă, după cum este necesar și ceva mai mult efort pentru a reuși să ne ocupăm de sarcinile zilnice.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru a ne asculta mai mult intuiția, pentru a căuta mai mult răspunsurile în interior decât în exterior.
▪ Apropo de vindecarea despre care se tot vorbește cu privire la această conjuncție, mi se pare necesar să fim realiști și cu picioarele pe pământ, tocmai pentru a nu fi dezamăgiți ulterior. Este bine să ne păstrăm credința și încrederea, dar a avea așteptări nerealiste (de exemplu, că ceva trebuie să se vindece fix acum) nu face decât să ne țină în sfera iluziilor neptuniene. Mai degrabă, această perioadă ne poate ajuta să facem pace cu situațiile în care ne găsim, să fim mai blânzi cu noi, să nu ne mai judecăm atât de aspru și, mai ales, să acceptăm ceea ce nu putem schimba, pentru că nu ține de noi. Adică să ne aliniem propria voință cu voința divină.

Posibile distorsiuni:
(Jupiter amplifică tot ce atinge, prin urmare, energia neptuniană, cu tot ceea ce presupune bun, dar și mai puțin bun poate fi la cote maxime.)

▪ Tendința de a folosi “spiritualitatea” ca scuză pentru a nu ne ocupa de problemele concrete care trebuie rezolvate în viața noastră (by-pass spiritual).
▪ Tendința de a crede în soluții magice, în rezolvări /vindecări miraculoase, “peste noapte”; auto-intitulați guru/maeștri spirituali, vindecători care să promită astfel de soluții miraculoase.
▪ Fuga de realitate/ adicțiile (refugierea în băutură, în diferite substanțe, în relații, jocuri, filme, muncă pentru a nu ne confrunta cu anumite aspecte mai dificile ale realității).
▪ Sacrificiul de sine (tendința de a nu avea “granițe sănătoase” în raport cu ceilalți, de a ne sacrifica, de a accepta statul de “victimă”; să nu uităm că pentru a îi putea iubi pe ceilalți trebuie să ne iubim și să ne respectăm și pe noi înșine).
▪ Pasivitatea în exces – așteptăm să fim salvați, să vină cineva să rezolve ce avem noi de rezolvat.

▪ În altă ordine de idei, deoarece Neptun guvernează Natura în toate formele ei, iar Jupiter are rolul de a amplifica tot ce atinge, ne putem aștepta inclusiv la dezastre naturale (incendii, inundații, alunecări de teren, pandemii etc.).
▪ De asemenea, mixul Jupiter/Neptun poate (re)activa anumite probleme legate de sistemul imunitar (guvernat de Neptun).

Cum ne impactează conjuncția Jupiter/Neptun în Pești la nivel individual

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, această conjuncție va impacta una dintre cele 12 case astrologice (cea care stă sub semnul Peștilor) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde se produce conjuncția), cu recomandarea de a vă uita mai întâi la Ascendent și apoi la Soare („zodie”).

Să ne fie perioada aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic îți poți face o idee urmărind unul dintre episoadele dedicate momentelor de Lună nouă din proiectul “12 Călăuze și Astro Talk”, realizat de Patricia Höppner, pe care le găsești aici.
……………………………

Berbec (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Taur (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Gemeni (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Rac (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Leu (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Fecioara (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Balanta (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Scorpion (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Săgetator (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Capricorn (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Vărsător (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Pesti (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.).

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *