Perioada 21-27.09.2020.
“Asumă-ți responsabilitatea pentru relațiile pe care îți dorești să le ai!”

Săptămâna aceasta, marți, Soarele intră în semnul Balanței, marcând echinocțiul de toamnă.
Arhetipul Balanță/Venus/casa a-VII-a din zodiacul natural pune accentul pe relațiile pe care le avem (cele care depășesc stadiul de “cunoștințe”) și subliniază necesitatea găsirii unui echilibru între noi și “ceilalți”, pentru ca relațiile respective să poată funcționa.

Numai că, având în vedere contextul astrologic general, în sezonul Balanței (între 22.09-23.10.2020) va trebui să depunem ceva mai mult efort pentru a ajunge la acel echilibru sau pentru a-l menține: pe de o parte, deoarece Mercur (comunicare/gândire) aflat și el în Balanță va fi într-o relație tensionată cu planetele din Capricorn (Pluto Rx si Saturn Rx) și, pe de altă parte, pentru că la sfârșitul lui septembrie și în luna octombrie, Marte Rx în Berbec va forma din nou aspecte tensionate cu planetele din Capricorn (ca în luna august), ceea ce va impacta direct și zona de relații (Balanța). Despre Marte retrograd am scris aici.

În prima parte a săptămânii, Mercur va fi în careu cu Pluto Rx si cu Saturn Rx din Capricorn (luni, respectiv marți se formează aspectele exacte).
Un careu presupune o situație tensionată cu care trebuie să ne confruntăm pentru a o putea rezolva și, deoarece Mercur se află în Balanță, iar Pluto și Saturn în Capricorn, ne putem aștepta ca această “tensiune” să o simțim în interacțiunile, discuțiile (Balanță) pe care le avem cu unele persoane care au o anumite autoritate (Capricorn) în fața noastră: părinți, șefi, reprezentanți ai unor institutii, parteneri de viață etc. Inițial, deși ceva ne nemulțumește, poate nu avem curajul să abordăm situațiile respective (pentru a nu strica armonia, de teamă etc.) sau nu ne este foarte clar cum să procedăm, însă, pe măsură ce nemulțumirea, supărarea sau frustrarea cresc, suntem forțați “să acționăm”, adică să luăm atitudine și să spunem lucrurilor pe nume. Chiar dacă atmosfera poate fi ceva mai tensionată sau pe alocuri mai stresantă, avem ocazia să schimbăm ceva care ne deranjează și să punem în practică schimbarea respectivă. Totul e să evităm extremele și să nu ne lăsăm intimidați de către ceilalți, dar nici să nu facem “abuz” de puterea pe care o revendicăm și o obținem acum.

Nevoia de a găsi o cale de mijloc între noi și ceilalți este sugerată și de opoziția Mercur în Balanță / Marte Rx în Berbec (aspectul exact se formează joi). Mercur în Balanță este dispus să facă destul de multe compromisuri (uneori chiar prea multe) pentru păstrarea armoniei, iar, la polul opus, Marte Rx în Berbec face doar ce vrea el (fiind interesat, cu precădere, de sine însuși). În acest caz, ce se poate întâmpla la nivel de comunicare este fie să ne lăsăm intimidați de impulsivitatea, „agresivitatea” altora, fie să încercăm să ne impunem, la rândul nostru, punctele de vedere. Evident, niciuna dintre cele două variante nu ajută la găsirea unui echilibru. De aceea, în aceste zile este important atât să spunem ce avem de spus (ferm, însă evitând un ton agresiv sau ostil), cât și să avem grijă să ascultăm (nu doar să auzim) ce au ceilalți de transmis, adică să ținem cont de feedback-ul primit. Cu atât mai mult cu cât Marte este retrograd în Berbec, iar Berbecul învață din “încercare și eroare” și din feedbackul primit în urma acțiunilor sale, cred că acest feedback pe care îl primim acum (chiar dacă nu ne place neapărat) ne va fi de ajutor pentru că ne va scoate din zona lui “eu” pe care putem avea tendința să ne concentrăm foarte mult și ne va reorienta către “noi”.

> Cei mai impactați: Balanțele, Capricornii, Berbecii și Racii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Tot săptămâna aceasta, Mercur în Balanță și Venus în Leu vor forma aspecte “ușoare”, netensionate cu Nodurile lunii (marți, respectiv duminică), ceea ce va face să ne fie mai ușor (dacă ne și propunem și facem ceva în direcția asta) să vedem lucrurile din mai multe perspective (Nodul Nord în Gemeni) și să ne folosim de anumite experiențe anterioare prin care am trecut, pentru a ne îmbunătăți prezentul (Nodul Sud în Săgetător). Curiozitatea, flexibilitatea în gândire, deschiderea către nou, dorința de a cunoaște și de a înțelege cum văd alții lucrurile ne pot fi răsplătite săptămâna aceasta și ne pot ajuta să trecem mai ușor peste eventualele tensiuni care pot apărea acum.

Duminică, Mercur va părăsi semnul Balanței și va intra în Scorpion, însă, deoarece la mjlocul lunii octombrie își va începe mișcarea aparent retrogradă, va reveni ulterior în Balanță. Despre Mercur retrograd voi scrie o astro-poveste dedicată.
Cu Mercur în Scorpion vom fi mai preocupați de ce este dincolo de suprafață și ne vom pune mai des întrebarea “de ce”. Scorpionul scormonește după adevăr și vrea să înțeleagă “de ce”-urile vieții dintr-o perspectivă psihologică, de unde interesul crescut față de mecanismele de funcționare ale psihicului uman, față de ce este ocult, secret, ascuns, misterios sau tabu. De asemenea, cu Mercur în Scorpion vom reflecta mai mult la relațiile de iubire pe care le avem, relații ce vor intra într-un proces de reevaluare în perioada de retrogradare.

> Cei mai impactați: Scorpionii, Taurii, Leii și Vărsătorii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 21.09.2020 Mercur în Balanță în careu cu Pluto Rx în Capricorn (între 20-22.09.2020)
▪ 22.09.2020 Mercur în Balanță în trigon cu Nodul Nord în Gemeni (între 21-23.09.2020)
▪ 22.09.2020 Soarele intră în Balanță (între 22.09-23.10.2020)
▪ 23.09.2020 Mercur în Balanță în careu cu Saturn Rx în Capricorn (între 22-24.09.2020)
▪ 24.09.2020 Mercur în Balanță în opoziție cu Marte Rx în Berbec (între 23-25.09.2020)
▪ 27.09.2020 Venus în Leu în sextil cu Nodul Nord în Gemeni (între 26-28.09.2020)
▪ 27.09.2020 Mercur intră în Scorpion (între 27.09-28.10.2020)
▪ 30.09.2020 Marte Rx în Berbec în careu cu Saturn în Capricorn (aspectul a mai avut loc pe 24.08.2020 și se va repeta pe 13.01.2021, când Marte va fi direct în Taur, iar Saturn direct în Vărsător)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *