Astrele în perioada 25-31.10.2021.
“Mai bine un adevăr care nu corespunde așteptărilor decât o minciună ambalată frumos.”

Temele acestei săptămâni sunt legate de iluzie și deziluzie, de speranță și încredere, dar și de un sentiment de dezamăgire și de trezire, din anumite puncte de vedere, la un soi de realitate. Care realitate poate fi (și este de multe ori) mult mai frumoasă decât orice ne-am imagina noi, atâta timp cât avem ochi să o vedem și atâta timp cât nu confundăm ceea ce vedem (realitatea însăși) cu ceea ce ne-am dori noi să vedem (cu visele, speranțele sau proiecțiile noastre asupra acelei realități).

La mijlocul săptămânii, Venus în Săgetător va fi într-o relație tensionată (careu) cu Neptun Rx din Pești și într-o relație “ușoară” (sextil) cu Jupiter din Vărsător, ceea ce ne oferă prilejul să privim cu mai multă atenție la anumite credințe sau convingeri pe care le avem (Venus în Săgetător) și să vedem dacă mai sunt de actualitate sau nu, dacă realitatea noastră (indiferent de domeniul la care ne raportăm) reflectă (sau mai reflectă) acele credințe/convigeri sau nu. Ce am crezut “ieri” sau o bună bucată de timp se mai aplică și azi? Am crezut că “ceva” este într-un anume fel pentru că așa era sau pentru că așa mi-am dorit să cred, pentru că am idealizat acel ceva, pentru că am proiectat ceva din mine asupra acelui ceva?
▪ “Rolul” lui Neptun este să dea iluziile la o parte, să ne ajute să vedem lucrurile așa cum sunt, dincolo de filtrele noastre colorate. Atunci când nu vedem binele, frumosul, adevărul în noi înșine și le proiectăm asupra altora, atunci când idealizăm o situație, un om, o relație, un job sau orice altceva din realitatea exterioară, mai devreme sau mai târziu, Universul ne oferă contextele în care să facem un fel de reality-check (să ne confruntăm cu realitatea), astfel încât, ulterior, să ne putem schimba abordarea.
▪ Bineînțeles, aici intervin liberul arbitru (alegerile pe care singuri le facem) și cât de conștient alegem să trăim (cât de conectați suntem la fiecare “aici și acum”, la experiențele pe care le avem, cât învățăm din aceste experiențe etc.).

La modul mai practic, săptămâna aceasta ne putem duce către două extreme: să vedem lucrurile așa cum ne-ar plăcea să fie, să visăm cu ochii deschiși, să sperăm (Jupiter poate amplifica toate acestea), să fugim de realitate sau de aspectele ei mai puțin plăcute, sau, la polul opus, să ne simțim dezamăgiți, triști, melancolici, dacă realitatea nu corespunde așteptărilor și idealurilor noastre.
▪ Dacă ne aflăm în primul scenariu și avem decizii importante de luat în această perioadă, ar putea fi util să mai cerem o părere, să încercăm să privim lucrurile cu cât mai multă obiectivitate, să ne gândim dacă acel ceva care ne încântă acum extraordinar de tare este ceva ce ne-a încântat și înainte sau doar un entuziasm de moment.
▪ Dacă ne aflăm în cel de-al doilea scenariu, să ne gândim că orice dezamăgire are la bază o amăgire anterioară, o realitate la care nu am vrut, poate, să privim (crezând cu inocență/Neptun că lucrurile se vor rezolva de la sine, de exemplu) sau la care nu am avut acces (nu am știut că x, y, z și acum știm). Iar această “trezire la realitate”, deși nu este neapărat ceea ce ne-am dori pe moment, ne poate ajuta să fim mai conștienți de ce se întâmplă cu noi și în jurul nostru și să vedem ce putem face din acest punct încolo.
▪ Această “trezire” nu trebuie să fie neapărat ceva major, poate fi o simplă realizare că ceva nu este cum am sperat și acum trebuie să facem “o mică reconfigurare de traseu”.

Deoarece Venus guvernează modul în care ne raportăm la ceilalți, ce așteptări avem de la aceștia, și la capitolul relații (orice fel de relații) ne putem duce către extremele de mai sus: foarte mult entuziam, încredere sau, la polul opus, sentimentul că așteptările nu ne sunt împlinite, dezamăgire.
▪ În primul scenariu, putem fi foarte încântați de anumite relații (și nu că n-am avea motive să fim), putem avea tendința să vedem doar părțile bune (ignorând restul).
▪ În al doilea scenariu, ne putem găsi în situația în care realitatea/anumiți oameni să ne dezamăgească. De exemplu, să credem că x o să ne ajute cu ceva, pentru că și noi am face același lucru, să sperăm că y o să se comporte într-un anume fel, pentru că și noi am proceda așa. Care e rolul dezamăgirii, dacă e cazul? Să ne arate că ceea ce suntem noi nu are nicio legătură cu modul în care sunt alții construiți, că este bine să îi luăm pe cei din jur așa cum sunt, să nu ne proiectăm nevoile (de bine, de frumos, de corectitudine etc.) asupra lor, să nu îi idealizăm, să avem niște granițe sănătoase între noi și ceilalți etc.
▪ În momentul în care noi suntem cât mai “ancorați în realitate”, ne asumăm responsabilitatea față de bucățica noastră de relație și îi vedem și pe ceilalți așa cum sunt (ca și pe noi, cu bune și cu mai puțin bune), putem avea relații mai solide, sănătoase, funcționale, bazate pe ceva care există și nu pe o iluzie (iluzia că ceilalți trebuie să ne împlinească așteptările, iluzia că noi îi putem schimba, iluzia că o relație este formată doar din momente bune sau că merge de la sine, iluzia că trebuie să ne sacrificăm unii pentru alții etc.).

În week-end, “ceața” neptuniană se risipește, la fel și senzația că nu mai știm ce e real și ce nu, ca și cum prindem din nou “rădăcini”.
▪ Cu relația tensionată (careu) dintre Soarele în Scorpion și Saturn din Vărsător, un sentiment de frustrare, nemulțumire (cu privire la situația x) poate declanșa în noi nevoia puternică de a face o schimbare, de a lua atitudine, de a acționa. Lucrurile se pot manifesta la nivel interior (ceva ne deranjează la noi înșine și e cazul să facem ceva în direcția asta; putem simți inclusiv că se dă în noi “o luptă” între nevoia de a păstra anumite lucruri/situații așa cum sunt, pentru că suntem foarte atașați de ele/Scorpion și nevoia de schimbare/Vărsător) sau la nivel exterior (ceva ne nemulțumește în relațiile cu ceilalți).
▪ Teme legate de atașament versus libertate la nivel de iubire/relații de cuplu pot fi activate acum. Dacă avem o atitudine mai posesivă în relația de cuplu, dacă încercăm să controlăm relația (Scorpion), pot să apară conflicte cu partenerii noștri, putem declanșa în ei nevoia de a se elibera (Vărsător); idem, dacă dorința noastră de libertate și de a acționa după bunul plac (Vărsător) “destabilizează” relația (Scorpion), partenerii noștri nu vor avea o atitudine pasivă cu privire la modul nostru de a ne comporta. Evident, cele două tipuri de manifestare le putem regăsi și la ceilalți, nu numai la noi.

Duminică, Marte (instinct, acțiune, energie, curaj, dar și agresivitate în anumite situații) intră în Scorpion, unde va rămâne până la mijlocul lunii decembrie.
▪ Este o perioadă în care vom acționa mai mult în direcția “relații de cuplu”, timp petrecut în intimitate, sexualitate etc., în care relațiile pot deveni mai puternice, mai solide.
▪ Printre posibilele manifestări distorsionate (orice arhetip are și astfel de manifestări): co-dependență, tendința “de a ne pierde” în relație (de a ne direcționa toată energia înspre relațiile respective) sau de a ne folosi de anumite relații pentru binele individual.
▪ În altă ordine de idei, este o perioadă excelentă pentru a lucra cu latura noastră mai întunecată, pentru a înțelege ce ne determină să acționăm așa cum acționăm în relații (și nu numai) și, eventual, pentru a schimba anumite comportamente care ne fac mai puțin bine. De altfel, cu Marte în Scorpion putem avea foarte multă putere și energie să facem tot felul de lucruri, foarte multă ambiție și determinare, totul este să le folosim cu înțelepciune.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 27.10.2021 Venus în Săgetător în careu cu Neptun Rx în Pești (între 26-28.10.2021)
▪ 28.10.2021 Venus în Săgetător în sextil cu Jupiter în Vărsător (între 27-29.10.2021)
▪ 30.10.2021 Soare în Scorpion în careu cu Saturn în Vărsător (între 29-31.10.2021)
▪ 30.10.2021 Marte intră în Scorpion (între 30.10 -13.12.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *