Astrele în perioada 12-18.10.2020.
“Despre relații tensionate, dar și despre vise care pot deveni realitate.”

Este o săptămână foarte bogată, dinamică și destul de tensionată din punct de vedere astrologic: avem o Lună nouă în semnul Balanței, Mercur staționează aparent retrograd în Scorpion, Marte retrograd în Berbec continuă să fie în careu cu planetele din Capricorn, iar Jupiter în Capricorn formează cel de-al treilea sextil cu Neptun în Pești.

Ca și august, octombrie este o lună destul de intensă, care ne provoacă, ne scoate din zona de confort și ne forțează să facem anumite schimbări și să ne confruntăm cu anumite situații sau laturi ale noastre de care nu eram conștienți sau pe care ne doream să le trecem cu vederea.

Careurile dintre Marte Rx în Berbec și Pluto, respectiv Jupiter din Capricorn (de săptămâna trecută, respectiv de săptămâna viitoare) scot la suprafață probleme legate de: modul în care ne exercităm voința, autoritatea; impulsivitate și agresivitate; tendința de a domina sau de a ne lăsa dominați de către alții; frici, comportamente obsesiv-compulsive. Senzația de “așa nu se mai poate” ne poate mobiliza să facem anumite lucruri pe care ni le doream foarte mult sau să tăiem de la rădăcină ceva ce considerăm că este toxic, abuziv în viața noastră. Însă, este important să avem grijă, pe de o parte, ce urmărim și ce ne dorim (prioritizarea dorințelor) și, pe de altă parte, ce tăiem și cum o facem. Adică, să acționăm dintr-o zonă de putere personală și nu din dorința de a ne exercita puterea asupra altora și să nu înlăturăm (prin vorbe, gesturi) mai mult decât este necesar. Despre Marte Rx/Pluto am scris aici, iar despre Marte retograd aici.

> Cei mai impactați: Berbecii, Capricornii, Balanțele și Racii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În toată agitația lunii octombrie și a acestei săptămâni, sextilul Jupiter/Neptun (care este exact luni, dar ale cărui efecte le simțim întreaga săptămână) ne poate întări ideea că anumite vise, dorințe, speranțe pe care le avem (Neptun în Pești) pot deveni realitate (Jupiter în Capricorn), în special dacă nu adoptăm o atitudine pasivă și nu așteptăm ca lucrurile să ni se întâmple, ci facem tot ce ține de noi pentru ca ele să se întâmple. Deoarece este cel de-al treilea sextil Jupiter/Neptun de anul acesta (primele două au avut loc în februarie, respectiv în iulie), rezultatele pe care le putem obține acum nu sunt neapărat „noi”, ci mai degrabă au legătură cu un efort susținut pe care l-am depus pe parcursul acestui an în anumite domenii din viața noastră. Despre Jupiter în Capricorn găsiți detalii aici.

> Cei mai impactați: Capricornii, Racii, Berbecii și Balanțele, precum și Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot la începutul săptămânii, sextilul Mercur/Venus ne va ajuta să avem discuții mai armonioase, plăcute, în care, dincolo de ce avem noi de transmis, vom fi preocupați și de opiniile interlocutorilor noștri. Deoarece atmosfera va crește în intensitate pe măsură ce înaintăm în săptămână, dacă avem topicuri mai delicate de abordat, acum ar putea fi o perioadă ceva mai bună.

> Cei mai impactați: Scorpionii, Taurii, Leii și Vărsătorii, precum și Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Miercuri, Mercur staționează și își începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Scorpionului (va retrograda în Scorpion și apoi în Balanță). De acum și până la începutul lunii noiembrie este o perioadă bună pentru a reevalua, reanaliza modul în care ne raportăm la ceilalți (Balanță), inclusiv la relațiile de cuplu (Scorpion): dacă există un echilibru în relațiile pe care le avem sau nu, dacă primim sau oferim mai mult, dacă ne simțim ascultați, respectiv dacă știm să ascultăm (nu doar să auzim), dacă ne facem vocea auzită sau dacă avem tendința de a spune ceea ce alții își doresc să audă de la noi (pentru a nu fi respinși), dacă discuțiile au un caracter profund (sau evităm “discuțiile serioase”) etc. Este o perioadă bună pentru a reevalua anumite modele repetitive din relațiile noastre trecute și nu neapărat pentru a ne grăbi (Mercur Rx) să reluăm relații mai vechi. Voi reveni cu mai multe detalii despre Mercur retrograd într-o astro-poveste dedicată. Despre Mercur retrograd am scris aici.

Vineri are loc o Lună nouă în Balanță care va pune accentul tocmai pe modul în care se desfășoară relațiile noastre (orice fel de relații, nu doar de iubire) și pe ideea de a a începe un ciclu nou la acest capitol. Balanța își dorește relații echilibrate, de egalitate, numai că, având în vedere careurile de săptămâna aceasta dintre Soarele în Balanță și planetele din Capricorn (Pluto, Saturn și Jupiter), respectiv opoziția Soare în Balanță/Marte Rx în Berbec, acest echilibru nu va fi foarte ușor de atins. Va trebui să echilibrăm nevoile noastre cu ale celorlalți (să evităm extremele: egocentrismul sau tendința de a ceda la presiunea, insistențele celorlalți), precum și să gestionăm cu înțelepciune luptele de putere care pot apărea. Nu în ultimul rând, să ne gândim cu ce bagaj emoțional am intrat în relațiile respective (câtă afecțiune am primit sau nu în familia de origine, cum și-au manifestat părinții autoritatea asupra noastră etc.) și în ce măsură relațiile noastre reflectă relațiile cu familia de origine sau anumite modele preluate de acolo.

> Cei mai impactați: Balanțele, Berbecii, Capricornii și Racii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Chiar dacă este o săptămână mai tensionată, atâta timp cât suntem deschiși către dialog, atâta timp cât suntem receptivi și la alte puncte de vedere (Soare/Nodul Nord) și evităm extremele, putem găsi o punte de legătură între noi și ceilalți. Totul e să ne dorim și să și facem ceva în privința asta.

La finalul săptămânii, cu opoziția Venus/Neptun putem avea tendința să idealizăm situația în care ne aflăm, în special în materie de iubire/relații, să vedem lucrurile printr-un filtru colorat sau, la polul opus, să ne simțim extrem de dezamăgiți, mai ales dacă așteptările noastre sunt extrem de mari. Poate fi o perioadă frumoasă, romantică, atâta timp cât nu confundăm visul pe care îl trăim acum cu realitatea și alegem să ne bucurăm, pur și simplu, de moment. Deoarece percepția noastră asupra realității poate fi distorsionată, nu este cel mai bun moment pentru a lua decizii mari sau pentru a face achiziții importante. În schimb, este o perioadă foarte bună pentru odihnă și relaxare, pentru a petrece timp în mijlocul naturii, pentru meditație sau alte practici spirituale.

> Cei mai impactați: Fecioarele, Peștii, Gemenii și Săgetătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 12.10.2020 Jupiter în Capricorn în sextil cu Neptun Rx în Pești (între 2-20.10.2020; aspectul a mai avut loc pe 20.02.2020, respectiv pe 27.07.2020)
▪ 12.10.2020 Mercur în Scorpion în sextil cu Venus în Fecioară (între 11-13.10.2020; aspectul a mai avut loc pe 4.09.2020)
▪ 14.10.2020 Soare în Balanță în opoziție cu Marte Rx în Berbec (între 13-14.10.2020)
▪ 14.10.2020 Mercur staționează retrograd în Scorpion (va fi retrograd în Scorpion/Balanță între 14.10-3.11.2020)
▪ 14.10.2020 Soare în Balanță în trigon Cu Nodul Nord în Gemeni (între 14-15.10.2020)
▪ 15.10.2020 Soare în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (între 14-16.10.2020)
▪ 16.10.2020 Lună nouă în Balanță
▪ 18.10.2020 Soare în Balanță în careu cu Saturn în Capricorn (între 17-19.10.2020)
▪ 18.10.2020 Venus în Fecioară în opoziție cu Neptun Rx în Pești (între 17-19.10.2020)
▪ 19.10.2020 Marte Rx în Berbec în careu cu Jupiter în Capricorn (între 16-21.10.2020; aspectul a mai avut loc pe 4.08.2020 și se va repeta pe 23.01.2020, cu Marte în Taur și Jupiter în Vărsător)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 12-18.10.2020.
“Despre relații tensionate, dar și despre vise care pot deveni realitate.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *