Lună nouă în Scorpion – 4.11.2021
“Adevăruri, revelații, conștientizări și o mare doză de imprevizibil.”
Astrele în perioada 1-7.11.2021

În data de 4 noiembrie 2021, la 23:15 (ora României) are loc o Lună nouă în Scorpion: Luna și Soarele se vor afla în Scorpion, la 12°40’.

Intro. Despre Luna nouă în general
▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal.

Luna nouă în Scorpion – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Scorpionul, ca arhetip, reprezintă nevoia noastră de a evolua, de a ne transforma, dar și atașamentele noastre cele mai puternice și, implicit, tendința de a ne opune evoluției și transformării. Ne simțim atrași de diferite “surse de putere” care ne ajută să evoluăm și căutăm să le integrăm în viața noastră (oameni, relații, diferite forme de cunoaștere, psihologie, ocult, bani, resurse, sex), dar avem și un sentiment de respingere față de acestea pentru că ne obligă să ne confruntăm cu ceea ce nu suntem sau nu avem (deja), cu limitările noastre. Iar acest fenomen de atracție/respingere, această luptă care se dă de multe ori în noi între nevoia de transformare și nevoia de a păstra lucrurile “așa cum sunt” poartă numele de “paradoxul Scorpionului” și se poate manifesta în orice domeniu al vieții noastre.
▪ Mai devreme sau mai târziu evoluăm, fie că ne facem un scop din asta sau nu, iar evenimentele prin care evoluția are loc pot fi “line” (majoritatea; prin integrarea, asimilarea acelor forme de putere, prin experiențele pe care le avem) sau “cataclismice” (cele care au un impact puternic și marchează un punct de cotitură în viața noastră: o despărțire, pierderea unui job, dispariția cuiva apropiat etc.), în funcție de (printre altele) natura și intensitatea atașamentelor pe care le avem, de cât de tare “ținem cu dinții” de ceea ce suntem, credem sau avem, de situațiile în care ne aflăm, de relațiile pe care le formăm etc.
▪ Scorpionul este semnul relațiilor de cuplu, de iubire (acelea în care există commitment). În relații creștem și evoluăm, în relații ne expunem vulnerabilitatea, în relații scoatem la suprafață ce avem mai bun și mai frumos, dar și părțile noastre cele mai întunecate. În relații ne putem vindeca și tot în relații se pot produce unele dintre cele mai mari suferințe. Cea mai mare teamă a Scorpionului (asociată cu relațiile, dar nu numai) este teama de trădare, de manipulare și de abandon. Odată ce investim “totul” într-o relație, avem tendința să ne atașăm foarte puternic (să devenim “una” cu partenerii noștri), iar eventualitatea pierderii acelei relații poate deveni cel mai mare coșmar al nostru. De aici comportamentele “obsesiv-compulsive”, posesivitatea, gelozia asociate cu acest arhetip. Și tot de aici necesitatea de a ne reaminti că este esențial să nu renunțăm la puterea personală, să nu ne pierdem identitatea în relațiile pe care le avem (îmbrățișarea arhetipului Taurului ca semn de polaritate).
▪ O Lună nouă în semnul Scorpionului este o invitație către a metamorfoza ceva în viața noastră, către a lăsa ceva în urmă pentru ca altceva să se poată naște. Este un început de drum, dar un început pe care îl putem face doar uitându-ne cu maximă sinceritate către acele părți mai întunecate din noi, la care în mod obișnuit poate nu ne place să privim și care se cer acum transformate, înnoite, regenerate.
▪ Câteva întrebări la care să reflectăm la această Lună nouă:
Care sunt domeniile din viața noastră unde simțim că stagnăm și ce putem face pentru a ieși de acolo? Care sunt atașamentele noastre “sănătoase” și care sunt atașamentele care ne blochează? Ce stă în spatele alegerilor pe care le facem? Care sunt cele mai mari frici pe care le avem, ce le-a declanșat și cum putem lucra cu ele? Cum se desfășoară relațiile noastre, ce avem tendința să tot repetăm? Obișnuim să ne ducem către relații de codependență sau, la polul opus, ne este teamă să ne implicăm prea mult, pentru a nu fi răniți? Cum stăm cu frica de trădare, de manipulare sau de abandon? Cum stăm cu puterea personală, încrederea în forțele proprii, stima de sine?

Luna nouă în Scorpion și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în opoziție cu Uranus Rx în Taur
▪ Luna nouă în careu cu Saturn în Vărsător
▪ Luna nouă în conjuncție (largă) cu Marte în Scorpion

▪ Luna nouă în Scorpion împreună cu Marte (acțiune, energie, instinct) activează careul Saturn/Uranus despre care am tot scris de la începutul anului (articolul îl găsiți aici), cel care dă tonul lui 2021, un an de transformări puternice, neașteptate, unele chiar chiar radicale.
▪ Cu opoziția exactă Lună nouă/Uranus Rx, începuturile care au loc acum pot fi extrem de imprevizibile și ne putem simți scoși destul de tare din zona de confort. Pentru unii dintre noi schimbările bruște care au loc acum pot reprezenta oportunitatea de a face un progres la care poate nici nu sperau, în timp ce pentru alții schimbările pot fi percepute ca destabilizatoare. De aceea, cu cât reușim sa ne adaptăm mai rapid la evenimentele care au loc, cu cât suntem mai flexibili, cu atât le vom putea gestiona mai bine.
▪ Totodată, Uranus reprezintă timpul non-liniar (și inconștientul individual), prin urmare la această Lună nouă putem avea tot felul de flash-uri de inspirație, momente de “aha!”, revelații, vise, premoniții, care să ne dea “indicii” cu privire la schimbările pe care a venit vremea să le facem.
▪ Dincolo de domeniile din viața noastră care vor fi impactate de această Lună nouă, relațiile de cuplu vor intra în atenția noastră pentru că aici putem experimenta niște schimbări majore, mai plăcute sau mai puțin plăcute. În situația în care există atașamente foarte puternice, Uranus poate declanșa în noi sau în partenerii noștri nevoia de a iniția un proces “de eliberare” și de revendicare a puterii personale. Anumite situații care au fost îndelung tolerate pot fi încheiate acum, putem găsi “deodată” în noi forța de a spune nu, de a ne recăpăta libertatea, de a ne revendica drepturile, fapt care îi poate “șoca” pe partenerii noștri. În același timp, “începuturile” pe care aceștia și le pot dori ne pot duce într-un punct similar. Evident, în funcție de ce se întâmplă în harta natală, unii dintre noi vom simți mai mult această Lună nouă decât alții, dar, în general, lucrurile pot fi destul de instabile la nivel de relații și pot “exploda” destul de ușor, prin urmare, nu este cea mai bună perioadă “să ne jucăm cu focul”, să spunem lucruri fără să ne gândim la consecințe etc.
▪ Cu toții avem nevoie (mai mult sau mai puțin) de siguranță și de stabilitate (Taur) și atunci când acestea sunt date de realitatea noastră exterioară (bunuri, bani, joburi, relații etc.), iar această realitate se clatină (Uranus/Saturn), este firesc să nu ne simțim foarte confortabil, este firesc să ne fie teamă, pentru că, pe moment, suntem plini de incertitudini. Deoarece Uranus atunci când face aspecte tensionate, cum este careul cu Saturn, poate indica un potențial de “traumă” (situații care să ne marcheze puternic mental, emoțional), iar Scorpionul este un semn foarte intens emoțional, evenimentele asociate, în general, cu această Lună nouă pot fi ceva mai dureroase/șocante pentru unii dintre noi și le putem simți destul de puternic. De aceea, mi se pare cu atât mai important ca în această perioadă să avem grijă de realitatea noastră interioară: să fim cât mai blânzi cu noi, să facem tot ce putem pentru a ne simți cât mai în siguranță, pentru a nu ne lăsa copleșiți de ce se întâmplă în jurul nostru (în realitatea exterioară). Să facem schimbările care țin de noi și, în același timp, să facem pace cu restul.

Principalele aspecte din perioada 1-7.11.2021

▪ 1.11.2021 Mercur în Balanță în trigon cu Jupiter în Vărsător (între 31.10-1.11.2021)
▪ 2.11.2021 Mercur în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (între 1-3.11.2021); aspectul a mai avut loc pe 22.09 și pe 1.10.2021
▪ 5.11.2021 Soare în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur (între 4-6.11.2021)
▪ 5.11.2021 Venus intră în Capricorn (între 5.11.2021-6.03.2022)
▪ 6.11.2021 Mercur intră în Scorpion (între 6-24.11.2021)
▪ 6.11.2021 Mercur în Scorpion în sextil cu Venus în Capricorn (între 5-8.11.2021)

▪ În prima parte a săptămânii (luni-miercuri) anumite discuții pe care le purtăm ne vor un sentiment de încredere și de optimism (Mercur/Jupiter), în timp ce altele vor avea o anumită încărcătură emoțională (Mercur/Pluto). Deoarece Mercur a fost retrograd, este posibil ca anumite topicuri pe care le-am abordat la final de septembrie/început de octombrie sau anumite probleme care au apărut atunci să fie reluate acum și să ajungem la un fel de concluzii.
▪ Joi are loc Luna nouă în Scorpion, iar vineri se formează opoziția exactă Soare/Uranus, prin urmare, în special la mijlocul săptămânii pot apărea tot felul de situații imprevizibile. Atenție la condus, probleme legate de electricitate, nu este momentul să ne asumăm riscuri inutile.
▪ Tot vineri, Venus intră în Capricorn unde va și retrograda ceva mai târziu, ceea ce înseamnă că va petrece o mai lungă perioadă de timp în acest semn zodiacal, până pe 6 martie 2022. Venus guvernează relațiile noastre cu ceilalți (orice fel de relații), precum și relația pe care o avem cu noi înșine, prin urmare toate acestea vor intra într-un proces de reevaluare. Cât de responsabili/maturi suntem în relațiile pe care le avem? Ce obiective avem la acest capitol? Cât de mulțumiți suntem la nivel emoțional de relațiile noastre? Acordăm suficient timp construirii unor relații sănătoase? Sunt doar câteva dintre temele la care vom avea ocazia să reflectăm în lunile care urmează. Despre Venus retrogradă voi scrie în detaliu într-o astro-poveste vitoare.
▪ Sâmbătă, Mercur (comunicare/gândire) va intra în Scorpion, unde va rămâne până pe 24 noiembrie. Cu Mercur în Scorpion tendința va fi să scormonim după adevăr, să încercăm să înțelegem ce se află dincolo de suprafață. Vom fi mai interesați de discuții și de topicuri profunde, dar și mai reținuți în a ne deschide dacă nu avem încredere în cei cu care comunicăm (frica de trădare și de manipulare despre care scriam mai sus). Cuvintele pot avea o încărcătură emoțională foarte puternică, pot ajuta, vindeca sau pot răni, depinde de noi cum alegem să le folosim și ce urmărim să obținem.
▪ În weekend, cu aspectul ușor dintre Mercur și Venus, atmosfera tinde să se mai liniștească (după toată agitația uraniană), iar comunicarea curge mai lejer. Iar dacă au apărut situații care ne-au dat peste cap la Luna nouă, acum le vom putea procesa cu ceva mai mult calm, mai orientați către ce putem face concret pentru a îmbunătăți sau rezolva diferitele situații în care ne găsim.

Să ne fie Luna nouă și săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *