Astrele în perioada 31.05-06.06.2021.
“A acționa versus a reacționa. Dacă te simți provocat, încercă să înțelegi cauza și abia apoi vezi ce e de făcut!”

Ne aflăm într-una dintre cele mai dinamice, pline, efervescente, imprevizibile perioade din an. Suntem în plin sezon de Eclipse (pe 26 mai a avut loc o Eclipsă de Lună în Săgetător și pe 10 iunie urmează o Eclipsă de Soare în Gemeni), la mijlocul lunii are loc a doua întâlnire tensionată dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur, iar Mercur este retrograd în primele trei săptămâni ale lunii.

Anumite credințe și convingeri care aveau sens pentru noi sunt puse acum sub semnul întrebării (eclipsele pe axa Gemeni/Săgetător), analizate, reanalizate, aduse în lumina reflectoarelor, astfel încât să putem face noi alegeri, în concordanță cu realitatea noastră individuală (cine suntem noi “aici și acum”). “Ce avea sens pentru mine, ce dădea vieții mele un sens?” versus “Ce are acum sens pentru mine, ce dă acum vieții mele un sens?” sunt întrebări la care vom tot reveni în această perioadă. Despre Eclipsa de Lună în Săgetător am scris aici.

Deoarece Mercur este retrograd în Gemeni, iar “zgomotul interior” (excesul de gânduri, idei, informații pe care le procesăm acum), precum și “zgomotul exterior” (agitația, graba, evenimentele care se precipită în jurul nostru) ne pot “asurzi” și îndepărta de la alegerile pe care avem nevoie să le facem, este important să ne oferim timp pentru a sta cu noi înșine, pentru a medita, pentru a ne putea auzi vocea interioară. Altfel, riscăm să ne pierdem în tot acest vacarm și să nu mai știm (în) ce să credem sau ce să mai facem. De multe ori, a face mai puțin înseamnă, de fapt, a realiza mult mai mult (“less is more”), iar aceasta este una dintre acele perioade când aplicarea expresiei cât se poate de ad-literam ne poate fi de mare ajutor.

În același timp, deoarece ne pregătim de al doilea careu Saturn/Uranus, iar anumite aspecte din realitatea noastră exterioară (Saturn) o pot lua pe un făgaș destul de imprevizibil (Uranus), mi se pare important să ne concentrăm pe noi înșine (pe ceea ce suntem noi, pe ceea ce putem face noi), și mai puțin pe “siguranța” care ne vine dinspre mediul exterior. Altfel spus, să căutăm să ne validăm singuri, să ne apreciem, să lucrăm la o versiune mai bună a noastră (orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi) și să renunțăm la a mai căuta validarea în exterior (în ce deținem, în relațiile noastre, în joburile noastre etc.).

În prima parte a săptămânii, în special luni, vom fi destul de conectați la emoțiile noastre și la ale celorlalți (Marte/Neptun). Dacă ceva ne face să ne simțim bine, în siguranță, vom da curs acelei simțiri, dacă nu, vom avea tendința să ne retragem. Putem fi mai sensibili, mai toleranți și mai înțelegători cu cei apropiați, mai visători. De altfel, este o zi execelentă pentru a ne folosi imaginația și creativitatea.

Treptat, vom deveni tot mai activi, ne vom ocupa timpul cu tot felul de sarcini pe care ne dorim să le îndeplinim, vom fi energici, sociabili și comunicativi (Soare/NN).

Este posibil să abordăm inclusiv topicuri mai delicate, pe care în mod obișnuit le evităm pentru că ne fac să ne simțim ceva mai vulnerabili, iar discuțiile respective să ne ajute să le privim dintr-o altă perspectivă decât am făcut-o până acum. Chiar dacă nu găsim efectiv o soluție la ce ne preocupă, simplul fapt că discutăm despre aceste subiecte ne poate face să ne simțim mult mai bine, ca și cum ni se mai ia o povară de pe suflet (Soare/Chiron).

Spre mijlocul săptămânii (miercuri-vineri) ne va veni mai ușor să punem în practică măcar o parte dintre ideile care ne vin la începutul săptămânii (Soare/Saturn) sau să le dăm o formă ceva mai concretă (vom fi mult mai ancorați în realitate).

Miercuri, Venus intră în Rac, unde va rămâne până spre finalul lunii iunie.
* Cu Venus în Rac, vom simți o nevoie mai mare de siguranță și stabilitate emoțională, în general și, în special, atunci când vine vorba de relațiile noastre (de iubire, de prietenie etc.).
* Pentru a putea funcționa, Racul (ca arhetip) are nevoie să se simtă “acasă” acolo unde se află, prin urmare, vom acorda o mai mare importanță modului în care ne simțim în diferitele contexte în care ne aflăm, iar modul în care ne simțim va influența puternic modul în care vom acționa.
* Vom avea tendința să fim mai afectuoși și mai protectori cu cei apropiați, după cum vom căuta cu precădere acele relații în care să primim căldură, afecțiune, în care să simțim că emoțiile noastre sunt protejate și în siguranță.
* Pe de altă parte, dacă simțim că ceva nu este cum trebuie (conform nevoilor și așteptărilor noastre), putem foarte ușor să ne ducem către extrema cealaltă: să ne retragem afecțiunea, să intrăm într-o grevă a tăcerii, să adoptăm o atitudine pasiv-agresivă etc. Dacă ajungem în acest punct este important să facem un pas în spate, să încercăm să înțelegem ce ne face să simțim ceea ce simțim și să comunicăm cât mai direct cu partenerii noștri, pentru a găsi o soluție, în loc să accentuăm și mai mult “problema”.

Joi și vineri sunt zile în care vom fi destul de încrezători, optimiști, iar relațiile cu ceilalți se vor desfășura, în general, destul de armonios. Totuși, nu ar strica să avem în vedere și cele de mai jos.

Atmosfera devine ceva mai intensă spre finalul săptămânii, când au loc careul Mercur/Neptun și opoziția Marte/Pluto.

Pe 23 mai a avut loc prima întâlnire tensionată Mercur/Neptun și, cum Mercur este în mișcare retrogradă, întâlnirea are loc din nou sâmbăta aceasta (evenimentele de acum pot avea legătură cu ceva ce s-a întâmplat în jur de 23 mai). Cu mixul Mercur/Neptun ne poate fi ceva mai dificil să înțelegem “corect”, obiectiv realitatea din mintea noastră și din exteriorul nostru, să interpretăm informațiile pe care le primim sau să transmitem ceea ce gândim. Cu sau fără intenție, putem cosmetiza adevărul, putem spune lucruri care să nu aibă legătură cu realitatea (fie pentru că ne lăsăm duși de val, fie pentru că avem intenția să obținem ceva din asta) și la fel pot proceda și cei cu care interacționăm. Emoțional vorbind, putem oscila ușor între extreme: de la o stare de foarte bine (idealizăm realitatea, o vedem așa cum ne dorim să fie), la un sentiment de tristețe și dezamăgire (atunci când realizăm că realitatea este departe de ce ne-am imaginat noi).

În același timp, cu opoziția Marte/Pluto (Rac/Capricorn) emoțional vorbind, putem fi stârniți, provocați foarte ușor, iar reacțiile să fie pe măsura emoțiilor simțite. Putem avea tendința să ne manifestăm autoritatea, puterea asupra altora, să încercăm să-i dominăm sau chiar să-i manipulăm, pentru a obține ce ne dorim, așa cum și ceilalți pot avea tendința să procedeze la fel cu noi. Acestea sunt extremele, bineînțeles, dar, ce ar fi de reținut este că nu e cea mai bună perioadă pentru a cocheta cu focul, pentru că ne putem arde destul de ușor.
În sens pozitiv, putem găsi în noi înșine suficientă forță și determinare pentru a gestiona inclusiv situații mai dificile. Totul este să nu ne lăsăm provocați de ce se întâmplă în jurul nostru sau copleșiti de ceea ce simțim. Altfel spus, să acționăm și nu să reacționăm (“obsesiv/compulsiv”/Pluto) la stimulii exteriori sau interiori, cu atât mai mult cu cât opoziția Marte/Pluto are loc în aceeași perioadă cu careul Mercur/Neptun, iar modul în care ne raportăm la situațiile care ne provoacă acum poate fi unul distorsionat.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 31.05.2021 Marte în Rac în trigon cu Neptun în Pești (între 29.05-2.06.2021)
▪ 1.06.2021 Soarele în conjuncție cu Nodul Nord în Gemeni (între 31.05-2.06.2021)
▪ 2.06.2021 Soarele în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 1-3.06.2021)
▪ 2.06.2021 Venus intră în Rac (între 2.06-27.06.2021)
▪ 3.06.2021 Soare în Gemeni în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 2-4.06.2021)
▪ 4.06.2021 Venus în Rac în trigon cu Jupiter în Pești (între 3-4.06.2021)
▪ 5.06.2021 Mercur Rx în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 3-7.06.2021)
▪ 5.06.2021 Marte în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn (între 4-7.06.2021)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 31.05-06.06.2021.
“A acționa versus a reacționa. Dacă te simți provocat, încercă să înțelegi cauza și abia apoi vezi ce e de făcut!””

  1. O analiză completă! Întradevăr ,multe aspecte incep sa se întrevadă, acțiuni și reacțiuni ! Interesant cum se v-a termina, dar ținând cont de ,,avertizări,, nu poate fi decât ,,de bine,, ! O săptămână faina ! Mulțumesc! ♥️🥰♥️🥰

    1. Cu mare drag! Vă mulțumesc și eu. P.S. Abia acum am văzut mesajul d-voastră, pe pagina de Fb răspund mult mai repede 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *