Ritual pentru Luna plină în Berbec din 2.10.2020

Pe 2.10.2020 avem un nou fenomen de Lună plină, de data aceasta în semnul Berbecului.

Luna plină este asociată cu încheierea unui ciclu din viața noastră, cu închiderea anumitor capitole, respectiv cu obținerea unor rezultate sau a unor concluzii, în funcție de care vedem ce este nevoie să transformăm și ce trebuie să lăsăm în urmă.

Prin urmare, este un moment excelent pentru a ne gândi la ce vrem să renunțăm proactiv, de acum înainte, la propriu sau la figurat: lucruri, situații, tipare emoționale, mentale, comportamentale etc. care ne fac să ne simțim “blocați” sau care au un impact negativ asupra noastră. Începem prin a conştientiza toate acestea, pentru ca, ulterior, să trecem la punerea în practică. Evident, faptul că ne dorim să renunțăm la ceva ajută, dar gândul şi intenția trebuie susținute şi de fapte pentru ca schimbarea să se producă.

Având în vedere că Luna plină din 2 octombrie are loc în semnul Berbecului, vă las mai jos câteva teme (cu titlu de exemplu) asociate cu acest arhetip, teme ce pot fi abordate atunci când ne facem „lista de renunțări”:

▪ nevoia de a încerca lucruri noi, de a experimenta;
▪ curajul, încrederea în forțele proprii;
▪ spiritul de luptător;
▪ învățarea prin “încercare și eroare”;
▪ dorințele mele versus dorințele celorlalți;
▪ feedback-ul primit de la ceilalți;
▪ independență și libertate;
▪ impulsivitate, agresivitate.

Câteva exemple pornind de la aceste teme:

▪ Renunț la a rămâne în zona de confort, în contextele care îmi sunt familiare; renunț la teama/reținerea de a face lucruri noi, de a-mi trăi viața cu pofta și bucuria unui copil care are mereu ceva nou de descoperit, de explorat.
▪ Renunț să mă mai îndoiesc de ceea ce pot să fac și aleg să înlocuiesc teama și îndoiala în forțele proprii cu o doză puternică de încredere și curaj.
▪ Renunț la a îmi (mai) abandona visele, speranțele și aleg să lupt pentru lucrurile pe care mi le doresc;
▪ Renunț să mă (mai) simt o victimă atunci când pierd, când greșesc și aleg să o iau de la capăt iar și iar, învățând din experiențele prin care trec (inclusiv din greșeli).
▪ Renunț să mă preocup exclusiv de dorințele mele și, implicit, să neglijez/ignor dorințele celorlalți.
▪ Renunț “să mă (mai) pierd” în relațiile pe care le am (să stau în relații de co-dependență, să încerc mereu să le fac pe plac altora, să nu îmi fac vocea auzită) sau, la polul opus, să fac doar ce vreau eu și să ignor feedback-ul primit.
▪ Renunț să mai tolerez (orice fel de) relații în care nevoia mea de independență și de libertate nu este respectată, după cum renunț să mă folosesc de această nevoie pentru a justifica o eventuală lipsă de responsabilitate sau de asumare în relații.
▪ Renunț să mă (mai) impun în fața altora prin agresivitate (verbală/fizică) și renunț să (mai) accept astfel de comportamente din partea altora.

Despre Luna plină în Berbec am povestit aici.

Ca ritual de Lună plină, puteți trece toate lucrurile la care vă doriți să renunțați pe o foaie de hârtie (intenția scrisă este mai puternică) şi să îi dați foc (focul purifică). Evident, în condiții de siguranță.

P.S. Exemplele de mai sus sunt generale; fiecare îşi va formula „renunțările” în funcție de cazul său particular. În ceea ce priveşte modul în care ne exprimăm, nu există „o formulă magică”, fiecare va scrie aşa cum va simți nevoia. Important este să fim reali, autentici şi dispuşi apoi să trecem la treabă (să nu ne oprim la a aștepta ca lucrurile să se întâmple, ci să acționăm în direcția respectivă).

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *