Astrele în perioada 19-25.10.2020.
“Nevoia de mai multă liniște, stabilitate și ancorare în realitate în iubire/relații”

Așa cum am tot scris în ultima vreme, toamna aceasta este marcată de careurile făcute de Marte Rx în Berbec cu planetele din Capricorn: Saturn, Pluto și Jupiter. Deoarece aceste careuri au avut loc pentru prima dată în august (când Marte era direct), ceea ce experimentăm de la sfârșitul lui septembrie și până spre finalul lui octombrie poate reprezenta o revenire asupra unor situații, evenimente, întâmplări din această vară.

Cel de-al doilea careu Marte/Jupiter se formează chiar la începutul săptămânii, luni, și presupune un anumit conflict, o anumită tensiune între ceea ce ne dorim noi să realizăm, între acțiunile și inițiativele noastre (Marte) și regulile, normele, restricțiile pe care diferite persoane cu autoritate în viața noastră (părinți, șefi, reprezentanți ai unor instituții, parteneri etc.) pot încerca să ni le impună. În sens pozitiv, putem găsi în noi înșine puterea necesară pentru a face față acestor situații (mai ales dacă situațiile cu care ne confruntăm acum nu sunt unele noi și “ne-am pregătit” între timp”), însă, în sens negativ, putem avea tendința de a ne supraevalua, de a exagera cu privire la ce putem efectiv să facem. Deoarece Marte este retrograd, este important să ne alegem cu atenție “bătăliile” și să nu ne consumăm inutil energia, în prea multe direcții sau pentru cauze care nu merită. Adică, să ne luptăm pentru lucrurile pe care ni le dorim cu adevărat și nu doar de dragul unui câștig de moment sau din orgoliu. De asemenea, dincolo de ce ne dorim noi să facem, este important să ținem cont și de ce „se poate” face sau de pașii pe care trebuie să îi urmăm petru ca dorința/voința (Marte) să ajungă să se și materializeze (Saturn). Despre Marte Rx am scris în detaliu aici.

Pe parcursul întregii săptămâni, Venus aflată în Fecioară va face aspecte “ușoare” (de trigon) cu aceleași planete din Capricorn, ceea ce va mai tempera, cred, lucrurile și ne va da, totuși, o doză bună de simț pratic și de ancorare în realitate. Venus reprezintă relația pe care o avem cu noi înșine (iubirea, stima de sine), precum și relațiile pe care le formăm cu ceilalți, prin urmare, la ambele capitole lucrurile ar trebui să meargă cumva natural, fără prea multă tensiune, iar, dacă apar probleme, să le putem rezolva folosindu-ne rațiunea și discernământul (Fecioară).
Este o săptămână excelentă pentru a îmbunătăți ceva la noi înșine sau pentru a încerca să rezolvăm anumite lucruri în ceea ce privește relațiile pe care le avem, pentru că abordarea va fi una constructivă și nu una critică. Totul este să comunicăm deschis și să încercăm să vedem situația din ambele puncte de vedere (Venus/Nodul Nord în Gemeni). Vom fi interesați mai degrabă de liniste și de stabilitate, de relații în care să simțim că putem să construim, să ne facem planuri și mai puțin de noutate sau de “aventură”.
În altă ordine de idei, este o săptămână foarte bună pentru a face lucruri care ne plac, mai ales dacă putem îmbina utilul cu plăcutul.

În prima parte a săptămânii (în special marți), cu opoziția Mercur Rx în Scorpion/Uranus Rx în Taur putem afla tot felul de informații, vești, știri care să ne scoată din zona de confort, mai plăcute sau mai puțin plăcute. Deoarece cu Uranus nu putem ști niciodată exact la ce să ne așteptăm, important este să fim flexibili și “să ne adaptăm”. Deoarece Mercur este Rx și în Scorpion pot ieși la suprafață anumite “adevăruri” în legătură cu discuții pe care le-am mai purtat în jur de 7 octombrie. De asemenea, putem avea tot felul de “revelații” în legătură cu probleme mai vechi, inclusiv legate de relațiile de iubire. În situația în care planificăm anumite evenimente, excursii, călătorii în această perioadă, nu ar strica să avem un plan de rezervă și să acordăm o mai mare atenție detaliilor, astfel încât, dacă apar schimbări neprevăzute, să fim cât de cât acoperiți. Despre Mercur retrograd am scris în detaliu aici.

Vineri, Soarele intră în semnul Scorpionului. Timp de o lună vom fi mai conștienți de puterea personală (cine și ce suntem, ce avem, ce putem), precum și de limitele acesteia (ce nu suntem, ce nu avem, ce nu putem) și vom căuta să transcendem aceste limite prin căutarea unor “surse de putere” în afara noastră.
Scorpionul este interesat de psihologie, de ocult și de diferite forme de cunoaștere, de finanțe, de relații și de sex, de orice îl poate ajuta să devină mai mult decât este, să își depășească limitele, să se metamorfozeze. Însă, dincolo de această nevoie profundă de metamorfoză (și implicit de “fuziunea” cu aceste surse exterioare de putere (Pluto)), Scorpionul este și un semn fix, de apă, prin urmare mai puțin receptiv la schimbare: odată obținută puterea căutată, el ajunge de multe ori să se atașeze foarte puternic de acele surse exterioare de putere și să respingă să se metamorfozeze în continuare, rămânând „blocat” acolo unde este (de unde obsesiile, tendința de a face orice pentru a obține și păstra ce își dorește, relațiile de codependență asociate cu acest arhetip etc.), până când au loc anumite evenimente „cataclism” care îl forțează să iasă din „zona de stagnare”. Acesta este, foarte pe scurt „paradoxul Scorpionului”: nevoia de a se metamorfoza, de a se transforma, de a evolua, dar și respingerea acestora din cauza atașamentelor foarte puternice față de ce este sau are.
Prin urmare, este o perioadă excelentă pentru a vedea cum ne putem depăși anumite limite, cum putem deveni mai mult decât suntem în prezent, dar este și o perioadă în care este necesar să avem în vedere și distorsiunile asociate cu acest arhetip.

Duminică are loc conjuncția Soare/Mercur Rx în Scorpion. Schimburile de informații se pot intensifica, iar topicurile vor fi unele profunde, de natură scorpionică. Deoarece Scorpionul guvernează tot ce ține de relații de iubire, intimitate, sex, iar Mercur este retrograd, în weekendul acesta putem reflecta la modul în care s-au desfășurat și se desfășoară relațiile noastre, în ideea de a identifica anumite tipare și de a vedea ce dorim să lăsăm în urmă sau să îmbunătățim. În relațiile existente pot fi rediscutate anumite subiecte mai vechi, așa cum putem primi informații de la/despre persoane din trecutul nostru. Reluarea discuțiilor cu persoane din trecut, dacă este cazul, nu reprezintă “un semn” că ar trebui să reluăm acele relații, ci mai degrabă o ocazie de a înțelege de ce nu au funcționat lucrurile, ce am fi putut face diferit etc., în ideea de a nu ajunge în același punct în relațiile existente/viitoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 19.10.2020 Marte Rx în Berbec în careu cu Jupiter în Capricorn (între 16-21.10.2020; aspectul a mai avut loc pe 4.08.2020 și se va repeta pe 23.01.2020, cu Marte în Taur și Jupiter în Vărsător)
▪ 19.10.2020 Venus în Fecioară în trigon cu Jupiter în Capricorn (între 18-20.10.2020)
▪ 20.10.2020 Mercur Rx în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur (între 18-21.10.2020)
▪ 20.10.2020 Venus în Fecioară în careu cu Nodurile lunare (între 20-21.10.2020)
▪ 22.10.2020 Venus în Fecioară în trigon cu Pluto în Capricorn (între 21-22.10.2020)
▪ 23.10.2020 Soarele intră în Scorpion (între 23.10-21.11.2020)
▪ 24.10.2020 Venus în Fecioară în trigon cu Saturn în Capricorn (între 23-25.10.2020)
▪ 25.10.2020 Soare în conjuncție cu Mercur Rx în Scorpion (între 25.10-26.10.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *