Deoarece Luna nouă este asociată cu începutul unui ciclu, în această perioadă creionăm capitole sau direcții noi din viața noastră, la care vom lucra în următoarele aproximativ șase luni, până la următoarea Lună plină care va avea loc în acelaşi semn zodiacal.
Şi, cum totul pleacă de la o intenție (de la un gând, de la o idee pe care apoi le vom pune în practică), este un moment excelent pentru a reflecta la ce ne dorim să începem, să schimbăm, să construim în lunile care urmează. Simbolic, intervalul de timp cuprins între Luna nouă şi Luna plină reprezintă o perioadă de timp în care „semințele” sădite urmează să rodească (la Lună nouă ne setăm intențiile, iar la Lună plină culegem rezultatele).
Având în vedere că Luna nouă din 16 octombrie are loc în semnul Balanței, vă las mai jos câteva teme (cu titlu de exemplu) asociate cu acest arhetip, teme ce pot fi abordate atunci când ne facem „lista de intenții” și care au în centru ideea de “relații”.
▪ căutarea armoniei, a echilibrului
▪ codependență versus independență/autosuficiență în relații
▪ dorințele mele versus dorințele altora
▪ a oferi versus a primi
▪ a asculta versus a auzi
▪ influența tiparelor preluate din familia de origine asupra relațiilor
Câteva exemple pornind de la aceste teme:
▪ Intenționez să fac tot ce ține de mine pentru a ajunge la o stare de echilibru și de armonie în relațiile care există în viața mea, precum și în relațiile pe care le voi forma de acum înainte.
▪ Intenționez să îmi asum responsabilitatea față de împlinirea nevoilor pe care le am (emoționale, materiale, spirituale) și să nu plasez această responsabilitate asupra altora (să nu depind de alții).
▪ Intenționez “să îmi fac vocea auzită” în cadrul relației, să am curaj să spun ceea ce gândesc (într-o variantă asertivă), să fiu autentic, chiar dacă există riscul ca părerile mele să nu fie mereu bine primite.
▪ Intenționez să găsesc o cale de mijloc între ceea ce îmi doresc eu într-o anumită relație și ce își dorește cealaltă parte implicată. Aleg să fac acele compromisuri necesare pentru buna funcționare a relației, dar evit extremele: să fac doar eu compromisuri/să mă sacrific sau, la polul opus, să am pretenția ca celălalt să renunțe aproape mereu la ce își dorește/să se sacrifice.
▪ Intenționez să ascult mai mult ce mi se spune, nu doar să aud (și să fac presupuneri) și, implicit, să le ofer celorlalți ce au ei nevoie să primească și nu ce cred eu că ar avea nevoie (adică ce mi-ar plăcea, de fapt, mie să primesc).
▪ Intenționez să cer sprijin, ajutor, sfaturi etc. dacă am nevoie sau să spun ce îmi doresc (în loc să mă aștept ca ceilalți să îmi ghicească gândurile) și îmi propun să îi încurajez și pe ceilalți să facă același lucru.
▪ Intenționez să existe un echilibru între ceea ce ofer și ceea ce primesc (să nu mă las folosit și nici să nu mă folosesc de alții).
▪ Intenționez să lucrez mai mult cu mine, astfel încât (dacă este cazul) să nu repet anumite tipare emoționale, mentale preluate din familia de origine (parteneri absenți, indisponibili emoțional, agresivi etc.).
Despre Luna nouă în Balanță am scris în detaliu aici.
Deoarece cuvântul scris este mai puternic decât un simplu gând, vă recomand să notați pe hârtie intențiile și să urmăriți în lunile următoare progresul pe care l-ați făcut.
P.S. Exemplele de mai sus sunt generale; fiecare îşi va formula „intențiile” în funcție de cazul său particular. În ceea ce priveşte modul în care ne exprimăm, nu există „o formulă magică”, vom scrie aşa cum vom simți. Important este să ne dorim schimbarea, să fim autentici în formularea intențiilor şi dispuşi apoi să trecem la treabă.
Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana
P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!