Perioada 10-16.08.2020.
“Când subconștientul devine conștient. Marte în careu cu Pluto”

Este o săptămână care poate fi resimțită destul de intens emoțional: atmosfera va crește în intensitate în prima parte a săptămânii (putem simți o nevoie puternică de a schimba ceva, un sentiment de nemulțumire față de o anumită stare a lucrurilor, dar și o anumită tensiune pentru că nu știm încă exact ce putem face cu privire la situația respectivă), va atinge un punct culminant spre mijlocul săptămânii (un moment de “aha!”, de conflict, de revoltă, o confruntare etc.), pentru ca ulterior atmosfera să se mai liniștească și să ne fie mai clar ce trebuie să schimbăm și cum să acționăm (pentru a pune în practică schimbarea dorită). Cel puțin pentru moment.

Luni și marți sunt zile în care putem avea tot felul de flash-uri de inspirație, gânduri și idei care să ne ajute să vedem sau să facem lucrurile diferit față de cum le vedeam sau le făceam până acum (Mercur/Uranus). Conversațiile cu ceilalți pot avea și ele un aer surprinzător: îi putem chiar “șoca” pe ceilalți cu modul în care gândim sau, la rândul nostru, putem fi scoși din zona de confort de ceea ce ni se transmite. Deoarece nevoia de libertate atunci când ne exprimăm “adevărul personal” poate fi destul de puternică, ne vom susține destul de radical punctele de vedere, așa cum vor face și cei cu care interacționăm. Prin urmare este important să nu uităm să și ascultăm ce ni se spune și să nu ne concentrăm doar pe ce avem noi de spus. De asemenea, dacă plecăm la drum în aceste zile, recomandarea ar fi să verificăm cu atenție detaliile (de ex., starea mașinii, biletele, traseul etc.) și să avem “un plan de rezervă” pentru situații neprevăzute.

> Cei mai impactați: Leii, Taurii, Vărsătorii și Scorpionii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Așa cum scriam în introducere, cu careul Marte/Pluto, săptămâna aceasta ne putem simți, din anumite puncte de vedere, ca și cum am fi “într-o oală sub presiune”. Pluto reprezintă dorințele, nevoile pe care le avem la nivel subconștient, iar Marte reprezintă dorințele, nevoile care derivă din prima categorie, dar de care suntem conștienți și modul în care acționăm instinctiv spre a le împlini. Întâlnirea dintre cei doi va scoate, așadar, la suprafață anumite dorințe foarte puternice, profunde ale sufletului nostru, dar ne va face conștienți și de anumite schimbări, transformări pe care va trebui să le facem pentru a împlini dorintele respective. Pâna la fomarea aspectului exact (joi), poate predomina un sentiment de nemulțumire, poate chiar de frustrare pentru că nu suntem (încă) acolo unde vrem, nu știm cum să acționăm și, cu toate astea, simțim că lucrurile nu mai pot continua așa cum au făcut-o până acum. Odată cu formarea aspectului exact putem experimenta “o situație de criză” (la propriu sau la figurat) în care să devenim conștienți de “problema”/situația pe care trebuie să o adresăm, pentru ca ulterior, să ne fie din ce în ce mai limpede care este modalitatea prin care putem acționa pentru a rezolva situația apărută. Deoarece de multe ori avem tendința de a rămâne ancorați în trecut (zona noastră de confort) și ne împotrivim transformărilor (Pluto) și pentru ca evoluția să se poată produce în continuare, putem avea senzația că evenimentele din exterior ne scapă de sub control si ne “forțează” să acționăm să ne transformăm.

De asemenea, deoarece Marte este în Berbec, iar Pluto în Capricorn, conflictele pot să apară între noi și anumite autorități din viața noastră (părinți, șefi, instituții). Dacă aceste persoane au tot încercat să își impună cu forța autoritatea asupra noastră, vom simți o nevoie puternică să ne eliberăm de sub “tirania” lor; dacă, din contră, noi nu ne-am asumat responsabilitatea pentru acțiunile noastre (nu am făcut ce trebuia să facem ca adulți), putem simți acum efectele lipsei noastre de asumare (prin conflictele cu autoritățile respective) și faptul că suntem “trași la răspundere” și obligați să ne schimbăm comportamentul.

La nivel de relații, din nou, dacă anumite lucruri nu funcționează așa cum simțim nevoia să funcționeze, sentimentul de frustrare poate fi din ce în ce mai puternic. Odată ce confruntarea are loc, putem conștientiza ce trebuie să schimbăm în relațiile respective, iar (în cazuri extreme) dacă schimbările respective nu pot fi puse în practică (nu există o dorință comună de a face lucrurile să meargă), putem lua decizia să mergem pe un drum separat.

Însă, Marte va fi retrograd în această toamnă (septembrie/noiembrie), prin urmare anumite topicuri apărute acum urmează să fie reanalizate, regândite, readresate în perioada respectivă. Ceea ce înseamnă că deciziile luate acum s-ar putea să nu fie chiar “finale” și că, chiar dacă simțim această nevoie extraordinar de puternică de a acționa într-o direcție sau alta, ar putea fi o dovadă de înțelepciune să analizăm cu ceva mai multă atenție situațiile în care ne aflăm și să nu ne pripim (să nu acționăm obsesiv/compulsiv). În legatură cu Marte retrograd voi reveni cu o astro-poveste dedicată.

> Cei mai impactați: Berbecii, Capricornii, Balanțele și Racii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În weekend Uranus staționează retrograd în Taur. Deoarece este o planetă care se mișcă lent, Uranus va fi în mișcare aparent retrogradă între jumătatea lunii august și jumătatea lunii ianuarie 2021. În acest interval lung de timp vom avea ocazia să ne reevaluăm modul în care ne raportăm la ideea de libertate (dacă avem suficientă libertate, dacă “am abuzat” de libertatea noastră etc.), nevoile de bază și alte tipuri de nevoi pe care le avem, valorile și resursele materiale, emoționale, mentale, spirituale, adică tot ce este cu adevărat important pentru noi. Deoarece Taurul este asociat cu instinctul de supraviețuire, este o perioadă foarte bună pentru a ne gândi dacă ne iubim și ne respectăm suficient de mult, dacă ne suntem autosuficienți și dacă ne ocupăm noi înșine (Taur) de împlinirea nevoilor pe care le avem (de exemplu, dacă ne asigurăm resursele necesare „supraviețuirii”, la propriu și la figurat). Dacă depindem prea mult de alții, putem ajunge la concluzia că a venit vremea să fim mai independenți. De asemenea, putem ajunge să învățăm să punem mai mare preț pe ceea ce suntem și nu pe ceea ce avem (adică să realizăm că noi înșine suntem o resursă importantă).

> Cei mai impactați: Taurii, Scorpionii, Leii și Vărsătorii, (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Săptămâna se încheie într-o notă mai liniștită cu trigonul Soare/Marte. După toată “presiunea” acestei săptămâni, putem simți weekendul ca pe o perioadă de respiro, în care nu numai că ne va veni mai ușor să acționăm (fără ca acțiunile noastre să mai intre în conflict cu ale altora) si să ne punem în valoare, dar când vom avea și mai multă claritate cu privire la modul în care urmează să acționăm pentru a ne împlini dorințele de care scriam mai sus și pentru a face transformările necesare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 10.08.2020 Mercur în Leu în careu cu Uranus în Taur (între 10-11.08.2020)
▪ 13.08.2020 Marte în Berbec în careu cu Pluto Rx în Capricorn (între 10-16.08.2020; aspectul se va repeta pe 9.10 și pe 23.12)
▪ 15.08.2020 Uranus staționează retrograd în Taur (va fi retrograd între 15.08.2020-14.01.2021)
▪ 16.08.2020 Soare în Leu în trigon cu Marte în Berbec (între 15-18.08.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *