Astrele în perioada 5-11.10.2020.
“Când subconștientul devine conștient. Al doilea careu Marte/Pluto.”

Așa cum scriam și săptămâna trecută, și în această perioadă sunt readuse în atenția noastră anumite situații, evenimente din luna august sau de la începutul anului: unele mai tensionate, care ne pot scoate din zona de confort, iar altele care pot reprezenta un motiv de bucurie, de speranță și de încredere.

Săptămâna aceasta, în special în jurul zilei de miercuri, când are loc opoziția Mercur/Uranus, comunicarea cu ceilalți poate avea o notă de surpriză și de imprevizibil, în sens plăcut sau mai puțin plăcut. Putem afla tot felul de lucruri despre care nu aveam nici cea mai vagă idee, putem avea tot felul de “revelații”. Deoarece Mercur este în Scorpion vom avea tendința “să scormonim” după adevăr, oricare ar fi el, și să nu ne oprim până nu îl aducem la suprafață. Numai că, având în vedere că Mercur urmează să retrogradeze, “concluziile” la care ajungem acum nu sunt neapărat cele “finale”, prin urmare, dacă vrem să spunem sau să facem ceva “radical”, poate nu ar strica să ne mai temperăm puțin și să ne acordăm ceva timp, pentru a vedea cum evoluează lucrurile. Pe de altă parte, poate fi o perioadă de maximă creativitate și ingeniozitate, în care să ne vină tot felul de idei inovative, “din senin”, acolo unde poate nu știam cum să rezolvăm sau să abordăm anumite aspecte care ne interesează.

> Cei mai impactați: Scorpionii, Taurii, Leii și Vărsătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Vineri se formează cel de-al doilea careu exact între Marte Rx în Berbec și Pluto în Capricorn (efectele le simțim întreaga săptămână). Deoarece primul careu a avut loc la mijlocul lunii august, anumite situații de atunci pot fi reluate acum.
Careul indică o situație tensionată cu care trebuie să ne confruntăm și pe care trebuie să o rezolvăm, un conflict cu noi înșine sau cu alții (persoane ce reprezintă o “autoritate” în viața noastră: părinți, șefi, instituții, parteneri etc.). Pluto acționează la nivel subconștient și scoate la suprafață anumite laturi mai întunecate pe care le avem (frici, obsesii, atașamente foarte puternice, slăbiciuni), cu care trebuie să ne confruntăm pentru a putea apoi acționa dintr-o zonă de putere interioară.
La nivel interior ne putem simți ca “într-o oală sub presiune”, pentru că de fapt ne luptăm cu noi înșine și cu tot ceea ce ne poate împiedica să acționăm (Marte) sau, la polul opus, cu ceea ce ne poate face să acționăm obsesiv-compulsiv (Pluto); la nivel exterior, “lupta” se poate da cu persoane care să încerce să își exercite controlul, puterea asupra noastră sau pe care să încercăm noi înșine să le controlăm, manipulăm.
Indiferent de ipostaza în care ne găsim, este important să încercăm să înțelegem “de ce” (Pluto) simțim ceea ce simțim sau de ce ne aflăm în mijlocul acelor “lupte de putere” și să adoptăm un comportament cât mai integru (să nu încercăm să dominăm, dar nici să nu le permitem altora să o facă). Despre Marte/Pluto am scris și aici, iar despre Marte retrograd aici.

> Cei mai impactați: Berbecii, Capricornii, Balanțele și Racii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot ca în luna august, sâmbătă se formează aspectul exact de sextil între Marte Rx în Berbec și Nodul Nord (NN) în Gemeni (efectele le simțim de la mijlocul acestei săptămâni până la mijlocul săptămânii viitoare).
Vă spuneam în august, având în vedere că Marte urma să retrogradeze în septembrie-noiembrie, cât de important este să filtrăm lucrurile pe care ni le dorim cu adevărat (Marte), astfel încât să vedem care dintre acestea sunt cu adevărat importante pentru noi, pentru care dintre ele merită „să luptăm” şi care sunt doar consumatoare de energie, timp şi resurse și că întâlnirile Marte/NN în Gemeni ne pot ajuta, în acest sens, pentru că ne vor da o doză bună de logică și de obiectivitate. Recomandarea era ca, în loc să trecem direct la fapte (Marte în Berbec), să stăm puțin şi să ne gândim (NN în Gemeni) cum să acționăm mai bine şi mai eficient (să vedem care sunt informațiile pe care le deținem, detaliile de luat în calcul, cum ne putem utiliza mai bine resursele, care e cea mai bună strategie, care ar fi momentul oportun etc.). Ei bine, dacă ne-am pregătit din timp, dacă am fost flexibili, dacă am analizat situația din mai multe perspective, dacă ne-am făcut acea „listă de dorințe”, acum ne va fi mai ușor să ne concentrăm energia/forța/acțiunile către direcțiile care chiar sunt relevante pentru noi și să trecem ceva mai ușor peste tensiunile acestei perioade (Marte/Pluto).

> Cei mai impactați: Berbecii, Capricornii, Balanțele și Racii, precum și Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În weekend (sâmbătă, duminică), în iubire/relații vom simți nevoia să facem ceva diferit, să mai ieșim din monotonie, să le facem o surpriză celor dragi (Venus/Uranus). Atâta timp cât nu exagerăm, nu promitem mai mult decât putem face și nu încercăm să ne impunem punctele de vedere (Soare/Jupiter), atmosfera va fi una plăcută și relaxantă (mai ales în comparație cu zilele anterioare).

La începutul săptămânii următoare, pe 12 octombrie (dar efectele le simțim în primele trei săptămâni din octombrie, deci încă de acum), va avea loc și cea de-a treia întâlnire Jupiter/Neptun de anul acesta, asttfel încât anumite vise, dorințe pe care le avem (Neptun) și la care am lucrat pe parcursul acestui an pot deveni realitate (Jupiter în Capricorn). Despre acest aspect voi scrie mai mult în următoarea astro-poveste.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 7.10.2020 Mercur în Scorpion în opoziție cu Uranus Rx în Taur (între 6-9.10.2020; aspectul se va repeta pe 20.10.2020, respectiv pe 17.11.2020)
▪ 9.10.2020 Marte Rx în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn (între 6-12.10.2020; aspectul a mai avut loc pe 13.08.2020 și se va repeta pe 23.12.2020)
▪ 10.10.2020 Marte Rx în Berbec în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 7-14.10.2020; aspectul a mai avut loc pe 27.08.2020 și se va repeta pe 12.12.2020)
▪ 11.10.2020 Venus în Fecioară în trigon cu Uranus Rx în Taur (între 10-11.10.2020)
▪ 11.10.2020 Soare în Balanță în careu cu Jupiter în Capricorn (între 10-12.10.2020)
▪ 12.10.2020 Jupiter în Capricorn în sextil cu Neptun Rx în Pești (între 2-20.10.2020; aspectul a mai avut loc pe 20.02.2020, respectiv pe 27.07.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *