Astrele în perioada 28.09-4.10.2020.
“Eu versus ceilalți: parteneri, familie, prieteni sau societate.”

Este o săptămână dinamică, bogată în evenimente astrologice, pe alocuri tensionată, dar în care avem ocazia să vedem în ce măsură modul nostru de a acționa, de a ne comporta ne aduce rezultatele dorite și ce ajustări sunt necesare pentru a îmbunătăți aceste rezultate.

Luna plină în Berbec, care are loc vineri, aduce în prim plan exact aceste topicuri (Luna în Berbec în opoziție cu Soarele în Balanță). Cine sunt eu în raport cu ceilalți? Cum pot ajusta dorințele, nevoile, acțiunile mele astfel încât să ajung la un echilibru cu ceilalți? Cum să îmi păstrez “identitatea” în relațiile pe care le am (oricare ar fi ele), dar fără să fiu atât de preocupat de mine însumi încât să cred că dorințele și nevoile celorlalți nu contează? “Îmi fac vocea auzită” (spun ce cred, ce îmi place, ce îmi doresc), respectiv am grijă să ascult ce mi se spune? Am și ofer suficientă libertate?

Opoziția dintre Soarele în Balanță și Chiron Rx în Berbec (care are loc marți, înainte de Luna plină) pregătește și susține această nevoie de a ajunge la un echilibru între noi și ceilalți. Dacă am făcut prea multe compromisuri (Balanță), dacă nu am avut curajul să acționăm așa cum ne doream pentru a nu strica o aparentă armonie, dacă ne-am lăsat răniți de partenerii noști, acum putem avea curajul să spunem lucrurilor pe nume, “să ne facem vocea auzită” și să ne cerem drepturile (Berbec). În același timp, dacă observăm că în interacțiunile pe care le avem ne simțim ceva mai vulnerabili, dacă ne sunt zgândărite răni mai vechi, ar fi util să ne gândim la ce a produs de fapt în noi rănile respective și să nu căutăm “țapi ispășitori”.

> Cei mai impactați: Balanțele, Berbecii, Capricornii și Racii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

De altfel, indiferent dacă ce ne poate durea acum este mai vechi sau mai nou, important este să înțelegem că depinde doar de noi dacă alegem să rămânem în postura de “victimă” sau facem ceva pentru a ieși din starea respectivă. Nu putem schimba ce fac alții, dar putem schimba modul în care reacționăm sau ne raportăm la comportamentele acestora, trecute sau prezente. Iar trigonul făcut de Venus în Leu cu Marte Rx în Berbec (marți) ne poate ajuta în acest sens, dându-ne mai multă încredere în forțele proprii și reamintindu-ne că merităm să fim iubiți pentru ceea ce suntem, cu tot cu vulnerabilitățile noastre.

> Cei mai impactați: Balanțele, Berbecii, Capricornii și Racii, precum și Leii, Vărsătorii, Scorpionii și Taurii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Miercuri are loc cea de-a doua întâlnire tensionată (careu) dintre Marte Rx în Berbec și Saturn în Capricorn (care tocmai și-a încheiat mișcarea retrogradă). Primul careu Marte/Saturn a avut loc la sfârșitul lunii august, prin urmare situațiile de acum vin să clarifice sau să aducă mai multă lumină asupra unor situații care au avul loc la sfârșitul verii. Ceva ce ne-a nemulțumit încă de atunci (un conflict, o situație de criză) necesită din nou atenția noastră. Având în vedere natura celor două arhetipuri implicate în careu, acest conflict se poate manifesta: între nevoile și dorințele la nivel de individ (Marte/Berbec/eu) și anumite autorități, instituții (Capricorn/Saturn/societate), între generații (părinți/copii) sau în zona profesională (angajat/șef).
Dacă în ultima lună ne-am folosit energia pentru a atinge un anumit obiectiv, dacă am depus efort și am fost perseverenți, putem acum să ne bucurăm de rezultatele acțiunilor noastre. În schimb, dacă ne-am aruncat cu capul înaine, dacă nu am avut o strategie sau nu am fost suficient de maturi și de responsabili, putem avea acum senzația că ceva „ne blochează” și nu ne permite să ajungem în punctul în care ne dorim. Despre Marte/Saturn am scris în detaliu aici (când am analizat careul din august), iar despre Marte retrograd aici.

> Cei mai impactați: Berbecii, Capricornii, Balanțele și Racii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot săptămâna aceasta, Saturn și Pluto își încheie mișcarea aparent retrogradă în Capricorn (marți, respectiv duminică). Saturn va mai rămâne doar până în decembrie în Capricorn, după care va intra în Vărsător.
Saturn reprezintă realitatea fizică în care trăim și de care suntem conștienți (realitate determinată/condiționată de timpul și de spațiul în care trăim, de la familie și până la societate în ansamblul ei), regulile pe care trebuie să le urmăm pentru a putea funcționa într-un anumit mediu și, implicit, ideea de responsabilitate și de maturitate. Pluto acționează la nivel subconștient și, aflat tot în Capricorn, vine și elimină, transformă, metamorfozează acele bucăți din realitatea noastră care nu mai funcționează (ne face conștienți, dacă este cazul, de relațiile disfuncționale cu familia, cu societatea; scoate la suprafață abuzuri de putere; ne arată că am abuzat de autoritatea noastră sau că ne-am lăsat abuzați, că am fost iresponsabili sau că ne-am neglijat partea emoțională și am fost excesiv de responsabili etc.).

Mișcarea retrogradă a acestor două planete din ultimele luni a mutat energia dinpre exterior înspre interior, oferind-ne ocazia să reflectăm mai mult asupra unor astfel de topicuri. Am devenit mai conștienți de anumite lucruri care nu (mai) funcționează în realitatea noastră, iar acum, că cele două își reiau mișcarea directă, începem să implementăm concluziile la care am ajuns. În contexul în care Saturn staționează direct chiar înainte de careul cu Marte, dacă au existat probleme legate de manifestarea autorității, puterii sau de asumarea responsabilității pentru faptele noastre, acestea vor deveni cât se poate de evidente (de exemplu, putem avea curajul să ne recăpătăm puterea/autoritatea sau putem să ne simțim blocați în acțiunile noastre, dacă am abuzat de puterea deținută).

> Cei mai impactați: Capricornii, Racii, Berbecii și Balanțele și (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Vineri, Venus intră în Fecioară unde va rămâne până spre sfârșitul lunii octombrie. Cu Venus în Fecioară vom avea tendința să analizăm mai mult relațiile noastre, să ne folosim mai mult discernământul la acest capitol și să ne manifestăm iubirea prin gesturi mai practice, concrete. Deoarece Fecioara are nevoie de “perfecțiune”, este important să ne ținem spiritul critic sub control (atât când vine vorba de noi înșine, cât și când vine vorba de ceilalți), după cum, la fel de important, este să evităm “sacrificiile” în numele iubirii. Din dorința de a ajuta, Fecioara se poate pune foarte ușor pe locul doi, prin urmare, să ajutăm, dar cu măsură și atunci când este într-adevăr nevoie de ajutorul nostru. Sau, așa cum îmi place să le spun celor cu care lucrez și care au marcaj puternic de Fecioară, dacă vrem să le facem altora un bine îi putem învăța să pescuiască, în loc să pescuim de fiecare dată în locul lor.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 29.09.2020 Venus în Leu în trigon cu Marte Rx în Berbec (între 28-29.09.2020)
▪ 29.09.2020 Saturn staționează direct în Capricorn (a fost retrograd între 11.05-29.09.2020, întâi în Vărsător și din 2.07.2020 în Capricorn)
▪ 29.09.2020 Soare în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 29-30.09.2020)
▪ 30.09.2020 Marte Rx în Berbec în careu cu Saturn în Capricorn (aspectul a mai avut loc pe 24.08.2020 și se va repeta pe 13.01.2021, când Marte va fi direct în Taur, iar Saturn direct în Vărsător)
▪ 2.10.2020 Lună plină în Berbec
▪ 2.10.2020 Venus intră în Fecioară (între 2-28.10.2020)
▪ 4.10.2020 Pluto staționează direct în Capricorn (a fost retrograd între 25.04-4.10.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *