Astrele în perioada 2-8.11.2020.
”Mercur direct în Balanță. Rezolvarea unor neînțelegeri, încurcături sau probleme de comunicare.”

După aproximativ 3 săptămâni de retrogradare, Mercur staționează direct în Balanță pe 3 noiembrie, unde va mai rămâne până pe 10 noiembrie, când va reintra în Scorpion.

În perioada cât Mercur a fost retrograd (între 14.10.2020– 3.11.2020) am avut ocazia să reevaluăm modul în care interpretăm, înțelegem sau ne raportăm la anumite domenii din viața noastră și să lăsăm în urmă un anumit mod de a gândi care nu ne mai folosește sau nu ne mai reprezintă (cu privire la domeniile respective).

În special anumite situații sau evenimente apărute cât Mercur a fost în mișcare directă în perioadă de umbră (între 23.09.2020– 14.10.2020) au intrat într-un proces de reevaluare în perioada de retrogradare (între 14.10.2020– 3.11.2020; am primit mai multe informații, ne-am confruntat din nou cu situațiile respective), pentru ca începând cu 3.11.2020 și până pe 19.11.2020 să putem să tragem concluziile și să mergem mai departe, cu lecțiile (să sperăm) învățate.

În general, în perioada de retrogradare a unei planete, energia se mută dinspre exterior înspre interior (mai puțină acțiune și mai multă analiză, reevaluare, reflecție, introspecție), spre deosebire de perioada de mișcare directă, când energia se duce dinspre interior spre exterior (mai multă acțiune). De multe ori, însă, când nu ținem cont de asta și ne grăbim să acționăm în perioada de retrogradare, pot apărea tot felul de încurcături, neînțelegeri, probleme de comunicare, interpretări eronate etc., așa cum se întâmplă când Mercur este retrograd. Odată ce Mercur redevine direct, aceste neînțelegeri tind să se clarifice și avem ocazia să vedem dacă ce am crezut cât Mercur a fost retrograd mai este valabil sau dacă anumite concluzii la care am ajuns trebuie ajustate, corectate.

Deoarece Mercur a fost retrograd în Balanță și în Scorpion și ambele semne guvernează zona de relații (Balanța – orice tip de relații: de prietenie, de iubire, de familie, de colegialitate etc.; Scorpionul – în special relațiile de iubire, de tip “căsnicie”) este posibil să ne fi confruntat, între jumătatea lui octombrie și începutul lui noiembrie, cu tot felul de situații care să ne arate ce funcționează și ce nu mai funcționează, ce ar trebui să schimbăm, să îmbunătățim sau, pur și simplu, să lăsăm în urmă, în relațiile pe care le avem. Dacă “ne-am făcut temele” și am analizat cu atenție acele relații, odată ce Mercur redevine direct, suntem „pregătiți” să începem să implementăm concluziile la care am ajuns și să inițiem un nou ciclu, la acest capitol. De asemenea, dacă am început anumite relații cât Mercur a fost retrograd, de săptămâna aceasta putem vedea dacă am omis, cumva, anumite detalii importante și care este, de fapt, “realitatea”: dacă persoanele respective ne plac la fel de mult, mai mult sau, dimpotrivă, dacă ne-am grăbit (care sunt informațiile care „ne-au scăpat”).

Despre Mercur retrograd am scris în detaliu aici.

Miercuri (plus/minus o zi), când Mercur staționează direct, schimburile de informații se pot intensifica (din toată perioada de retrogradare zilele de staționare sunt cele mai “intense”) și putem afla tot felul de lucruri care să ne ajute să facem lumină și să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat în ultimele trei săptămâni.

Întreaga săptămână Mercur va forma un aspect de careu cu Saturn. Așa cum scriam și în analiza săptămânii trecute, atmosfera poate fi ceva mai apăsătoare și ne putem simți tentați să vedem mai degrabă jumătatea goală a paharului. De asemenea, vom fi mai puțin interesați de socializare sau de discuții “superficiale” și mai mult de conversații practice și la obiect. Pe de altă parte, chiar dacă atmosfera nu debordează de optimism, avem ocazia să ne confruntăm cu anumite situații care ne deranjează și să le rezolvăm (inclusiv la nivel de relații), cu determinare și perseverență (Saturn). Cu atât mai mult dacă realizăm că în ultima perioadă am făcut prea multe compromisuri (Balanță) sau că anumite informații pe care le-am primit nu sunt neapărat cele “reale”, ne va fi mai ușor să ne repoziționăm și să ne reevaluăm deciziile cu mai multă claritate și mai în cunoștință de cauză.

Pe 12 noiembrie are loc cea de-a treia conjuncție Jupiter/Pluto în Capricorn (dar efectele începem să le simțim încă de la jumătatea săptămânii). Despre Jupiter/Pluto am scris aici, dar pentru cei care nu au timpul necesar pentru a (re)vedea întregul articol, reiau mai jos câteva idei de bază:

“Capricornul este asociat cu modul în care este structurată și în care percepem realitatea în care trăim, cu relația pe care avem cu timpul (și implicit cu trecutul, cu istoria, cu tradițiile și obiceiurile „moștenite”), cu ideea de autoritate și de putere și, nu în ultimul rând, cu nevoia de a da dovadă de maturitate și de responsabilitate, de disciplină și de efort pentru a a ne atinge obiectivele.

Pluto în Capricorn ne obligă să privim la microscop toate acestea, să vedem care sunt acele structuri ale realității noastre menite să reziste și unde este necesar să aibă loc „un proces de demolare”, pentru a putea crea ulterior niște structuri mai solide și care să reflecte mai bine nevoia noastră de evoluție (la nivel individual și colectiv). Dincolo de realitatea exterioară și de transformările care au loc acolo, Pluto lucrează la nivel subconștient, aducându-l la suprafață și punându-ne „față în față” cu latura noastră mai întunecată, cu părți din noi pe care “le-am îngropat” și la care nu dorim sau nu avem curajul să privim: frici, obsesii, traume etc. Deoarece vorbim de Capricorn toate acestea sunt legate de putere, autoritate, control și maturizare, de modul în care le utilizăm (“corect” sau abuziv) sau, la polul opus, de modul în care ne-am lăsat privați de ele.

Jupiter în Capricorn expandează tot ce atinge, prin urmare amplifică, în acest caz, energia plutoniană.

În sens pozitiv, conjuncția Jupiter/Pluto ne poate oferi „oportunitățile” necesare (Jupiter) pentru a face tranformările (Pluto) de care avem nevoie. În sens negativ, deoarece Jupiter „expandează” tot ce atinge, mixul Jupiter/Pluto poate spori nevoia de putere și de control și, implicit, abuzurile de putere și tendința de a îi controla pe ceilalți. Tocmai de aceea, este important să folosim cu înțelepciune energia momentului și să adoptăm un comportament integru, matur și responsabil (Capricorn).”

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 3.11.2020 Mercur staționează direct în Balanță (a fost în mișcare aparent retrogradă între 14.10-3.11.2020)
▪ 6.11.2020 Mercur în Balanță în careu cu Saturn în Capricorn (între 31.10-8.11.2020; aspect exact pe 23.09, 1.11, 6.11)
▪ 12.11.2020 Jupiter în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 5-19.11.2020; conjuncția a mai avut loc pe 5.04 și pe 30.06.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *