Astrele în perioada 26.10-1.11.2020.
”Despre relații, imprevizibil și vulnerabilitate.”

Principalele evenimente astrologice din această perioadă sunt concentrate în a doua parte: la mijlocul săptămânii, Mercur, aflat în continuare în mișcare aparent retrogradă, trece din Scorpion înapoi în Balanță, Venus se mută și ea din Fecioară tot în Balanță, iar în weekend avem un nou moment de Lună plină.

Ca arhetip, Mercur reprezintă gândirea și comunicarea (modul în care culegem, procesăm, transmitem și facem schimb de informații), iar Venus simbolizează relația pe care o avem cu noi înșine (stima de sine, autosuficența; ce este important, valoros pentru noi; resursele pe care le avem; “instinctul de supraviețuire”), precum și relațiile pe care le formăm cu ceilalți (Venus guvernează atât Taurul, cât și Balanța).

Făcând abstracție de ceilalți “jucători de pe bolta cerească”, cu Mercur și Venus în Balanță încetăm să ne mai preocupăm doar de propria persoană și începem să căutăm o punte de legătură între noi și ceilalți, astfel încât interacțiunile pe care le avem, discuțiile pe care le purtăm, relațiile pe care le formăm sa fie cât mai armonioase și cât mai echilibrate. Dacă ne raportăm la zodiacul natural (care începe cu Berbecul și se încheie cu Peștii), odată ajunși la Balanță începem să învățăm să trăim împreună cu ceilalți, să ținem cont și de părerile sau de nevoile lor, să funcționăm ca o “echipă”. De la „eu” atenția se mută către „noi”. Însă, de reținut în cazul Balanței este că aceasta nu este echilibrată prin natura sa, așa cum am putea avea impresia, ci că mai degrabă aspiră către echilibru. Așa se explică de ce, pentru a evita sau aplana situații conflictuale sau, pur și simplu, din nevoia de a fi plăcută, Balanța va avea tendința să îi dea celuilalt dreptate (chiar și când consideră că nu are), să renunțe la propriile nevoi în favoarea nevoilor altora sau să ofere mai mult decât primește.

Revenind la Mercur și Venus în Balanță, pentru a evita eventualele distorsiuni asociate cu acest arhetip, este necesar să ne reamintim tot timpul “să ne facem vocea auzită” în relațiile cu ceilalți, să spunem ce gândim sau ne dorim (într-o manieră asertivă, constructivă), chiar dacă opiniile noastre diferă de ale lor, să fim mai curajoși și mai independenți (opoziția Balanță/Berbec). De asemenea, să avem în vedere relația pe care o avem cu noi înșine (inconjuncția Taur/Balanță), pentru că aspectele nerezolvate aici pot fi foarte ușor proiectate (mai mult sau mai puțin conștient) în toate celelalte relații pe care le formăm (Balanță). De exemplu, putem avea tendința să oferim ce avem noi nevoie să primim, să spunem ce avem noi nevoie să auzim, să avem așteptări nerealiste etc.
Deoarece Mercur este retrograd în această perioadă, putem profita de ocazie pentru a reevalua tiparele după care funcționează relațiile noastre. Despre Mercur retrograd am scris aici.

Sâmbătă are loc cea de-a doua Lună plină din octombrie. Este o Lună plină în semnul Taurului, care ne va ajuta să ne îndreptăm mai mult atenția către ceea ce contează cu adevărat pentru noi, către ce ne oferă siguranță și confort: valorile, bunurile, resursele noastre – emoționale, spirituale, materiale. Numai că, având in vedere conjuncția Lună plină/Uranus, rezultatele și concluziile la care vom ajunge acum pot fi destul de îndepărtate de cele pe care ni le imaginăm, iar perspectiva noastră asupra lucrurilor esențiale (Taur) din viața noastră să se schimbe într-o manieră destul de surprinzătoare, poate chiar șocantă. Despre momentul de Lună plină voi scrie în astro-povestea următoare.

În weekend și mai ales duminică atmosfera va deveni ceva mai apăsătoare. Vom fi mai puțin dornici să interacționăm cu ceilalți, iar în cadrul discuțiilor pot ieși la suprafață lucruri care ne nemulțumesc de ceva timp, pe care le-am tot ținut în noi și cu care a venit vremea să ne confruntăm (Mercur/Saturn). Mai ales dacă la Lună plină am fost puși față în față cu anumite situații care “ne-au zdruncinat” și ne-au scos din zona de confort (Uranus) sau dacă partenerii noștri ne fac să ne simțim vulnerabili, răniți (Venus/Chiron), tendința poate fi să răbufnim, eventual „să atacăm” și noi, pentru a ne masca vulnerabilitatea. La polul opus, ne putem retrage în cochilie și refuza dialogul, adoptând postura de “victimă”. Evident, în niciunul dintre aceste două scenarii nu am putea ajunge la un dialog constructiv, iar armonia și echilibrul despre care scriam mai sus ar deveni tot mai fragile. În schimb, dacă reușim să abordăm situația care ne deranjează cu maturitate (Saturn) și evităm extremele (absența comunicării, respectiv comunicarea agresivă), putem avea șanse mai mari să producem schimbarea pe care ne-o dorim.

Ne oglindim în relațiile pe care le avem unii cu ceilalți și, de multe ori, alegem în funcție de rănile pe care le avem, mai vechi sau mai noi: unii dintre aceia pe care îi acceptăm să stea în preajma noastră și cu care ajungem să formăm o relație ne pot ajuta/susține în procesul de vindecare (chiar dacă greul tot noi trebuie să îl ducem), în timp ce alții ne pot zgândări punctele sensibile iar și iar, până în momentul în care conștientizăm rana, ne-o asumăm și învățăm să ne iubim suficient de mult pentru a ieși din această buclă.
Ei bine, weekendul acesta, cu opoziția Venus/Chiron, avem ocazia să facem un pas în această direcție, devenind ceva mai conștienți de oamenii de lângă noi și de rolul pe care anumite relații îl joacă în viața noastră.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 28.10.2020 Mercur Rx reintră în Balanță
▪ 28.10.2020 Venus intră în Balanță (între 28.10-21.11.2020)
▪ 31.10.2020 Lună plină în Taur
▪ 31.10.2020 Soare în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur (între 30.10-1.11.2020)
▪ 1.11.2020 Mercur Rx în Balanță în careu cu Saturn în Capricorn (între 31.10-8.11.2020)
▪ 1.11.2020 Venus în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 1-2.11.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *